Uçaklı Butik Mardin Turu

Uçaklı Butik Mardin Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Butik Mardin Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Mardin - Kasımiye Medresesi - Dara - Savur - Midyat - Meryem Ana Kilisesi - Hasankeyf - Diyarbakır

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Mardin - Diyarbakır - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 15, 2018 ~ Haz 17, 2018

Tur Programı

1. Gün

Mardin - Kırklar Kilisesi - Ulu Cami - Kasımiye Medresesi - Deyrul Zaferan Manastırı - Dara Antik Kenti

Sabah 03:15 Beylikdüzü Shell istasyonu (Marmara park karşısı), 03:45 Ataköy Olimpiyat evi (Sinan Erdem spor salonu önü), 04:00 Mecidiyeköy Meydanı Halk bankası önü, 04:30 Kadıköy Evlendirme dairesi otoparkı önünden hareketle 05:00 Sabiha Gökçen Havalimanı'nda siz değerli konuklarımızla kültür rehberinizin buluşmasının ardından Pegasus Havayollarının 06:40 Mardin uçağı ile bir saat elli dakikalık yolculuğun ardından Mardin'e ulaşıyoruz. Alanda bizleri bekleyen aracımıza binerek yöresel zenginlikler ile hazırlanmış kahvaltımızı aldıktan sonra (ekstra) müze kent Mardin’i tanımaya başlıyoruz.Burada ilk durağımız Mor Behrem Kırklar Kilisesi. Kilise görevlisinden alacağımız bilgilerin ardından Mardin’in dar sokaklarında yapacağımız yürüyüşle Mardin müzesi, Latifiye Camii ve bölgenin en önemli yapılarından biri olan Ulu Camii görüyor ve fotoğraflıyoruz.Ardından birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış PTT binası geziyor, Şehidiye Camii ve Medresesi ziyaretimiz sonrası Mardin’in sembollerinden olan Abbaralardan geçip aracımıza binerek, Kasımiye medresesine ulaşıyoruz. Selçuklu döneminde üniversite denginde eğitim veren bu olağan üstü mimaride Güneydoğu kültüründeki eyvan felsefesini öğrenip gezilerimizi tamamladıktan sonra rotamızı 1932 yılına kadar Dünya’daki Süryani halkının merkezi konumunda bulunan Deyrulzafaran Manastırına çeviriyoruz.Manastır hakkında edineceğimiz bilgiler sonrasında Mezopotamya’nın Efes’i olarak adlandırılan Dara’ya gidiyoruz.İpek yolu üzerinde bulunan bu antik kentte dünyanın ilk su barajına ait olan kalıntıları,antik dönemde Ahamanişlerin tanrısı Ahura Mazda’ya inanıldığı ve bunun için de bir takım ateş kulelerini, kale (Daras Anastasiupolis), kilise, köprü, su kanalları, su sarnıçları, arasta, kaya mezarları ve sivil yerleşim binalarına ait kalıntıları incelerken yöre halkı ile gireceğimiz ikili ilişkiler ve bizlere Mezopotamya misafirperverliğinin inceliklerini sunma yarışları hoşgörü ve sevginin bölgede ne derece güçlü olduğunu bir kez daha kanıtlayacak.Kalbimizin bir kısmını burada bırakmamızın ardından serin sularıyla cennetten bir köşe olarak tasvir edilen bölgenin mesire alanı Beyaz Su gezisi sonrasında Mardin'de bulunan otelimize ulaşıyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Konaklama: Hilton Garden İnn / MardinGünün Restoranı ve lezzeti: Mardin Kaburga Restoran,içli köfte,kaburga dolması (Ekstra)

2. Gün

Savur - Abdullah Bey Konağı - Midyat - Meryem Ana Kilisesi - Mor Gabriel Manastırı

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında dört tarafı yeşillikler ve sularla çevrili olan Savur’a gidiyoruz.Osmanlı döneminde "nahiye-i Savur, tabi-i liva-i Mardin" diye adlandırılan Süryani ustaların muhteşem taş işlemeleri ile ön plana çıkmış bu yerleşim yerinde Savur kalesi çevresinde tarihi mekanları,dar sokakları rehberimiz eşliğinde dolaşarak Hacı Abdullah Bey konağına çıkıyoruz.Kuşbakışı manzaranın keyfini çıkartarak aracımızla Dereiçi(Kilit) köyüne ulaşıyoruz.3-4 aile dışında kalanlarının tümünün avrupaya göç ettiği bu köyde Mor Dimet (Romatizma) manastırı gezisini yaparak küçük Mardin olarak adlandırılan Midyat'a ulaşıyoruz.Bölgenin önemli el sanatlarından olan Telkari pazarında vereceğimiz serbest zaman sonrasında birçok diziye ev sahipliği yapmış olan Konuk evi terasına ulaşıyoruz.Burda birbirinden güzel fotoğraflar çekerek yöresel sarı kesme taş mimarisi ile farklı manzaraları ölümsüzleştirdikten sonra Süryanilerin “Yoldath Aloha” Arapların “El Hadra” olarak adlandırdıkları Meryem Ana kilisesi gezisi ile Mor Gabriel manastırı ziyaretlerimizin ardından Midyat'tan ayrılıyor ve Mardin'de bulunan otelimize geri dönüyoruz.Yemek sonrası dileyen misafirlerimizi yörenin meşhur Reyhani gecesi eğlencesine götürüyoruz (ekstra 60 TL)Konaklama: Hilton Garden İnn / Mardin

3. Gün

Hasankeyf - Malabadi - Ongözlü Köprü - Diyarbakır Surları

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında yapımı devam eden Ilısu barajı su tuttuktan sonra baraj gölü altında kalacak olan Raman dağlarının güneyinde Dicle nehrinin iki tarafına kurulu olan Hasankeyf’e gidiyoruz. Yol üzerinde baraj inşası sebebiyle yeni kurulan yerleşime taşınmış olan Artuklu hükümdarı Uzun Hasan’ın oğlu Zeynel Bey’in türbesini görerek Hasankeyf’e ulaşıyoruz. Hasankeyf’te ziyarete kapalı olan kalenin kuzey ucunda yer alan ve Seyir köşkü olarak yapılan Küçük Saray yapısını (aşağıdan görülecektir), ilk ne zaman yapıldığı bilinmeyen ve günümüzdeki haliyle Roma dönemine ait olan köprünün temelleri üzerine Artuklular tarafından tekrar inşa edilen köprüyü ve El Rızk camine ait olan ve yakında tıpkı Zeynelbey türbesi gibi yeni yerleşime taşınması planlanan minaresini gördükten sonra petrol kuyuları manzarası eşliğinde Batman'da öğle yemeği sonrası Timurtas bin ilgazi tarafından Batman çayı üzerinde 1147 yılında yaptırılan, türkülere konu olmuş Malabadi köprüsüne ulaşıyoruz.Burada edineceğimiz bilgiler ve çekeceğimiz birbirinden güzel fotoğrafların ardından Diyarbakır'a ulaşıyoruz.Meşhur on gözlü köprü ile tarihi surlarda Heysel bahçelerini gördükten sonra Diyarbakır havalimanına ulaşıyoruz. Pegasus  20.45 İstanbul uçağı ile hareket ediyor,alanda bizleri bekleyen servis araçlarımızla sizleri aldığımız noktalarda bırakırken bir sonraki turlarımızda buluşmak üzere sizlere veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- İkramlar

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Transferler

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

Servis kullanmak isteyen misafirlerimiz rezervasyon esnasında biniş yerlerini belirtmeleri önemle rica olunur.

Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile program seyrinde değişiklik yapabilir. 0-2 yaş çocuklara otobüste koltuk ve otel konaklamasında yatak verilmez. Turlarımız otobüs, otel, tur programı ve rehberlik hizmetleriyle bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez. Rezervasyon esnasında otobüs koltuk numarası verilmez. Yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar acente turu iptal etme hakkına sahiptir. İptal durumunda acente misafirlerine bizzat haber vermek ile yükümlüdür. Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa bağlı olarak değişiklik yapılabilir. Hava muhalefeti nedeniyle ya da rehberinizin vermiş olduğu saatlere uyulmaması durumunda tur programında yazıldığı halde gezilemeyen yerlerden acente sorumluluğu yoktur. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.

Otobüs için yeterli sayı olmadığında klimalı yatar koltuklu servisli Mercedes Sprinter ya da Turkuaz marka araçlar ile turlar yapılabilir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT