Uçaklı Hakkari - Van Turu

Uçaklı Hakkari - Van Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Hakkari - Van Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Hakkari - - Van - Çavuştepe - Hakkari - Akdamar Adası - Muradiye Şelalesi

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 04.00 Beylikdüzü Migros Önü - 04.30 Yenibosna Airport Avm Önü (Koçtaş Karşısı, Yenibosna Metrobüs Durağı Yanı) - 05.00 Şişli Merkez Ofis Önü - 05.30’da Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Tem 16, 2022 ~ Tem 18, 2022

Tur Programı

1. Gün

Van - Çavuştepe - Vanadokya - Zap Suyu - Hakkari

Sizleri alarak, servislerimiz ile Sabiha Gökçe Havalimanı’na hareket ediyoruz. Havaalanında nüfus cüzdanı, ehliyet ile uçağımıza c/in işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Alana kendi imkânları ile gelecek olan konuklarımızla 06.00‘da Pegasus Havayolları Kontuarı önünde buluşarak güvenlik kontrolünden geçiyor ve 07.45’de hareket edecek olan Pegasus Havayolları İstanbul Sabiha Gökçen – Van uçağı ile Van’a hareket ediyoruz. Van’da bizleri bekleyen özel aracımızla Çavuştepe'ye hareket ediyoruz. Urartu döneminden kalan eserleri yerinde gördükten sonra Hoşap Kale'sini (Panoramik) görerek Van'ın doğal güzelliği olan halk arasında Vanadokya olarak adlandırılan volkanik oluşumların bulunduğu Yavuzlar Köyü'ne hareket ediyoruz. St. Bartholomeus Kilisesi'ni yol üzeinde panaromik olarak gördükten sonra Yavuzlar Köyüne ulaşıyoruz. Peri bacaları önünde vereceğimiz molanın ardından Zap suyunu takip ediyoruz.  Zap Suyu üzerinde 1969 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşları adına yaptırılan 70 metre uzunluğundaki asma köprü (Devrimci Gençlik Köprüsü)  görme imkanı buluyoruz. Sonrasında Hakkari şehir merkezindeki otelimize yerleşiyoruz.

2. Gün

Hakkari - Berçalan Yaylası - Meydan Medresesi - Sümbül Dağı - Van

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Sümbül Dağı'nı ve Zap Suyu'nu yakından göreceğimiz yeni yapılmış seyir terasa çıkarak fotoğraf molası veriyoruz. Sonrasında 18 yy.da çift katlı ve kanatlı, açık avlulu düz damlı Hakkari Meydan Medresesi geziyoruz. Medrese, düzgün kesme taş işçiliği gösteren anıtsal yapısı, düzgün planı, iki katlı revaklı avlusu, mescit ve odaları ile kapısındaki süslemeler ve içerisindeki sütun başlıkları ile dikkat çekiyor. Ayrıca günümüze orijinal yapısını koruyarak ve sağlam bir şekilde gelmiş Hakkâri’nin tek anıt yapısıdır. Sonrasında Hakkâri il merkezine 18 km uzaklıktaki Berçalan Yaylasına gidiyoruz. 3500 metre rakımdaki bu muhteşem yaylada aynı günde dört mevsimi bir arada yaşayabilirsiniz. Yaylanın alt tarafı yaz mevsimi yaşanırken biraz yukarıda çiçekler ve yeşillikle ilkbahar ayı biraz daha yukarı çıkınca güz havası ve en tepeye çıktığında karı görürsünüz. İlkbahar aylarıyla birlikte yöre halkı hayvanlarını otlatmak amacıyla bu yaylaya giderler. Öğlen yemeğimiz bu gün piknik tarzı olacak . Göçerlerin çadırlarına konuk oluyoruz. Yaylada vereceğimiz molanın ardından Zap Suyu kenarından Van yolculuğuna başlıyoruz. Konaklama Van merkezdeki otelimizde.

3. Gün

Akdamar Adası - Kedi Evi - Muradiye Şelalesi

Turumuz, otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, yönümüzü bir sahil kasabasını andıran Gevaş'a çeviriyoruz. Gevaş'tan bineceğimiz teknemiz ile Van Gölü’nün içerisinde bulunan Akdamar Adası’na hareket ediyoruz. Akdamar Adası’nda bulunan ve taş işçiliğiyle ünlü Akdamar Kilisesi ve çevresi bu noktadaki gezi güzergâhlarımız olacaklar. Göl kenarında geçireceğimiz hoş vakitler sonrasında Van şehir merkezine hareket ediyoruz.Van Kalesi'nin eteklerine kadar giderek rehberimizden kalenin öyküsünü dinliyoruz. Van Etnoğrafya ve Arkeoloji Müzesi’nde kale gezimizi taçlandırıyoruz. Ardından bölgenin en önemli ve en sevimli canlılarından olan Van Kedilerini görebileceğimiz Kedi Evi’ne gidiyoruz. Bu şirin dostlarımızla çekeceğimiz güzel fotoların ardından bölgeye has gümüş ve telkâri işlemelerin yer aldığı atölyemize ulaşıyoruz. Gümüşe en güzel süsü veren Van Savatlı gümüş işçiliği hakkında bilgiler aldıktan sonra Van’ın Muradiye ilçesine giderek, yaklaşık 20 metre yükseklikten dökülen Muradiye Şelalesi’ni geziyoruz. Köprü üzerinde geçireceğimiz heyecanlı dakikaların ardından,  Van havalimanına hareket ediyoruz. Pegasus Havayollarının 20.15 uçağı ile İstanbul’a dönüyoruz. Havaalanında bizi bekleyen servisimiz siz sayın misafirlerimizi, diğer turlarımızda tekrar görüşmek üzere, aldığımız noktalara bırakıyor.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Rehberlik Hizmetleri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Notlar
**Bütün uçaklı paketlerimizde havayolu, havalimanı ve uçak saati değişikliği yapılabilir. Bu bilgilendirmeler sizlere turdan 2 gün önce gönderilecektir.

*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT