Uçaklı Kapadokya Turu

Uçaklı Kapadokya Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Kapadokya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Ürgüp - Kayseri - Hacı Bektaş - Avanos - Çavuşin - Paşabağ - Göreme - Göreme Açık Hava Müzesi - Uçhisar - Derinkuyu Yeraltı Şehri - Ihlara Vadisi

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 03:15 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyonu - 03:30 Merter Metro istasyonu otoparkı - 03:45 Harbiye Jolly Tur Önü - 04:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 04:10 Kozyatağı Hilton Otel Yanı ( Yenisahra Köprüsü ) - 04:30 Sabiha Gökçen Havalimanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Şub 27, 2020 ~ Şub 29, 2020

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Ürgüp - Avanos

Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar Gidiş Terminali Pegasus Havayolları Kontuarında bireysel olarak check in işlemlerimizi tamamlayarak İstanbul-Kayseri Uçağı ile Kayseri'ye uçuş. Kayseri Havalimanına indikten sonra alanda bizi bekleyen rehberimiz ve aracımızla buluşarak turumuza başlıyoruz. Kayseri’den hareket ederek Himmetdede Kalaba üzerinden Hacı Bektaş ilçesine doğru yol alıyoruz. Horasan’da dünyaya gelen Yeniçerilerin Piri Hacıbektaş Veli’nin Müzesini gezdikten sonra Avanos'a doğru yol alıyoruz. Avanos'taki öğle yemeğimiz sonrasında kayaların oyulması ile elde edilmiş eski yerleşim birimlerinin yer aldığı Çavuşin Ören Yeri’ nin gezilmesinden sonra, çok başlı peribacalarının ve keşiş hücrelerinin görülebileceği Paşabağı’ nda fotoğraf molası veriyoruz. Devamında değişik şekillere benzetilen peribacalarının bulunduğu Devrent Vadisi’ni geziyoruz. Turumuz Cilalı Taş Devri’ nden beri aynı teknik ve malzeme ile çanak çömlek üretimi yapılan Avanos’a yapacağımız ziyaret ile devam ediyor. Bu ziyaretimiz sırasında Kızılırmak’ tan elde edilen çamurun işlenmesi ve çömlekçi çarkı başta olmak üzere çeşitli teknikler ile sanat eserlerine dönüştürülmesi konusunda bilgiler alıyoruz, arzu ederseniz alışveriş yapma imkânından faydalanıyoruz ve sonrasında otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

2. Gün

Ürgüp - Göreme Vadisi - Göreme Açık Hava Müzesi

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Eski adıyla Korama bugünkü adıyla Göreme Vadisi içinde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezmek üzere otelimizden hareket ediyoruz. Müze içerisindeki muhtelif kiliseler (Elmalı Kilise, Azize Barbara Kilisesi, Aziz Basileus Kilisesi, Çarıklı Kilise), yemekhane, mutfak, kiler, şaraphane ve İncil’in baştan sona resmedildiği Tokalı Kilise göreceğimiz yerler arasında. Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur sonrasında şarap mahzenlerini ziyaret ediyoruz. Daha sonra ise şapkalı peribacalarının en güzel örneklerinin bulunduğu, aynı zamanda bütün Kapadokya Bölgesi’ nin panoramik manzarasının izlenebildiği Üçgüzeller Mevkii’ nde verilecek fotoğraf ve gezinti molası ile turumuza devem ediyoruz. Asmalı Konak dizisinin de çekildiği, Rum mimarisinin en iyi örneklerini görebileceğimiz Mustafapaşa Köyü’ nü gördükten sonra halı atölyelerini geziyoruz. Ardından bölgenin en yüksek noktası olan, muhtelif dönemlerde savunma amaçlı olarak kullanılmış ve tamamı doğal olarak oluşmuş bir kaya bloğunun oyulması ile Hitit Dönemi ile Ms.9.YY arasında ortaya çıkmış olan Uçhisar Kalesi’ni fotoğraflıyoruz. Uçhisar’da bulunan bölgeye ait yöresel baharat ve yemişlerin tanıtıldığı sergide alışveriş imkânı buluyoruz. Bu günkü tur programımız bölgenin doğal kaynaklarından olan onyx taşının işlendiği Onyx Taş atölyesi ziyareti ile bugünkü turumuz sona eriyor ve otelimizde dönüyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. (Dileyen misafirlerimizle yemek sonrası geleneksel Kapadokya Türk Gecesi seyrine gidiyoruz.Ekstra)

3. Gün

İstanbul - Kayseri

Kahvaltı sonrası otelden ayrılıyoruz. İlk durağımız, düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabileceği şekilde düzenlenmiş bir mühendislik harikası olan Derinkuyu Yeraltı Şehri. (Veya Kaymaklı Yeraltı Şehri). Güzergâhımız üzerinde, kanyon-vadi olan doğa harikası, Ihlara Vadisi’ne ulaşıyoruz.  Ağaçaltı, Yılanlı gibi Kiliseleri görerek Kayseri’ye doğru yola koyuluyoruz. Burada yapılacak  turda, Gevher Nesibe Sultan için yapılmış olan ilk tıp okulu, Hunat Medresesi ve Camii, Döner Kümbet, İç Kale... panoramik olarak görülüyor. Yöresel ürünler için verilen serbest zamanda yapılan alış-verişi takiben havalimanına hareket ediyoruz. Pegasus Havayollarına ait Kayseri-İstanbul uçağı ile İstanbul’a uçuyoruz. Siz sayın misafirlerimize diğer turlarımızda tekrar görüşmek üzere veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Transferler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Rehberlik Hizmetleri

- Hijyen Seti

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Şehir Vergileri

Paket Fiyatlarımız Otel, ulaşım ve çevre gezilerini kapsamaktadır.
Mola Yerleri: Çevre yolu üzerindeki dinlenme tesisleridir.
Mola Yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.
Tur Programında yer alan gece turları gibi ekstra turlar kişi sayısı ve mevcut personelin şartlarına bağlı olarak gerçekleştirilir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlar tüm yolcuların katılımı olmasa dahi gerçekleştirilecektir. Ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından şehre girmeden önce yer alan dinlenme alanlarına ve ya şehir merkezlerine yönlendirilecektir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, mola yerinde beklemeyi kabul ederek tura katılmışlardır.
Program zamanlamasında (gün içerisinde gezilecek vizit noktalarının sırasında ve ya günler arasında) hava durumu, yol durumu vb. gibi nedenlerle rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.
Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) ve ya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Tatilsepeti kesinlikle sorumlu değildir.
Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
Turumuzun Otelleri: Belirtilen tesis isimleri turumuzun konaklama önceliğinin bulunduğu tesislerdir. Müsaitlikler doğrultusunda otel isimleri turun kalkışından 48 saat öncesinde talep edilmesi durumunda bildirilecektir.
Yoğunluk ve mücbir sebepler nedeniyle standart bakımından aynı olmak kaydıyla oteller değişiklik gösterebilir. Böyle bir durumda misafirlerimiz Tatilsepeti temsilcisi tarafından bilgilendirilir.
Otobüsler: 28-46 kisi sayilarinda kullanilir.
Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandirma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabi, su isiticili mutfak ünitesi, okuma lambalari, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatici (cep telefonu kullanilabilir)
Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandirma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabi, su isiticili mutfak ünitesi, okuma lambalari, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatici (cep telefonu kullanilabilir)
Mitsubishi Sa?r 54+1+1 koltuklandirma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabi, su isiticili mutfak ünitesi, okuma lambalari, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatici (cep telefonu kullanilabilir)
Midibüsler: 17-27 kisi sayilarinda kullanilir.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandirma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabi, su isiticili mutfak ünitesi, okuma lambalari, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatici.
Minibüsler: 16’ya kadar kisi sayilarinda kullanilir.
Vw Volt 12+1 koltuklandirma, özel tasarlanmis yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabi, okuma lambalari, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatici.
Vw Volt El 16+1 koltuklandirma, özel tasarlanmis yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabi, okuma lambalari, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatici.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandirma, özel tasarlanmis yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabi, okuma lambalari, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatici.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltu

Paket Turlarımızda Normalleşme Dönemi Süresince Alınan Önlemler

  İçişleri Bakanlığımızın 17.05.2020 Tarihli "Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri" Genelgesinde Belirlediği Önlemler Çerçevesinde Paket Turlarımızda Kullanılan Ulaşım Araçlarında Taşıma Kapasitesi 01.06.2020 – 01.10.2020 Tarihleri Arasında Yeni Bir Genelge Yayımlanıncaya Kadar %50 İle Sınırlandırılmıştır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında Her 2 Kişilik Koltukta 1 Kişi Olacak Şekilde Oturma Planı Oluşturulmaktadır.
Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Görevli Personel Tarafından Paylaşılan "Tur Ulaşım Aracına Kabul Formu"Nu İmzalanması Gerekmektedir.
  Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Biniş Noktalarımızda Ateş Ölçümleri Görevli Personelce Gerçekleştirilerek, Tur Süresince Ateş Ölçüm Uygulaması Günlük Rutin Olarak Devam Ettirilecektir.
  Seyahat Süresince Maske Kullanımı Zorunlu Olarak Uygulanacak Olup,  Hijyen Çantaları (Tur Süresince Maske, Siperlik, Dezenfektan Losyonu) Tur Ücretine Dahil Olarak Misafirlerimize Verilmektedir.
  Tur Araçlarımızda Misafirlerimizin Kullanımına Yönelik Ön Ve Arka Bölümlerde Dezenfektan Bulundurulmaktadır.
  Misafirlerimizin Katılım Göstereceği Turlarımızın Mesafelerine Göre "İki Saatte Bir Mola" Uygulaması Gerçekleştirilmektedir.
  Turlarımızda Yer Alan Her Bir Misafir İçin "İki Saatte Bir El Dezenfektanı" Uyarısı İle Mendil Veya Dezenfektan Kullanımı Yapılmaktadır.
  Turlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin Rutin Sağlık Kontrollerinin Yapıldığına İlişkin Gerektiğinde İbraz Edilmek Üzere Evraklar Hazır Bulundurulmaktadır.
Tur Araçlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin, Tur Süresince Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı Zorunludur.
  Tur Araçlarımızın Tur Öncesi Ve Sonrasında Kayıt Altına Alınacak Şekilde Dezenfekte İşlemleri Uygulanmaktadır.
Tur Araçlarımızda İkram Hizmetleri (Bardak Su Hariç Olmak Üzere) Normalleşme Dönemince Sağlanmayacaktır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında, Müze Ve Ören Yerlerinde Oluşabilecek Yoğunluğa Karşın Rehberlerimiz Mobil Uygulama Desteği İle Anlatımlarını Gerçekleştirmektedir.
  Kültür Ve Turizm Bakanlığının Açıklamış Olduğu 13.05.2020 Tarihli Genelge Gereğince Otel, Restoran, Tekne Vb. Hizmetlerde Alınacak Yiyecek/İçecek Servislerinde Tek Kullanımlık Malzemeler Kullanılmaktadır.
  Rezervasyonunuzu Oluşturan Seyahat Temsilcisi İle Birlikte; Tur Başlangıç Gününe 24 Saat Kala Mobil Uygulama ‘Hayat Eve Sığar’ Uygulaması Üzerinden "Hes Kodu İşlemleri / Hes Kodu Oluşturma Butonu / Kod Kullanım Süresi" Adımları Seçilerek Oluşan Kod İle Sorgulama Gerçekleştirilerek Rezervasyon Onaylanır.
  Bilim Kurulu Ve Sağlık Bakanlığının Koordinasyonunda Düzenlenerek Kamuoyuna Duyurulan "Covid-19 Normalleşme Planı Tedbirlerinin Hafifletilmesi Uygulamaları" Kısıtlamalar Kaldırıldıkça Gerekli Güncellemeler Sağlanmaktadır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT