Uçaklı Kapadokya Turu

Uçaklı Kapadokya Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Kapadokya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Hacı Bektaş - Ihlara Vadisi - Göreme Açık Hava Müzesi - Avanos - Çavuşin - Paşabağ - Döner Kümbet

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 04.30 Beylikdüzü Migros Önü - 05.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 05.30 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 06.30 da Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ağu 14, 2020 ~ Ağu 16, 2020

Tur Programı

1. Gün

Kayseri – Erciyes Dağı – Honat Hatun Türbesi – Döner Kümbet - Selçuklu Uygarlık Müzesi - Ağırnas - Mimar Sinan Evi

Turumuz; Pegasus Havayolları Sabiha Gökçen – Kayseri 08:30 uçuşu ile başlamaktadır. Sabiha Gökçen havaalanı için, kullanmak isteyen misafirlerimiz için; 04.30 Beylikdüzü Migros Önü, 05.00 Yenibosna Airport AVM, 05.30 Şişli Merkez Ofis Önü, 06.00 da Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanından hareket eden ücretsiz servislerimiz bulunmaktadır. (Servis saatleri uçuş saati değişikliğine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Uçaklı turlarda, tur öncesi servis saati bilgilendirilmesi yapılmaktadır.) Servis kullanmayıp, havaalanına kendi imkânlarıyla gelen misafirlerimizin en geç saat 06.30’de Sabiha Gökçen Havalimanı’nda olması gerekmektedir. Havaalanında nüfus cüzdanı / ehliyet ile uçuşumuz için check-in işlemlerimizi yaptıktan sonra Kayseri’ye hareket ediyoruz. Kayseri’de alacağımız serbest sabah kahvaltısının ardından gezimize başlıyoruz. Kayseri Surları ve Kalesi geniş bir alana sahiptir. Bu alan içerisindeki gezimizde,  Roma İmparatoru III. Gordianus zamanında (M.S 238–244) inşa edilmiş olan Kayseri Kalesi’ni (İç Kale, Kuyumcular Çarşısı, Kale Camisi) Cumhuriyet Meydanı'ndaki Saat Kulesi’ni,  Mahberi Honat Hatun Külliyesi’ni ve Döner Kümbet’i göreceğiz. Eski Kayseri yaşam tarzının yansıtıldığı ve sivil mimari örneklerini göreceğimiz Tarihi Kayseri Mahallesinde kahve molası verdikten sonra gün içindeki son gezi noktamız olan Anadolu’nun ilk Türk tıp merkezlerinden Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahanesine hareket ediyoruz. Tıp medresesi, darüşşifa ve bimarhane (akıl hastanesi) bölümlerinden oluşan yapı gününmüzde Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmete açılmış. Müzemizi ziyaret ettikten sonra pastırma - sucuk alışverişi için pastırmacılar çarşısında serbest zaman veriyoruz. Son dönemde restore edilmiş Eski Kayseri Mahallesine giderek yorgunluk kahvelerimizi içiyoruz. Kayseri'de bir sonraki durak noktamız ise Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas olacaktır. Burada gezeceğimiz yerler arasında; Mimar Sinan’ın doğduğu ev, yeraltı şehri, Agias Prokopis Kilisesi olacaktır. Günün sonunda İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağı olan ve 12 ay boyunca karı hiç erimeyen Erciyes Dağı'na hareket ediyoruz. Erciyes Dağı’nda vereceğimiz serbest zaman sonrasında otelimize varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde gerçekleşecektir.Sabah Kahvaltısı: Restaurant: Serpme Kahvaltı Olarak Alınacaktır. (Ekstra)Öğle Yemeği: Ekstra Olarak Alınacaktır.Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.Konaklama: Grand Öztürk Otelde, Vb KonaklamaRota: Kayseri İçi (40 km) Kayseri – Erciyes – Kayseri (90 km) Kayseri – Nevşehir (70 km)Toplam Kat Edilecek Mesafe: 200 KmOtele Giriş Saati: 18.00

2. Gün

Göreme Açık Hava Müzesi - Şarap Mahzeni - Çavuşin - Paşabağ - Dervent Vadisi - Güvercinlik Vadisi

Turumuz, otelimizde alınan sabah kahvaltı sonrasında,  (Kahvaltı öncesi dileyen misafirlerimiz ekstra BALON TURU  veya ATV TURU  etkinliklerine katılabilirler) ilk olarak eski adı Korama olan Göreme Vadisi içindeki Göreme Açık Hava Müzesi’ni geziyoruz. Kaya kiliseleri (Elmalı, Yılanlı, Barbara Kiliseleri), yemekhane, mutfak, kiler ve İncil’in baştan sona resmedildiği Tokalı Kilise müzede göreceğimiz yerler arasında olacak. Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur sonrası Şarap Mahzenlerini gezip Kapadokya’nın lezzetli şaraplarını tatma imkânı buluyoruz. Ardından Şapkalı Peribacalarının ve Kapadokya’nın simgesi olan Üç Güzeller Peribacaları’nı görüyoruz. Sonrasında bölgenin en yüksek noktası konumunda bulunan Uçhisar Kalesi’ni panoramik olarak görebileceğimiz Güvercinlik Vadisi'nde fotoğraf molası veriyoruz. Fotoğraf molasının bitiminde Avanos’da Kızılırmak’ı görüp, çanak çömlek atölyesinde Kızılırmak’ın çamurundan yapılan çanak - çömleklere dair bilgi alıyoruz. Ardından Çavuşin Köyü’nü ziyaret ediyoruz. Çok başlı peribacalarının en güzel örneklerini göreceğiniz Paşabağ’da (Keşişler Vadisi) fotoğraf molası veriyoruz. İlginç peribacası oluşumlarını içerisinde barındıran, adını da deve şeklindeki peribacasından alan Develi Vadi (Dervent Vadisi) gezisinin ardından Onyx Taş Atölyesinde taşların özellik ve işlenişlerine dair bilgiler alıp, akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde gerçekleşecektir. Dileyenler ile akşam yemeği sonrasında bu turun olmasa olmazlarında yöreye özgü Türk Gecesine gidiyoruz. (Ekstra)

3. Gün

Yer Altı Şehri - Ihlara Vadisi - Hacı Bektaş - I Veli Türbesi

Turumuzun üçüncü gününde; otelimizde alınan sabah kahvaltı sonrasında, ilk durağımız; düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabilmesi amacıyla yapılmış olan yeraltı şehri gezimizi gerçekleştiriyoruz. (Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kaymaklı Yeraltı Şehri veya Özkonak Yeraltı Şehri’nden bir tanesi gezilmektedir.) Sonrasında Melendiz Çayı’nın oluşturduğu doğa harikası bir vadi olan Ihlara Vadisi’ne gidiyoruz. Ihlara Vadisi’nde Ağaçaltı ve Yılanlı Kiliselerini geziyoruz. Buradan hareketle Horasan’da dünyaya gelen, 13.yy’dan bugüne evrensel görüşleriyle her kesimi kucaklayan, Yeniçerilerin de Piri, Hacıbektaş-ı Veli’nin Türbesinin bulunduğu Hacıbektaş ilçesine gidiyoruz. Hacı Bektaş-ı Veli Müzesinde; Balım Sultan Türbesi, Güvenç Abdal Türbesi, Hacı Bektaş Veli Türbesi, Kırklar Meydanı, Pir Evi, Üçüncü Avlu Kiler Evi, Meydan Evi, Meydan Evi Cami, Aş Evi, İkinci Avlu (Dergâh Avlusu), Birinci Avlu (Nadar Avlusu) gezimizi tamamlıyoruz. Sonrasında ise dönüş yolculuğumuza başlamak üzere Kayseri Havalimanı’na hareket ediyoruz. Pegasus Havayollarına ait uçağımıza binerek İstanbul’a ulaşıyoruz. Sabiha Gökçen havaalanından kullanmak isteyen misafirlerimiz için Kadıköy, Şişli ve Yenibosna için servislerimiz bulunmaktadır. Servislerimizle sizi aldığımız noktalara bırakarak, bir sonraki organizasyonumuzda görüşmek üzere sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşçakalın Sabah Kahvaltısı: Otelde  Alınacak Olup Tur Ücretine Dâhildir.Öğle Yemeği: Ekstra Olarak Alınacaktır.Akşam Yemeği: Kayseri’de Ekstra Olarak Alınacaktır.Konaklama: DİKKAT BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR. DÖNÜŞ GÜNÜRota: Nevşehir – Derinkuyu  (30 km) Derinkuyu – Kayseri  (155 km) Çevre Gezileri (50 km)Toplam Kat Edilecek Mesafe: 235 KmToplam Tur Mesafesi: 515 Km

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Transferler

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Yeni Süreçte Alınan Önlemler:

  • Araçlarımız yarı kapasite olacaktır.
  • Hijyen kiti verilecektir.
  • Araçlarda ateş ölçer olacaktır.
  • Araç, Otel, Restaurant gibi kapalı alanların dezenfektanları sürekli yapılmaktadır.


  • Otobüsler:

    Mercedes Travego & Tourısmo: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı Ve Sabitleyici), Tv, Dvd Player (Dvd, Vcd, Cd, Mp3), Önde Ve Ortada 15" Lcd Monitör.
    Man Fortuna: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı Ve Sabitleyici), Tv, Dvd Player (Dvd, Vcd, Cd, Mp3), Önde Ve Ortada 15" Lcd Monitör.
    Neoplan Cıtylıner / Tourlıner: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı Ve Sabitleyici), Tv, Dvd Player (Dvd, Vcd, Cd, Mp3), Önde Ve Ortada 15" Lcd Monitör.
    Temsa Safır / Maraton: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı Ve Sabitleyici), Tv, Dvd Player (Dvd, Vcd, Cd, Mp3), Önde Ve Ortada 15" Lcd Monitör.
    Mıdıbusler
    Isuzu Turkuaz: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.
    Novo Lux: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.
    Temsa Prestıge: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.
    Mınıbusler
    Mercedes Sprinter: 12+1 Veya 16 + 1 Koltuklandırma, Özel Tasarlanmış Yatar Otobüs Deri Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Buzdolabı, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.
    Wolkswagen Crafter: 12+1 Veya 16 + 1 Koltuklandırma, Özel Tasarlanmış Yatar Otobüs Deri Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Buzdolabı, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

    Not: Turlarımızda Kişi Sayısına Göre, Yukarıda Belirtilen Araç Tiplerinden Herhangi Birisi Kullanılır.
    Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

    SAYFAYI PAYLAŞIN

    Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
    KAPAT

    HAKKIMIZDA

    Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
    KAPAT