Uçaklı Tunceli - Munzur Vadisi - Kemaliye Turu

Uçaklı Tunceli - Munzur Vadisi - Kemaliye Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Tunceli - Munzur Vadisi - Kemaliye Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Divriği - Kemaliye - Apçağa - Munzur Vadisi Milli Parkı - Keban Barajı - Harput

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 04.00 Kartal Yemek Center Önü - 04.30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 05.00 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 05.30 Yenibosna Koçtaş Önü - 06.00 Sabiha Gökçen Havalimanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Tem 23, 2022 ~ Tem 25, 2022

Tur Programı

1. Gün

Erzincan - Girlevik Şelalesi - Kemah - Divriği - Kemaliye

Turumuz, sizleri 04.00 Kartal Yemek Center Önü, 04.30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü, 05.00 Şişli Acente Merkez Ofis Önünden, 05.30 Yenibosna Koçtaş Önünden, bineceğimiz servisimiz ile İstanbul Havalimanına transfer oluyoruz.Havalimanına kendi imkânlarıyla gelecek misafirlerimizin en geç saat 06.00’da İstanbul Havalimanı’nda olması gerekmektedir. Havaalanında nüfus cüzdanı ya da ehliyet ile uçağımıza c/ın işlemlerimi yapıyoruz. Güvenlik kontrolünden geçerek 08.20’de hareket edecek olan THY İstanbul – Erzincan uçağı ile Erzincan'a hareket ediyoruz. Erzincan'da bizi bekleyen aracımıza binerek ilk durak noktamız bir doğa harikası olan Girlevik Şelalesine hareket ediyoruz. Yüksekliği yaklaşık 30 metre olan, üç katlı birçok koldan akan Girlevik Şelalesi'nde kısa bir molanın ardından Kemah'a hareket ediyoruz. Evliya Çelebi’nin ifadesiyle “Bir mübarek belde, Şehr-i Şirin Kemah” 'ta Karasu kenarında inşa edilmiş  Mengücek Beyliği’nin kurucusu Ahmet Gazi adına yaptırılmış  Sultan Melik Gazi Türbesi'ni ziyaret ediyoruz. Türbe ziyaretimizin ardından  mimari özelliklerinin yanı sıra, sergilediği zengin Anadolu geleneksel taş işçiliği örnekleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nı görmek için Divriği'ye hareket ediyoruz. Darüşşifa Taç Kapısı, Cami Kuzey Taç Kapısı, Cami Batı Taç Kapısı ve Şah Mahfili Taç Kapısı'nın her biri birbirinden farklı eşsiz bezemeleri ile göz kamaştıran birer mimarlık ve mühendislik harikası niteliğinde olup kapılar hakkında rehberimiz tarafından bilgi aldıktan sonra Hüma Hatun Sokağına gidiyoruz. 12 kadının istihdam ettiği Hüma Hatun Sokağı kültürel dokusuyla da ilgi görüyor. Aşevinden tandıra, hayvansal gıda ürünlerinden kuru gıda ürünlerine tam 12 dükkanın bulunduğu sokakta kısa bir mola veriyoruz. Son durak noktamız Divriği'de Nuri Demirağ Müzesi olarak hizmete açılan Mühürdarzade Konağı olacak. Türkiye’nin 10.000 kilometrelik demiryolu ağının 1250 km’lik bölümünün inşasını gerçekleştirmiş ve bu nedenle kendisine Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Demirağ” soyadı verilen Nuri Demirağ adına hizmete verilen konağı gezdikten sonra Kemaliye'ye hareket ediyoruz.  Kemaliye gezimize Taş Yolu ile başlıyoruz. Yapımı 150 yıl süren, amacı Kemaliye’nin ulaşım sorununu çözerek yaşamı kolaylaştırmak olan bu kararlılığın göstergesi Taş Yolu, bizleri farklı dünyalara götürüyor. Kısa yürüyüşlerle fotoğraflayacağımız bu yol ayrıca yukardan Karanlık Kanyonu da bizlere gösteriyor. Fotoğraf molasının ardından Bebik Kahvemizi içip yaklaşık 1 saat süren tekne gezimize çıkıyoruz. (EKSTRA) Tekne gezimiz sırasında Dünya'nın en büyük kanyonlarından biri olan Karanlık Kanyonu da (yaklaşık 9 km uzunluğunda) yakından görebiliyoruz. Tekne turumuzun ardından otelimize hareket ediyoruz.

2. Gün

Apcağa Köyü - Munzur Vadisi - Ovacık - Munzur Gözeleri - Halbori Gözeleri

Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Kemaliye'yi gezmeye başlıyoruz. Zincirle düşmemesi için bağlanan Zincirlikaya ve tamamını Eğinli hanımların ayrılık üzerine yazdıkları manilerin sergilendiği Mani Yolu’nu geziyoruz. Sonrasında tarihi Taşdibi Mahallesini ve Salim ustadan Lög Yapımını öğreniyoruz. Şair Ahmet Kutsi Tecer’in doğduğu ve  “Orda Bir Köy Var” şiirine konu olan Apcağa Köyü’ne ulaşıyoruz.  2005 yılında köy ihtiyar heyetinin almış olduğu kararla “sit alanı” ilan edilen Apcağa Köyü gezimizin ardından köy çarşı fırınında  ustanın sıcak, boylu ekmeğini küçük parçalarla tadıyoruz. Kayaların başında kartal yuvası gibi inşa edilen emekli öğretmen çifti Bekir-Nermin Taştan evini  (Panoramik) gördükten sonra Süper Vali olarak bilinen Recep Yazıcıoğlu'nun adı verilen köprüde fotoğraf molası veriyoruz. Gerek maddi ve gerekse doğanın zor şartları altında olağanüstü gayret ve özveriler sarf edilerek ülkemizde Devlet-Millet işbirliği ile yapılan ilk proje özelliğini de taşıyan ve 24 köyün ulaşımını sağlayacak olan köprüde rehberimiz tarafından köprünün öyküsünü dinliyoruz.  Sonrasında Çemişgezek, Hozat üzerinden Ovacık'a hareket ediyoruz. Ovacık şehir merkezini geçerek bir doğa harikası olan Munzur Gözelerine ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz molanın ardından nehir kenarındaki restauranttamıza giderek öğle yemeğimizi alıyoruz. İsteyen nehir kenarında suyun ve doğanın tadını çıkardıktan sonra Munzur Vadisi kenarından yol alarak Halbori Gözeleri ve Laş Deresinde fotoğraf molası veriyoruz. Sonrasında otelimizin bulunduğu Tunceli şehir merkezine hareket ediyoruz.

3. Gün

Kutu Deresi Yüzme Molası - Pertek - Keban Barajı Feribot - Harput

Turumuz, otelde alacağımız kahvaltının ardından, Pülümür Çayı'nın delta oluşturduğu Kutu Deresi'ne hareket ediyoruz. Doğunun Bodrum'u olarak adlandırılan burada suyun tadını çıkarmanız için serbest zaman veriyoruz. Molamızın ardından Pertek'e hareket ediyoruz. Keban Baraj Gölü üzerinde işleyen feribota binerek Elazığ'a geçiyoruz. Feribot turumuz sırasında tarihe öneme sahip Pertek Kalesini'de (Panoramik) görüyoruz. Feribottan indikten sonra Elazığ şehir merkezi üzerinden Elazığ ilinin tarihte bilinen en eski yerleşim yeri Harput’a ulaşıyoruz. Burada Harput Kalesi, Kurşunlu Camii, Arap Baba Türbesi,  12. Yüzyılda Artuklu Hükümdarı Fahrettin Karaaslan tarafından yapılmış olan Ulu Camii, Şerif Gül Kültür Evi'ni görüyoruz. 23.35’de kalkacak olan Türk Havayolları’na ait olan uçağımız ile İstanbul Havalimanına hareket ediyoruz. Havaalanı çıkışında bizleri bekleyen servis aracımıza binerek, siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıyor, bir sonraki gezimizde buluşmak üzere üzülerek vedalaşıyoruz. Hoşcakalın…

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Notlar:
**Bütün uçaklı paketlerimizde havayolu, havalimanı ve uçak saati değişikliği yapılabilir. Bu bilgilendirmeler sizlere turdan 2 gün önce gönderilecektir.

*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT