Uşak Çıkışlı Kapadokya Turu

Uşak Çıkışlı Kapadokya Turu

Gezi Rehberi Uşak Çıkışlı Kapadokya Turu

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Ihlara Vadisi - Uçhisar - Paşabağ - Güvercinlik Vadisi  - Çavuşin - Avanos - Kızılırmak - Hacı Bektaş - Kızılvadi - Derinkuyu - Narlıgöl

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 23.00'da Uşak Otogar Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ağu 13, 2020 ~ Ağu 16, 2020

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Turumuz, 23.00'da Uşak Otogar Önünden hareketle gece yolculuğuna başlıyor.

2. Gün

Ihlara Vadisi - Yeraltı Şehirleri - Uçhisar - Paşabağları

Turumuz, saat 00.30 da Afyon Kolaylı Tesisleri’nden katılacak misafirlerimizi aracımıza alıp, Nevşehir – Niğde - Kayseri üçgeninde bulunan, doğal güzelliklerini 3917 m. yüksekliğindeki Erciyes Dağı ve 3268 m. yüksekliğindeki Hasan Dağı’na borçlu olan, Perslerin “Güzel Atlar Diyarı” diye adlandırdıkları Kapadokya bölgesine doğru yol alarak başlıyor. Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrası, eski adı Korama olan Göreme Vadisi içindeki Göreme Açık Hava Müzesi’ni geziyoruz. Kaya kiliseleri (Elmalı, Yılanlı, Barbara Kiliseleri), yemekhane, mutfak, kiler ve İncil’in baştan sona resmedildiği Tokalı Kilise müzede göreceğimiz yerler arasında olacak. Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur sonrası Şarap Mahzenlerini gezip Kapadokya’nın lezzetli şaraplarını tatma imkânı buluyoruz. Ardından Şapkalı Peribacalarının ve Kapadokya’nın simgesi olan Üç Güzeller Peribacaları’nı görüyoruz. Buradan Asmalı Konak (Panoramik) dizisinin de çekildiği, Rum taş işçiliğinin en iyi örneklerini görebileceğiniz Mustafa Paşa’ya gidiyoruz. Mustafa Paşa’nın mistik sokaklarında yapacağımız keyifli yürüyüşün sonrasında bölgenin en yüksek noktası konumunda bulunan Uçhisar Kalesi’ni (Panoramik) seyretme ve fotoğraflama imkânı bulacağız. Onyx Taş Atölyesinde taşların özellik ve işlenişlerine dair bilgiler alıp, akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Sabah Kahvaltısı: Yol Üstü Mola Tesisinde Ekstra Olarak Alınacaktır.Öğle Yemeği: Ekstra Olarak Alınacaktır.Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.Konaklama: Grand Öztürk Otel, Suhan Otel vb.Mola Tesisleri: Afyon Kolaylı Tesisleri, Aksaray Hanifi Yılmaz Dinlenme TesisleriRota: İzmir – Aksaray (470 km) Aksaray – Nevşehir (80 km) Bölge İçi Gezileri (70 km)Toplam Kat Edilecek Mesafe: 620 kmOtele Giriş Saati: 18.00

3. Gün

Güvercinlik Vadisi - Develi Vadi - Çavuşin - Paşabağ - Avanos - Kizilirmak Kenarinda Yürüyüş - Haci Bektaş - I Veli - Kizilvadi

Turumuz, otelimizde alınan kahvaltı sonrasında Çavuşin Ören Yerini ziyaret ederek başlıyor. (Kahvaltı öncesi dileyen misafirlerimiz ekstra BALON TURU veya ATV TURU  etkinliklerine katılabilirler) Çok başlı peribacalarının en güzel örneklerini göreceğiniz Paşabağ’da (Keşişler Vadisi) fotoğraf molası veriyoruz. İlginç peribacası oluşumlarını içerisinde barındıran, adını da deve şeklindeki peribacasından alan Develi Vadi (Dervent Vadisi) gezisinin ardından çanak-çömleği ile meşhur Avanos’a gidiyoruz. Avanos’da Kızılırmak’ı görüp, Kızılırmak’ın çamurundan yapılan çanak - çömleklere dair bilgi alıyoruz. Güvercinlik Vadisi’ni gördükten sonra Horasan’da dünyaya gelen, 13.yy’dan bugüne evrensel görüşleriyle her kesimi kucaklayan, Yeniçerilerin de Piri, Hacıbektaş-ı Veli’nin Türbesinin bulunduğu Hacıbektaş ilçesine gidiyoruz. Hacı Bektaş-ı Veli Müzesinde; Balım Sultan Türbesi, Güvenç Abdal Türbesi, Hacı Bektaş-i Veli Türbesi, Kırklar Meydanı, Pir Evi, Üçüncü Avlu, Kiler Evi, Meydan Evi, Meydan Evi Cami, Aş Evi, İkinci Avlu (Dergâh Avlusu), Birinci Avlu’yu (Nadar Avlusu) geziyoruz. Hacıbektaş’tan Avanos’a geri döndüğümüzde bir halı atölyesinde en eski el sanatlarımızdan olan ve dünyaca ünlü Türk halılarından örnekler görüyoruz. Günün sonunda sizlere bölgenin en güzel Panoramik görüntüsüne sahip olan Kızılvadi’de serbest zaman veriyoruz. Gezilerimizin ardından otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyenler ile yemek sonrası bu turun olmazsa olmazlarından yöreye özgü Türk Gecesi’ne (Kuzu Gecesi) gidiyoruz. (Ekstra)Sabah Kahvaltısı: Otelde  Alınacak Olup Tur Ücretine Dâhildir.Öğle Yemeği: Ekstra Olarak Alınacaktır.Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.Konaklama: Grand Öztürk Otel, Suhan Otel vb.Rota: Bölge İçi Gezileri (160 km)Toplam Kat Edilecek Mesafe: 160 KmOtele Giriş Saati: 18.00

4. Gün

Derinkuyu - Narlıgöl Krater Gölü - Konya

Turumuz, otelimizde alınan kahvaltı sonrasında başlıyor. İlk durağımız, düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabileceği mühendislik harikası olan Derinkuyu Yeraltı Şehri (Kaymaklı Yeraltı Şehri veya Özkonak Yeraltı Şehri) olacak.  Sonrasında Narlıgöl Krater Gölü’nde vereceğimiz serbest zaman sonrasında Melendiz Çayı’nın oluşturduğu doğa harikası bir kanyon-vadi olan Ihlara Vadisi’ne gidiyoruz. Burada Ağaçaltı ve Yılanlı Kiliselerini geziyoruz. Güzel bir yürüyüşün ardından İzmir’e doğru yola çıkıyor ve ilk olarak Konya’ya ulaşıyoruz.  Konya’da gezimize Selçuklu döneminde sarayın gül bahçesi, günümüzde ise "Gel, Gel, ne olursan ol, gel” sözü ile tüm Dünya’ya nam salmış olan Hz. Mevlana Müzesi’nin Dervişane Kapısı’ndan girerek başlıyoruz. Müzemizin içinde yer alan Derviş Hücreleri, Matbah ve Hürrem Pasa Türbesi, Üçler Mezarlığı’na açılan Hâmûsân (Susmuslar) Kapısı, Sinan Pasa, Fatma Hatun ve Hasan Pasa Türbeleri, Semahane ve Mescit Bölümleri ile Mevlâna ve Aile Fertlerinin mezarlarının da içerisinde bulunduğu ana binayı geziyoruz. Avluya çıktığımızda ise Yavuz Sultan Selim'in 1512 yılında yaptırdığı üzeri kapalı şadırvan ile "Seb-i Arûs" havuzu ve avlunun kuzey yönünde yer alan Selsebil adı verilen çeşme ile gezimizi tamamlıyoruz. Ardından dönüş yolculuğumuza başlıyor ve akşam saatlerinde siz sayın misafirlerimizi, diğer seyahatlerimizde tekrar görüşmek üzere, aldığımız noktalara bırakıyoruz. Hoşçakalın. Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacaktır. Tur Ücretine Dâhildir.Öğle Yemeği: Ekstra Olarak Alınacaktır.Akşam Yemeği: Yol Üstü Mola Tesislerinde Ekstra Olarak Alınacaktır.Konaklama: DİKKAT BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR.Rota: Nevşehir – Derinkuyu  (30 km) Derinkuyu – Aksaray (70 km) Aksaray – Uşak (470 km)Toplam Kat Edilecek Mesafe: 6000 KmToplam Tur Mesafesi: 1380 KmVarış Saati: 21.00 - 22.00 Arası

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Hijyen Seti

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Yeni Süreçte Alınan Önlemler:
·  Araçlarımız yarı kapasite olacaktır.
·  Hijyen kiti verilecektir.
·  Araçlarda ateş ölçer olacaktır.
·  Araç, Otel, Restaurant gibi kapalı alanların dezenfektanları sürekli yapılmaktadır.

İPTAL VE İADE GÜVENCE PAKETİ: Tura Çıkış  Gününden; 72 Saat (3 Gün) Öncesine Kadar Rezervasyon İptal Talebinde Bulunulması veya Değişiklik Halinde Koşulsuz Yüzde 100 Kesintisiz İade Garantisi Sunuluyor. 1, 2 veya 3 Gece Konaklamalı Turlarda Paket Bedeli Kişi Başı 35 TL’dir. 4 Gece ve Üzeri Konaklamalı Turlarda Paket Bedeli Kişi Başı 50 TL’dir. Uçaklı Turlarda İptal İade Güvence Paketi Eklenememektedir.

OTOBÜSLER


MERCEDES TRAVEGO & TOURISMO: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

MAN FORTUNA: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

NEOPLAN CITYLINER / TOURLINER: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

TEMSA SAFIR / MARATON: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

MIDIBUSLER

ISUZU TURKUAZ: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

NOVO LUX: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

TEMSA PRESTIGE: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

MINIBUSLER

MERCEDES SPRİNTER: 12+1 veya 16 + 1 Koltuklandırma, Özel Tasarlanmış Yatar Otobüs  Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Buzdolabı, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

WOLKSWAGEN CRAFTER: 12+1 veya 16 + 1 Koltuklandırma, Özel Tasarlanmış Yatar Otobüs  Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Buzdolabı, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

NOT: Turlarımızda kişi sayısına göre, yukarıda belirtilen araç tiplerinden herhangi birisi kullanılır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT