Van Gölü Ekspresi İle Van Havzası Turu

Van Gölü Ekspresi İle Van Havzası Turu

Gezi Rehberi Van Gölü Ekspresi İle Van Havzası Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Muradiye Şelalesi - Akdamar Adası - Van Gölü - Ahlat - Harput

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 02:30 Kartal Yemek Center Önü - 03:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanı - 03:30 Şişli Acente Önü - 04:00 Yenibosna Koçtaş Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Mar 8, 2020 ~ Mar 10, 2020

Tur Programı

1. Gün

Malatya - Harput - Elazığ - Kürsübaşı Eğlencesi

Turumuz, sizleri 02.30 Kartal Yemek Center  Önü - 03.00  Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanından  - 03.30 Şişli Merkez Ofis Önü - 04.00’de Yenibosna Koçtaş Önü  (Airport Avm Karşısı) sizleri alarak, servislerimiz ile İstanbul Havalimanı’na hareket ediyoruz. Havaalanında nüfus cüzdanı, ehliyet ile uçağımıza c/in işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Alana kendi imkânları ile gelecek olan konuklarımızla 04.30‘da Türk Havayolları Kontuarı önünde buluşarak güvenlik kontrolünden geçiyor ve 06.15’de hareket edecek olan Türk Havayolları İstanbul – Malatya uçağı ile Malatya’ya hareket ediyoruz. Malatya’da bizleri bekleyen özel aracımızla şehir merkezine doğru hareket ediyoruz. Ekstra olarak sabah kahvaltımızı aldıktan sonra Malatya'yı gezmeye başlıyoruz.  Malatya'da gezimize ilk olarak, yeni açılan Sanat Sokağı içinde yeralan Fotoğraf Makinası Müzesi (Asya ve Avrupa’nın en büyük fotoğraf makinası müzesi) ve Radyo Gramafon Müzesi'ni ziyaret ederek başlıyoruz. Ardından kayısı ve yan ürünlerinin satıldığı Şire Pazarında alış-veriş imkânı veriyoruz. Alış-veriş sonrası Anadolu’nun en eski şehir devletinin kurulduğu ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen Arslantepe Höyüğü'nü ziyaret ediyoruz. Sonrasında eski Malatya'nın kurulduğu Battalgazi ilçesine hareket ediyoruz. Burada gezeceğimiz yerler ise; Silahtar Paşa Konağı, Ulu Camii olacak. Gezilerimizin ardından Elazığ'a hareket ediyoruz. Elazığ şehir merkezi üzerinden Elazığ ilinin tarihte bilinen en eski yerleşim yeri Harput’a ulaşıyoruz. Burada Harput Kalesi, Kurşunlu Camii, Arap Baba Türbesi,  12. Yüzyılda Artuklu Hükümdarı Fahrettin Karaaslan tarafından yapılmış olan Ulu Camiini görüyoruz. Sonrasında otelimize hareket ediyoruz. İsteyen misafirlerimiz ile Unesco Dünya Miras Listesine temsili listesinede dahil edilen Elazığ Kürsübaşı olarak adlandırılan eğlenceye katılıyoruz (EKSTRA).Sabah Kahvaltısı: Ekstra Olarak Alınacaktır.Öğle Yemeği: Rehberimizin Belirleyeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.Konaklama: Elazığ Otelleri.Rota: Malatya Çevre Gezileri (30 km) Malatya - Elazığ (100 km) Elazığ Çevre Gezileri (15 km)Toplam Kat Edilecek Mesafe: 145 kmOtele Giriş Saati: 17.30

2. Gün

Van Gölü Ekspresi İle Tren Yolculuğu - Ahlat - Selçuklu Mezarlığı - Manda Turuğı

Turumuz, sabah otelden bizim için hazırlanmış sabah kumanyalarımızı alarak Elazığ Tren Garı'na hareket ediyoruz. Sabah 06.35 hareket edecek Van Gölü Ekspresine binerek yaklaşık 6 saatlik bir yolculuk sonucunda Tatvan'a ulaşıyoruz. Tatvan'da ilk olarak öğle yemeğimizi alacağımız restorana hareket ediyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Bitlis’e bağlı Ahlat ilçemize ulaşıyoruz. Ahlat’ta Selçuklu Mezarlığı ve Mezar Taşları, Ulu Kümbet, Emir Bayındır Camii ve Kümbetini görüp Tatvan şehir merkezinde panoramik tur yaptıktan sonra otelimize yerleşiyoruz. İsteyen misafirlerimiz ile Bitlis Güroymak ilçesine giderek kaplıcalara sokulan manda ve atların görsel şölenini (100 TL) izliyoruz (Kişi sayısına bağlı olarak gerçekleştirilecektir. Ekstra turun yapılabilmesi için minimum 10 kişi olması gereklidir.) . Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Sabah Kahvaltısı: Otelimizde Kumanya Olarak Alınacaktır.Öğle Yemeği: Rehberimizin Belirleyeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.Konaklama: Taşar Royal Otel Tatvan, Vb.Rota: Tatvan - Ahlat - Tatvan (90 km)Toplam Kat Edilecek Mesafe: 90 kmOtele Giriş Saati: 17.30

3. Gün

Akdamar Adası - Van Şehir Merkezi - Kedi Evi

Turumuz, sabah otelde alacağımız sonrasında, Artos Dağını görerek yönümüzü bir sahil kasabasını andıran Gevaş'a çeviriyoruz. Gevaş'tan bineceğimiz teknemiz ile Van Gölü’nün içerisinde bulunan Akdamar Adası’na hareket ediyoruz. Akdamar Adası’nda bulunan ve taş işçiliğiyle ünlü Akdamar Kilisesi ve çevresi bu noktadaki gezi güzergâhlarımız olacaklar. Göl kenarında geçireceğimiz hoş vakitler sonrasında Van şehir merkezine hareket ediyoruz.Van Kalesi'nin eteklerine kadar giderek rehberimizden kalenin öyküsünü dinliyoruz. Van Etnoğrafya ve Arkeoloji Müzesi’nde kale gezimizi taçlandırıyoruz. Ardından bölgenin en önemli ve en sevimli canlılarından olan Van Kedilerini görebileceğimiz Kedi Evi’ne gidiyoruz. Bu şirin dostlarımızla çekeceğimiz güzel fotoların ardından bölgeye has gümüş ve telkâri işlemelerin yer aldığı atölyemize ulaşıyoruz. Gümüşe en güzel süsü veren Van Savatlı gümüş işçiliği hakkında bilgiler aldıktan sonra Van Havalimanına hareket ediyoruz. 18.35’de kalkacak olan Türk Havayolları’na ait olan uçağımız ile İstanbul’a hareket ediyoruz. İstanbul’a indiğimizde bizleri bekleyen servislerimize binerek, siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıp, bir sonraki gezimizde buluşmak üzere üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşcakalın.Sabah Kahvaltısı:  Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.Öğle Yemeği: Ekstra Olarak Alınacaktır.Akşam Yemeği: Rehberimizin Belirleyeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.Konaklama: DİKKAT DÖNÜŞ GÜNÜ. BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTURRota: Tatvan - Gevaş (100 km) Gevaş - Van (50 km)Toplam Kat Edilecek Mesafe: 150 kmTOPLAM TUR MESAFESİ: 385 KM

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Transferler

- Tren ile Ulaşım

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Tekne Turu Ücretleri

Gidiş:
THY//İstanbul HL- Elazığ: 06.15



Dönüş: THY//Van -İstanbul HL: 18.35

Şehirlerarası Ulaşımlarda, PCR Testi Uygulaması Hakkında;


Bilindiği üzere, İçişleri  Bakanlığı tarafından 16 Ocak 2022’de gönderilen genelge uyarınca,  20 Ağustos 2021’de gönderilen genelge ile  getirilen, kişilerin özel araç otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için,  kişinin aşılı olması,  Covid-19 hastalığı geçirmiş olması veya azami 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi bulunması zorunluluğu,  16 Ocak 2022 tarihinden itibaren sayılan ulaşım araçları için kaldırılmıştır. Bununla birlikte,  İçişleri Bakanlığı tarafından 20 Ağustos 2021’de gönderilen genelge ile getirilen, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşısız  veya Covid-19 hastalığı geçirmemiş kişilerin uçak ile gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için negatif sonuçlu PCR testi  devam etmektedir.
Bu çerçevede, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren  getirilen, havayolu firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılması zorunluğu devam etmektedir. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin uçak ile seyahatine havayolu firmalarınca müsaade edilmemektedir.
Bu genelge uyarınca gerekli zorunlulukların yerine getirilmesi amacıyla,   Acente olarak, bahsi geçen sorgulamaların siz müşterilerimizin seyahatleri kapsamında yapılacağını bilgilerinize sunarız.
Bu kapsamda, yerel ve idari otoriteler tarafından ilave a olarak uygulanabilecek tedbirler ve talep edilebilecek sorgulamalar da acente tarafından takip edilecek ve uygulanacaktır. Bu acente kontrolünde olmadığını ve ilgili yerel ve idari otoritelerin talep ettiği zorunlu uygulamasın yerine getirilmesi konusunda acentenin herhangi bir takdir yetkisinin bulunmadığını ayrıca bildirmek isteriz.
Siz değerli misafirlerimizin, bu kapsamda ilgili tedbirlere uymak konusunda işbirliğinizi rica ediyoruz.


Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir.

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT