Van Gölü Havzası - İshakpaşa Turu

Van Gölü Havzası - İshakpaşa Turu

Gezi Rehberi Van Gölü Havzası - İshakpaşa Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Van - Van Gölü - Tuşpa Kalesi - Akdamar Adası - Muradiye Şelalesi - İshakpaşa Sarayı - Ağrı - Ahlat - Tatvan

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Anadolu Jet Havayolları İle

Kalkış Noktaları: Ankara - Van - Van - Ankara -

Paylaş:

istanbul.net.tr Şub 27, 2020 ~ Mar 1, 2020

Tur Programı

1. Gün

Ankara- Van - Van Kalesi - Akdamar Adası - Van Gölü - Surp Haç Kilisesi

Ankara - Van uçağı ile Van’a hareket ediyoruz. (Uçak saatlerinde oluşabilecek rötardan dolayı programda değişiklik yapılabilir. Van’da bizi bekleyen rehberimiz eşliğinde yapacağımız meşhur Van kahvaltısının ardından (EKSTRA)  ilk durak noktamız olan Urartuların başkenti TUŞPA’ya hareket ediyoruz. Burada rehberimizin anlatımlarıyla Urartuları tanıyıp ardından Tuşpa’yı tepeden gören VAN KALESİNE tırmanışımız başlayacaktır. Kale gezimizin ardından aracımızla birlikte Van’ın simgelerinden bir tanesi olan AKDAMAR ADASINA hareket ediyoruz. Halk arasında ‘deniz’ olarak da bilinen ülkemizin en büyük gölü olan ‘VAN GÖLÜ’ üzerinden yapacağımız kısa süreli tekne turumuzla birlikte Akdamar Adasına ulaşmış olacağız. Burada İsa peygamberin çarmıha gerildiği Hakiki Haç parçasının saklanması ve korunması adına M.S 915 yılında inşa edilmiş olan Surp Haç Kilisesini z

2. Gün

Doğubeyazıt - Muradiye Şelalesi - İshak Paşa Sarayı

Sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrası; 5137 metrelik yüksekliğiyle ülkemizin en yüksek dağı olan Ağrı Dağının muhteşem manzarasını gün boyu izleyeceğimiz gezimize başlıyoruz. İlk durağımız doğal asma köprüden geçerek , güzelliği ile göz kamaştıran coşkulu bir şekilde akan MURADİYE ŞELALESİ olacaktır. Eğer şelale donmuş ise görsel şölene doyamacaksınız. Fotoğraf molamızın ardından gezimize devam ediyoruz. Volkanik etkilerin görülebildiği Tendürek Dağları içerisinde yapacağımız yolculuk size dünyanın zirvesinde hissi yaşatacak. Tendürek dağlarını aştıktan sonra Türkiye’nin en yüksek Dağı olan Ağrı Dağı eteğine kurulmuş Doğubayazıt’a ulaşıyoruz. Doğubayazıt’ta Türkiye’nin tanıtım fotoğraflarında sıklıkla yer alan ve Ağrı Dağı manzarasına bakan İSHAK PAŞA SARAYINI geziyoruz. Bu sanat harikası yapı Taç kapısından, Harem\Selamlık bölümlerine kadar en ince detaylarıyla düşünülmüş ve nakış nakış kayalara işlenmiş bir şaheserdir. İshak Paşa gezimizden sonra Van’a doğru geri dönüş yolculuğumuz başlıyor. Van deyince akla gelen el sanatların bir tanesi halı dokumacılığıdır. Bölgeye özgü el dokuması halı ve kilimlerin en güzellerini görebileceğimiz URARTU HALI KİLİM mağazasını ziyaret ettikten sonra konaklama için otelimize dönüyoruz.

3. Gün

Bitlis - Bitlis Kalesi - İhlasiye Medresesi - El Aman Kervansarayı - Ahlat Selçuklu Mezarlığı

Sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrası, Van gölü güney sahilini takiben Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı BUDAKLI KÖYÜNE hareket ediyoruz. Dünyaca ünlü Budaklı köyü kaplıcasında köyün gençleri hem hayvanlarını yıkayıp hem de suda taklalar atıp eğleniyorlar. Manda ve atların eksi 15 derecelik hava sıcaklığında bu kaplıcanın içerisinde yıkanmalarıyla ortaya çıkan manzara ve kaplıcadan çıkan buharların ortaya çıkardığı görüntü ömür boyu hafızalarınızdan silinmeyecek. Fotoğraf molasının ardından BİTLİS merkeze geçip öğle yemeğimizi alıyoruz.  İhlasiye medresesi, Bitlis Kalesi, El Aman Kervansarayı fotoğrafları ile Tatvan üzerinden Ahlata hareket ediyoruz. Burada Ortaçağ Türk mimarisi mezarlarını içeren bir açık hava müzesi olan Ahlat Selçuklu mezarlığını ziyaret ediyoruz. Her mezar tipinin kendine özgü bir anlamı var, rehberimiz eşliğinde yapacağımız gezinin ardından Van Gölü kuzey sahili boyunca Erciş üzerinden tam bir Van Gölü Çevresi Turu yapıp otelimize dönüyoruz.

4. Gün

Van Kedi Evi - Arubani El Sanarları Merkezi - Ankara

Sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrası Van denildiğinde akla ilk gelen şey olan eşsiz güzellikteki Van Kedilerini yakından göreceğimiz Kedi Evine gidiyoruz. Van kedileri koruma altında olduğundan Van dışına çıkartılması yasaklanmış durumda bu sebepten dolayı özel alanlarda yaşatılıyorlar. Bu özel alanlardan birisi olan Kedi evi gezimiz sonrası Van’ın meşhur Urartu Gümüş sanatı olan Savat ve Arubani sanatları hakkında bilgi almak üzere Arubani el sanatları merkezine uğruyoruz. Burada alacağımız sunumun ardından alışveriş imkanı da bulabileceğiz. Gümüş Atölyesinin ardından ‘ Van Otlu Peyniri, Van Balı ‘ gibi yöresel ürünler almak üzere Şehir merkezine uğrayarak buradan havalimanına hareket ederek turumuzu noktalıyoruz. Siz değerli misafirlerimize bir başka turda karşılaşmak dileğiyle veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- Transferler

- Tekne Turu Ücretleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ İçecekler

+ Öğle Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

+ Şehir Vergileri

Anadolu Jet İLE ULAŞIM

Uçuş Numarası : TK7082
Kalkış :Ankara, (ESB-Esenboga) Havaalanı Saat: 07:40
Varış :Van (VAN-Ferit Melen) Havaalanı Saat: 09:40

Uçuş Numarası : TK7087
Kalkış :Van (VAN-Ferit Melen) Havaalanı Saat: 19:10
Varış :Ankara, (ESB-Esenboga) Havaalanı Saat: 21:10

Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT