Van Gölü - İshakpaşa Sarayı Turu

Van Gölü - İshakpaşa Sarayı Turu

Gezi Rehberi Van Gölü - İshakpaşa Sarayı Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Çavuştepe Kalesi - Akdamar Adası - Muradiye Şelalesi - Doğubayazıt - İshakpaşa Sarayı - Van Gölü - Ahlat - Nemrut Dağı

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 03:25 Merter Metro İstasyonu Otoparkı - 03:40 Mecidiyeköy otobüs durağı - Mado önü - 03:55 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 04:10 Kozyatağı Hilton Otel Yanı ( Yenisahra Köprüsü ) - 04:30 Sabiha Gökçen Havalim anı -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 14, 2021 ~ May 16, 2021

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Çavuştepe Kalesi - Akdamar Adası - Van Kalesi - Kedi Evi - Gümüş Atölyesi - Halı - Kilim Atölyesi

Meşhur Van Kahvaltısıyla günümüze başlıyor (ekstra) ve tüm gün Doğu’nun Paris’i diye bilinen şehirlerimizden Van’ı geziyoruz. İlk olarak Urartu krallarından II. Sarduri’nin yaptırdığı ve tarihi Sardurihinili diye geçen Çavuştepe Kalesi’ne gidiyoruz. Van-Hakkâri karayolunun üzerinde bulunan bu etkileyici kale adını aldığı Çavuştepe Ovasına tepeden bakmaktadır. Kalede; depo, işlik, saray ve tapınak kalıntılarını görüp eğer şanslıysak dünyanın sayılı Urartuca bilenlerinden birisi olan, ören yeri bekçisi Mehmet amcayla tanışıp, ondan Urartu yazıtlarını dinleyeceğiz. Van denince ilk akla gelen yapı olan Akdamar Adası ve kilisesi var sırada. Ülkemizin en büyük gölüne bölge insanı ‘deniz’ der. Üzerinde yapacağımız yarım saatlik tekne yolculuğuyla ulaşacağımız Akdamar Adası’nın ve Kilisesi’nin kavuşamayan âşıklarının hüzünlü hikâyesini dinledikten ve Kral Gagik’in muhteşem kilisesinin tarihini öğrendikten sonra öğle yemeğimizi Van ‘Denizi’ kıyısında alacağız. Dileyenler Van’a özgü inci kefalinin tadına bakabilirler. Ardından Van merkeze dönerek Van Kalesi gezimizi gerçekleştiriyoruz. Göl kıyısında muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapan Van Kalesi içerisinde Urartular’a ait birçok yapının yanı sıra çözümlemeleri yapılmış anıtsal Urartu yazıtlarını da görme imkanı bulacağız. Rehberimizin anlatımları sonrası Van Kalesinde serbest zamanımızda birçok hatıra fotoğrafı çekme ve bu görkemli manzaranın keyfini çıkarma fırsatımız olacak. Van Kalesi gezimizin ardından Van denildiğinde akla ilk gelen şey olan eşsiz güzellikteki Van Kedilerini yakından göreceğimiz Kedi Evine gidiyoruz. Van kedileri koruma altında olduğundan Van dışına çıkartılması yasaklanmış durumda bu sebepten dolayı özel alanlarda yaşatılıyorlar. Bu özel alanlardan birisi olan Kedi evi gezimiz sonrası Van’ın meşhur Urartu Gümüş sanatı olan Savat ve Arubani sanatları hakkında bilgi almak üzere Gümüş Atölyesine uğruyoruz. Burada alacağımız sunumun ardından alışveriş imkanı da bulabileceğiz. Gümüş Atölyesinin ardından Van’ın bir diğer el sanatı olan Halı\Kilim atölyesine gidiyoruz. İran\ Ermeni\Türkmen halı ve kilimleri üzerine detaylı bir bilgilendirme alarak yok olmaya yüz tutan bu sanatın inceliklerini hep beraber öğreniyoruz. Halı\Kilim atölyesinin ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2. Gün

Muradiye Şelalesi - Doğubayazıt - İshak Paşa Sarayı - Çaldıran Ovası

Sabah otelde alınan kahvaltıdan sonra 5137 metrelik yüksekliğiyle ülkemizin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nn muhteşem manzarasını gün boyu izleyeceğimiz gezimize başlıyoruz. Bend-i Mahi çayı üzerinde bulunan Muradiye şelalesine hareket ediyoruz. Oldukça geniş bir alanda coşkulu bir biçimde köpürerek dökülen şelalenin keyfini yaşayabilmek için vereceğimiz serbest zamanda bol bol fotoğraf çekip şelale karşısındaki kafeteryalarda kahvelerimizi yudumlayabileceğiz. Serbest zamanımız sonrasında volkanik etkilerin görülebildiği Tendürek Dağları içerisinde yapacağımız yolculuk size dünyanın zirvesinde hissi yaşatacak. Tendürek dağlarını aştıktan sonra Türkiye’nin en yüksek Dağı olan Ağrı Dağı eteğine kurulmuş Doğubayazıt’a ulaşıyoruz. Doğubayazıt’ta Türkiye’ nin tanıtım fotoğraflarında sıklıkla yer alan ve Ağrı Dağı manzarasına bakan İshak Paşa Sarayını geziyoruz. Bu sanat harikası yapı Taç kapısından, Harem\Selamlık bölümlerine kadar en ince detaylarıyla düşünülmüş ve nakış nakış kayalara işlenmiş bir şaheserdir. İshak Paşa gezimizden sonra Van’a doğru geri dönüş yolculuğumuz başlıyor. Tendürek Dağı Geçidi’nden (2644 m) geçerken katılaşmış lavları, Çaldıran Ovası’ndan geçerken meşhur savaşın geçtiği alanları göreceğiz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

3. Gün

Van Gölü - Ahlat - Emir Bayındır - Muş Ovası - Nemrut Krater Gölü - İstanbul

Bugün uzun bir gün ve uzun bir yol bizi bekliyor. Kahvaltıdan sonra otelden ayrılıp Van Gölü kıyısındaki yolculuğumuzla Ahlat’a ulaşıyoruz. Boyları 3,5 metreye ulaşan anıtsal mezar taşlarıyla dolu olan Selçuklu Mezarlığı ve çevresindeki pek çok Türk büyüğüne ait kümbetleri görüp; kümbetlerden en ilginci olan Emir Bayındır Kümbetini ziyaret ediyoruz. Sonrasında Bitlis’in meşhur ilçesi Tatvan’a gidip, dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater gölünü görebilmek için aracımızla tırmanışa başlıyoruz. Zirveye ulaştığımızda bir yanımızda Van Gölü, diğer yanımızda Muş Ovası, karşımızda Süphan Dağı’nın olduğu muhteşem manzara bizleri karşılıyor. Çekilen fotoğraflar ve izlenen manzaranın ardından Yolculuğumuzun ardından bir başka acemte seyahatinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Transferler

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir.


Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Mercedes Travego/Tourismo: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz)
• Neoplan Cityliner/Tourliner: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz.)
• Mitsubishi Safir: 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Midibüsler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Isuzu Turkuaz: 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu, abs, asr, Klima, 1adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı

Minibüsler: (16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Vw Volt: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Vw Volt El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Mercedes Sprinter: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Mercedes Sprinter El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı

Paket Turlarımızda Normalleşme Dönemi Süresince Alınan Önlemler

  İçişleri Bakanlığımızın 17.05.2020 Tarihli "Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri" Genelgesinde Belirlediği Önlemler Çerçevesinde Paket Turlarımızda Kullanılan Ulaşım Araçlarında Taşıma Kapasitesi 01.06.2020 – 01.10.2020 Tarihleri Arasında Yeni Bir Genelge Yayımlanıncaya Kadar %50 İle Sınırlandırılmıştır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında Her 2 Kişilik Koltukta 1 Kişi Olacak Şekilde Oturma Planı Oluşturulmaktadır.
Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Görevli Personel Tarafından Paylaşılan "Tur Ulaşım Aracına Kabul Formu"Nu İmzalanması Gerekmektedir.
  Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Biniş Noktalarımızda Ateş Ölçümleri Görevli Personelce Gerçekleştirilerek, Tur Süresince Ateş Ölçüm Uygulaması Günlük Rutin Olarak Devam Ettirilecektir.
  Seyahat Süresince Maske Kullanımı Zorunlu Olarak Uygulanacak Olup,  Hijyen Çantaları (Tur Süresince Maske, Siperlik, Dezenfektan Losyonu) Tur Ücretine Dahil Olarak Misafirlerimize Verilmektedir.
  Tur Araçlarımızda Misafirlerimizin Kullanımına Yönelik Ön Ve Arka Bölümlerde Dezenfektan Bulundurulmaktadır.
  Misafirlerimizin Katılım Göstereceği Turlarımızın Mesafelerine Göre "İki Saatte Bir Mola" Uygulaması Gerçekleştirilmektedir.
  Turlarımızda Yer Alan Her Bir Misafir İçin "İki Saatte Bir El Dezenfektanı" Uyarısı İle Mendil Veya Dezenfektan Kullanımı Yapılmaktadır.
  Turlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin Rutin Sağlık Kontrollerinin Yapıldığına İlişkin Gerektiğinde İbraz Edilmek Üzere Evraklar Hazır Bulundurulmaktadır.
Tur Araçlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin, Tur Süresince Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı Zorunludur.
  Tur Araçlarımızın Tur Öncesi Ve Sonrasında Kayıt Altına Alınacak Şekilde Dezenfekte İşlemleri Uygulanmaktadır.
Tur Araçlarımızda İkram Hizmetleri (Bardak Su Hariç Olmak Üzere) Normalleşme Dönemince Sağlanmayacaktır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında, Müze Ve Ören Yerlerinde Oluşabilecek Yoğunluğa Karşın Rehberlerimiz Mobil Uygulama Desteği İle Anlatımlarını Gerçekleştirmektedir.
  Kültür Ve Turizm Bakanlığının Açıklamış Olduğu 13.05.2020 Tarihli Genelge Gereğince Otel, Restoran, Tekne Vb. Hizmetlerde Alınacak Yiyecek/İçecek Servislerinde Tek Kullanımlık Malzemeler Kullanılmaktadır.
  Rezervasyonunuzu Oluşturan Seyahat Temsilcisi İle Birlikte; Tur Başlangıç Gününe 24 Saat Kala Mobil Uygulama ‘Hayat Eve Sığar’ Uygulaması Üzerinden "Hes Kodu İşlemleri / Hes Kodu Oluşturma Butonu / Kod Kullanım Süresi" Adımları Seçilerek Oluşan Kod İle Sorgulama Gerçekleştirilerek Rezervasyon Onaylanır.
  Bilim Kurulu Ve Sağlık Bakanlığının Koordinasyonunda Düzenlenerek Kamuoyuna Duyurulan "Covid-19 Normalleşme Planı Tedbirlerinin Hafifletilmesi Uygulamaları" Kısıtlamalar Kaldırıldıkça Gerekli Güncellemeler Sağlanmaktadır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT