Glutensiz Ürünlerle Lezzete Uzak Kalmayın

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Glutensiz Ürünlerle Lezzete Uzak Kalmayın

Türkiye’nin pastacısı Özsüt, lezzetlerini hazırlarken çölyak hastalarını da unutmuyor ve glutensiz, enfes pastalar ve ekmekler üretiyor.

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trEkim 22, 2012

Artık çölyak hastaları da Özsüt’ün enfes pasta ve ekmeklerini gönül rahatlığıyla tüketebiliyor. Özsüt’te Karaorman pastaları sipariş üzerine, buğday unu yerine glutensiz un kullanılarak hazırlanabiliyor. Glutensiz ekmekler ise sade, mısırlı ve çok tahıllı çeşitleriyle tam bir keyif yaşatıyor.

Türkiye’nin pastacısı Özsüt, lezzetlerini hazırlarken çölyak hastalarını da unutmuyor ve glutensiz, enfes pastalar ve ekmekler üretiyor. Özsüt’ün 74 yıllık ustalığıyla harmanladığı lezzetler, buğday unu yerine glutensiz unla hazırlanıyor.

Pasta tutkunlarının favorisi olan Karaorman pastasının muz, vişne, krokan ve frambuazlı çeşitlerini çölyaklılar için özel olarak üreten Özsüt, üretim sürecinde büyük bir hassasiyetle çalışıyor. Karaorman Muz, Karaorman Krokan, Karaorman Vişne ve Karaorman Frambuaz, 2 gün önceden sipariş verilerek Özsüt şubelerinden temin edilebiliyor.

Çikolatalı mousse, parça çikolata, muz dilimleri ve beyaz krema ile tadına doyulmayan Karaorman Muz; karamel, çikolata ve krokanın mükemmel uyumunu yaşatan Karaorman Krokan; ağızda dağılan vişne parçalarını çikolatayla buluşturan Karaorman Vişne ve frambuazın düşsel dünyasından bir dilim lezzet demeti sunan Karaorman Frambuaz… Bu pastaların hepsi çölyak hastaları için özel olarak gluten içermeden üretilebiliyor.

Glutensiz ekmekler ise sade, mısırlı ve çok tahıllı olarak Özsüt şubelerinde bulunabiliyor. Böylece çölyak hastaları kahvaltıda veya yemeklerde ekmek keyfini sonuna kadar yaşayabiliyorlar.

Özsüt, glutensiz lezzetlerin üretimini, diğer ürünlerin yapımına başlamadan önce, özel üretim sahasında tamamlıyor. Hijyen ve dezenfekte işlemlerini ise büyük bir titizlikle yerine getiriyor. Glutensiz kek ile birlikte kullanılan glutensiz krema ve pasta süsleme ürünlerini de yine aynı titizlik ve hassasiyetle hazırlıyor. Özsüt, çölyak hastalarının lezzet keyfi için büyük bir özenle çalışarak enfes pastalar ve ekmekler oluşturuyor.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu