Go Mongo'nun 'Buhar Gemisi'

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Go Mongo'nun 'Buhar Gemisi'

Moğolların ‘Buhar Gemisi’ ‘Hot Pot’da yavaş yavaş kaynatılan sos, seçtiğiniz et ve sebze dilimleriyle esaslı bir yemek haline geliyor.

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trKasım 29, 2011

29.11.2011

Go Mongo’nun ‘buhar gemisi’nde lezzet harikaları yaratılıyor

“Moğol Barbeküsü” konseptinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi olan Go Mongo, Gobi çölünden esintiler taşıyan geleneksel pişirme yöntemleriyle benzersiz lezzetler yaratıyor. Moğolların ‘Buhar Gemisi’ ‘Hot Pot’da yavaş yavaş kaynatılan sos, seçtiğiniz et ve sebze dilimleriyle esaslı bir yemek haline geliyor. İçindeki malzemelerin aromalarıyla mükemmel kıvama gelen sosu ise daha sonra çorba olarak içiyorsunuz.

Moğolların denizi olmayabilir ama bu onların bir ‘Buhar Gemisi’ icat etmelerine engel olamamış. Göçebe Moğol kavimlerinin en geleneksel pişirme yöntemi olan Mongolian Hot Pot, Moğol dilinde “Buhar Gemisi” veya “Sıcak Tencere” olarak adlandırılıyor. “Mongolian Barbeque - Moğol Barbeküsü” konseptinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi olan Go Mongo da bu yöntemle baştan çıkarıcı lezzetler yaratıyor.

Go Mongo’da özel hazırlanan sos karışımı, yine özel tasarımlı ‘Hot Pot’ tencerenin içerisinde yavaş yavaş kaynatılıyor. Hot Pot, masanıza ulaşmadan önce açık büfeden istenilen et, sebze ve baharat seçimleri yapılıyor. Hazırladığınız et ve sebze dilimleri istenilen aralıklar ve miktarlarda sosun içine eklenerek pişiriliyor. Pişen etler ve sebzeler daha sonra özel kaşıkların yardımıyla servis ediliyor. Son olarak, içinde pişen et ve sebzelerin aromalarının eklenmesiyle daha da lezzetlenen sos, çorba olarak içiliyor. Hot Pot, baştan sonra bir lezzet fırtınası yaratıyor.

Kaşif ruhlu gurmeleri cezbeden konsept

Go Mongo restoranları, yemeklerinin lezzeti ve konseptiyle misafirlerine Moğolistan’daki geleneksel ziyafetlerin doyumsuz tadını yaşatıyor. “Mongolian Barbeque – Moğol Barbeküsü” konseptinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi olan Go Mongo’da, açık büfede sergilenen et, sebze, noodle, sos ve baharat alternatiflerinden kendi zevkinize göre seçtiğiniz karışımlar özel bir sac üzerinde pişirilerek servis ediliyor. Tavuk, hindi, dana ve kuzu eti seçeneklerinin yanı sıra 25 çeşit sebze de açık büfede sunulan yiyecekler arasında yer alıyor. Değişik lezzetler oluşturmakta en büyük farkı yaratan 20 çeşit sostan seçilecek alternatiflerin karıştırılmasıyla oluşturulan ve “Mongolian Barbeque” usulü hazırlanan yemeklerde neredeyse sonsuz bir çeşitlilik yakalamak mümkün!

Go Mongo Şubeleri: www.gomongo.com.tr

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu