İhanet

Orjinal Adı: Breach

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Billy Ray

Film Türü: Gerilim

Film Süresi: 111 dakika

Senaryo: Adam Mazer, William Rotko
Görüntü Yönetmeni: Andrew M. Stearn
Müzik: Mychael Danna
Oyuncular: Ryan Phillippe, Chris Cooper, Kathleen Quinlan, Aaron Abrams Brooks, Bruce Davison, Laura Linney, Clare Stone
Yapım: 2007, ABD
Dağıtımcı: UNP Filmcilik

Fragman Adresi: http://www.universcinema.com/ww/chfr/videotrailer.php?titre=Breach

Orjinal Sitesi: http://www.breachmovie.net/

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trBelirsiz..
Vizyona Giriş Tarihi: 11 Mayıs 2007

“Güvenin İhaneti – bu, sadece kanunu uygulamak için yemin etmeyip aynı zamanda belirli bir biçimde milli güvenliğimizi de korumaya yardımcı olan- sınırları biraz aşan bir FBI ajanının ihanetidir.
Bu tarz bir suç, hukuk devletine karşı yapılan haince bir davranış olarak düşünülecektir. Bu olay, her gün Amerikan halkının güvenini ve umudunu kazanmak için sabırla çalışan, hayatını bu işe adamış 28,000 in üzerinde güvenilir kadın ve erkekten oluşan FBI temsilcilerinin tümünün kalbini yerinde çıkarmıştır.”
- Eski FBI Başkanı Louis J.Freeh’in Robert Hanssen tutuklanması ile ilgili yaptığı yorumundan alıntı.

Amerika Birleşik Devletlerinde, Ülkemizi korumakla görevlendirilen kadın ve erkekten oluşan seçkin bir grup vardır. Federal Soruşturma Bürosu ajanları sadece kanuna uyulmasını sağlamak için değil aynı zamanda Amerika Birleşik Devleti’ne aynı sıfatla hizmet edeceğine dair ailesi ve ulusu adına yemin eder.
Bu hepimize ihanet eden bir adamın öyküsüdür.
Gerçek olaydan esinlenerek çekilmiş olan “İhanet”, Ulusal sırları korumayla görevli Federal Büro içerisinde gerçekleşen olayları anlatan dramatik gerilim filmidir.

Şubat 2001 de, üst düzey FBI ajanı Robert Hanssen Amerika’ya ihanet ettiği savıyla hüküm giymiştir. Yirmi yıldan fazla bir süredir, Hanssen, sistematik olarak Sovyetler Birliğine kendi ülkesinin gizli istihbarat bilgilerini satmıştır. Bugün, Akademi Ödülü kazanan CHRIS COOPER (American Beauty, Adaptation- Amerikan Güzeli, Ters Yüz ) Amerikan tarihinde en sarsıcı casusluk olayını yaratan Hanssen rolünde oynamaktadır.


istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu