İstanbul Filarmoni Derneği’nden Genç Piyanistlere Çağrı

Etkinlik Yarışma İstanbul Filarmoni Derneği’nden Genç Piyanistlere Çağrı

Tarihler: 11 Aralık 2018 Salı ~ 10 Mart 2019 Pazar

Yer: İTÜ MİAM Salonları

Adres: Vişnezade Mahallesi, İTÜ Maçka Kampüsü Beşiktaş İstanbul

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trAra 11, 2018 ~ Mar 10, 2019

‘Müzik Yaşamdır’ sloganıyla 1945 yılından bu yana İstanbul’un müzik dünyasına önemli katkılar sağlayan ve kendini özellikle genç müzisyenleri desteklemeye adayan İstanbul Filarmoni Derneği, bu yıl ikinci kez düzenlediği müzik yarışmasında ülke çapında genç piyanistlere başvuru çağırısında bulunuyor. Son başvuru tarihi 8 Şubat.

25 Kasım’da bu sezonun genç müzisyenlere destek çalışmalarını, adeta bir yıldızlar geçidine dönüşen Gala Gecesi ile başlatan İstanbul Filarmoni Derneği bu kez 4-10 Mart 2019 tarihleri arasında ulusal düzeyde bir piyano yarışma düzenliyor.

Geçtiğimiz yıl ilk kez yaylı çalgılar için yapılan ve Cihat Aşkın’ın başkanlığında gerçekleşen yarışma bu kez genç piyanistleri ödüllendiriyor. Yarışmanın jüri başkanlığını ülkemizin en önemli piyanistlerinden T.C. Devlet Sanatçısı İdil Biret üstleniyor. Jüri üyeleri ise, Prof. Judith Uluğ, Ali Darmar, Prof. Metin Ülkü, Doç. Gökhan Aybulus, Dr. Aydın Karlıbel, Can Okan ve Eren Aydoğan.

Faruk Erengül’ün değerli desteğiyle 15-30 yaş arasındaki gençlerin katılımına açık olan yarışmanın birincilik ödülü 10.000 TL, ikincilik ödülü 7.500 TL, üçüncülük ödülü ise 5.000 TL. Yarışmanın birincisi ayrıca İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın 29 Mart 2019 tarihli konserinin de solisti olacak.

Önerilenler
istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu