Amazon Ormanı’nın En Zehirli Canlıları İstanbul Akvaryum’da!

Amazon Ormanı’nın En Zehirli Canlıları İstanbul Akvaryum’da!

İstanbul Haberleri Amazon Ormanı’nın En Zehirli Canlıları İstanbul Akvaryum’da!

İstanbul Akvaryum’da kendilerine özel oluşturulan Amazon Yağmur Ormanları Tankı’nda her gün 7’den 77’ye kalabalık ziyaretçi gruplarının ilgi odağı oluyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ocak 9, 2018

1,5- 5 cm arasındaki boyu ve sadece 2,5 gr ağırlığı ile minik bir kurbağanın, 70 kg’lık bir insanı zehirleyerek kısa süre içinde öldürebileceğini biliyor muydunuz? Amazon’un bu küçük ama oldukça zehirli canlıları, özellikle göz alıcı parlaklıktaki renkleriyle dikkat çekiyor. Zehirli kurbağalar, İstanbul Akvaryum’da kendilerine özel oluşturulan Amazon Yağmur Ormanları Tankı’nda her gün 7’den 77’ye kalabalık ziyaretçi gruplarının ilgi odağı oluyor.

Suda ve karada yaşayabilmeleri, akrobatik hareketleri ve kendilerine özgü sesleriyle kurbağalar; özelikle çocukların gönlünde taht kuran canlılar. Tropik bir iklim sergileyen Amazon Yağmur Ormanları’nda yaşayan ve bilimsel adı Epipedobates Tricolor olan kurbağalar ise bildiğimiz kurbağalardan biraz farklı… 2-10 gr arasında değişen ağırlıklarına rağmen ortalama 70 kg’lık bir insanı zehirleyerek öldürebilen bu kurbağalar, zehirli ok kurbağaları olarak da biliniyor.

Dünyanın en etkili zehrinden 250 kat daha etkin!

Ortalama 3-15 yıl yaşayan ve tropik, nemli iklimleri seven Zehirli Ok kurbağaları, parlak ve canlı renkleriyle de dikkat çekiyor. Yüzyıllarca Kızılderili kabilelerinin oklarına zehrini sürdüğü bir Amfibyum türü olan Zehirli Ok Kurbağaları, insanlarla temas etmelerinden kısa bir süre sonra ölüme veya felç gibi kalıcı hasarlara neden olacak ölümcül bir zehre sahipler. Dünyadaki en etkili zehirden 250 kat daha güçlü ve etkin olduğu bilinen bu zehir insanın kanına karıştığında anında etkili oluyor. Etobur olan ve diğer kurbağalar gibi küçük böceklerle beslenen Zehirli Ok Kurbağalarının yumurtalarını hem erkek hem dişi birlikte korumaları ve kollamaları da bu özel hayvanların ilginç özelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Çocukların Sevgilisi zehirli kurbağalar, İstanbul Akvaryum’a gelen ziyaretçilerin de ilgi odaklarından birini oluşturuyor. Amazon Yağmur Ormanları Tankı’nda kendilerine has renkleri ve gün boyu enerjik olmalarıyla dikkat çeken zehirli kurbağalar, özellikle çocukların meraklı bakışları eşliğinde kara ve su arasında keyifli vakit geçiriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT