Capranica’da Sergi Açan İlk Türk Ressam

İstanbul Haberleri Capranica’da Sergi Açan İlk Türk Ressam

Canan Aydoğan'ın "Resimlerimle Yazıyorum I" adlı sergisi İtalya'nın başkenti Roma'da sanatseverlerle buluşuyor. Eserlerinde genellikle düşünsel gelişimi yansıtma eğiliminde olan pedagog sanatçının sergisi, İtalya’nın başkenti Roma’da 19 Eylül 2012 tarihinde açıldı.


29.11.2012

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 29, 2012

Canan Aydoğan'ın "Resimlerimle Yazıyorum I" adlı sergisi İtalya'nın başkenti Roma'da sanatseverlerle buluşuyor.

Eserlerinde genellikle düşünsel gelişimi yansıtma eğiliminde olan pedagog sanatçı Canan Aydoğan’ın 'Resimlerimle Yazıyorum I' adlı sergisi, İtalya’nın başkenti Roma’da 19 Eylül 2012 tarihinde açıldı.

“Resimlerimle Yazdım II” sergisi ise 28 Ekim 2012 tarihinde İtalya’nın Capranica şehrinde sergi sanatseverlerle buluşacak.

Eski İstanbul`u Hissederken İnsanların Ruhlarını da Hissettim
Aydoğan Capranica’da sergi açan ilk Türk Ressam olacak. Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviriliğinde açılan "Resimlerimle Yazdım" sergisinin sahibi ressam Aydoğan, "Bunun açılımını yaptığımız zaman hayata dair, yaşadıklarımdan besleniyorum. Sergide 'Yaşamla Dans' serisinden parçalara da yer veren Aydoğan, "Hayata dair yaşadıklarımı, gördüklerimi resme döktüm O yüzden çok ayrı ayrı şeyler göreceksiniz bu resimlerde. Yani bir dönem eski İstanbul'u yaşarken hissederken, o insanların ruhlarını hissederek bunları yapmaya çalıştım. Daha sonra yapraklarla ilgili bir projem var; bu da hayata dair. Portreler de hep bir insana mahsus çünkü; etkilendiğim kişileri yaptım" dedi. Sergide 'Yaşamla Dans' serisinden parçalara da yer veren Aydoğan, materyallerinde yağlı boyaya ağırlık verdiğini ve çok farklı teknikler kullandığını belirtti.

İtalyanlar Oldukça İlgili
Toplamda 55 ile 60 arasında eserle Roma'da sergisini açan Aydoğan, eserleri arasında yer alan eski İstanbul ve Mevlevilere özellikle İtalyanların oldukça ilgili olduğunu kaydetti.

Eserleri Avrupa Şehirlerinde Sergilenecek
Eserlerinde, dışavurumcu fırça darbeleriyle, insanları, kenti, gizli yüzleri, iç dünya gerçekliğini yansıtan Aydoğan, portrelerin betimleyici değil temsili işlevini öne çıkarıyor. Akbank Sanat'ta organizasyon yöneticisi olan Aydoğan, eserlerinin bundan sonra İtalya, Capranica’da, Belçika, Brüksel’de ve Almanya, Hamburg kentinde sergileneceğini de sözlerine ekledi.

29.11.2012

Roma Kişisel Resim Sergisi from canan aydogan on Vimeo.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT