Dünya Sigarasız Günü, Sigarayı Bıraktığınız Gün Olsun: Şimdi Tam Zamanı!

Dünya Sigarasız Günü, Sigarayı Bıraktığınız Gün Olsun: Şimdi Tam Zamanı!

İstanbul Haberleri Dünya Sigarasız Günü, Sigarayı Bıraktığınız Gün Olsun: Şimdi Tam Zamanı!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Sigarasız Bir Dünya Günü olarak ilan edilen 31 Mayıs, Türkiye’de ise yıllardır Dünya Sigarasız Günü olarak kabul görüyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 24, 2018

Yıllardır binlerce insanı sigaradan kurtaran, Allen Carr Türkiye’nin kurucusu ve Allen Carr terapisti Emre Üstünuçar, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’nde çağrıda bulunuyor: “Sigaradan kurtulmayı daha fazla ertelemeyelim. Şimdi tam bırakma zamanı!”

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Sigarasız Bir Dünya Günü olarak ilan edilen 31 Mayıs, Türkiye’de ise yıllardır Dünya Sigarasız Günü olarak kabul görüyor. Allen Carr Türkiye, Dünya Sigarasız Günü’nde sigarayı bırakma motivasyonu yaratacak pek çok farkındalık etkinliklerine imza atıyor.

Terapist ve eğitmen Emre Üstünuçar, içicilerin sigara bırakma korkusu yaşadıklarını “Her sigara içicisi ‘bir gün’ sigaradan kurtulmak ister, ancak o gün genelde ‘bugün değil’dir!” ifadesiyle dile getiriyor. “Sigarayı, çok yakın bir zamanda bırakacak olmak içicileri korkutur. O bırakacağı günleri hep erteler ve ertelemek için de hep hali hazırda bir ‘bahane torbası’ vardır. Bu tarz özel günler ise bu korkuları şiddetle artırır. İçici, bırakamama korkusu ya da onsuz hayat nasıl geçecek korkusuyla iyice yüzleşir.” şeklinde konuşan Üstünuçar, güzel bir başlangıç için “21.yüzyıl insanı olarak sigaradan kurtulmayı daha fazla ertelemeyelim. Şimdi tam bırakma zamanı, ne dersiniz?” diyerek içicileri, sigarayı bırakmaya davet ediyor.

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü gibi özel bir günde amacının insanları korkutmak olmadığını dile getiren Emre Üstünuçar, sigara içmenin anlamsızlığını zaten çok iyi bilen içicilere, daha fazla anlayışla yaklaşılması gerektiğini savunuyor.

Bilgi için: emreustunucar.com
allencarr.com.tr

EMRE ÜSTÜNUÇAR HAKKINDA
Kendisi de yıllarca sigara içen ve 2003’te katıldığı 5,5 saatlik bir seminer sonunda, sigaradan tamamen kurtulan Emre Üstünuçar, Allen Carr’ın yöntemlerinden yola çıkarak, dünya çapında kabul görmüş “Easyway-Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu” yöntemini geliştirdi. 34 yıldır 60'a yakın ülkede 20 milyona yakın insanı sigaradan kurtaran Allen Carr yöntemi, psikolojik bağımlılığı bitiren tek yöntem olma özelliği taşıyor. Uygulanan seanslarda kişilerin sigarayı bırakmasının ötesinde, onlara sigaraya tekrar başlamayacak bakış açısının kazandırılması amaçlanıyor. Üstünuçar da 14 yıldır bu yöntemle insanlara basit, anlaşılır ve akıcı şekilde, neden sigara içilmemesi gerektiğini değil, nasıl sigaradan kurtulacaklarını anlatıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT