Fortinet’ten Yılbaşı Alışverişi İçin Güvenlik Tüyoları

Fortinet’ten Yılbaşı Alışverişi İçin Güvenlik Tüyoları

İstanbul Haberleri Fortinet’ten Yılbaşı Alışverişi İçin Güvenlik Tüyoları

Yenilikçi ve yüksek performanslı ağ güvenliğinde öncü firmalardan biri olan Fortinet, yılbaşı alışverişi öncesinde tüketicileri potansiyel tehditlere karşı uyarıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Aralık 18, 2014

Yenilikçi ve yüksek performanslı ağ güvenliğinde öncü firmalardan biri olan Fortinet, yılbaşı alışverişi öncesinde tüketicileri potansiyel tehditlere karşı uyarıyor. FortiGuard Laboratuvarları'nda potansiyel riskleri analiz eden uzmanlar, hem mağazalarda hem de online alışveriş sitelerinde kolaylıkla tüketiciler tarafından uygulanabilecek olan güvenli alışveriş tüyolarını bir infografikte topladı.

Fortinet, yılbaşı alışveriş sezonunun yaklaşmasıyla birlikte güvenlik açıklarına ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı tüketicileri uyaran bir infografik yayınladı. Güvenli alışveriş için basit ve etkili ipuçlarını bir araya getiren Fortinet, yılbaşı alışverişi telaşına kapılan tüketiciler için kendilerini bekleyen tehlikelere dikkat çekti. Son yıllarda aktif alışveriş sezonunda ortaya çıkan yaygın tehditler FortiGuard uzmanları tarafından şu şekilde sıralandı:

• ATM Sahteciliği: ATM sahteciliği suçluların kolay yoldan büyük ikramiyeyi kazanmak için kullandığı en yaygın dolandırıcılık yöntemlerinden biri. Dolandırıcılar, özellikle yılbaşı gibi özel günleri kapsayan yüksek alışveriş sezonunda ATM'ye doğrudan kötü amaçlı yazılım yükleyip kişisel bilgilerinizi ve banka hesap bilgilerinizi çalabiliyor, kart verilerinizi kopyalayabiliyor veya şifrenizi ATM'ye yerleştirilen ufak ve görünmez kameralarla kaydedebiliyorlar.

• Satış Noktalarındaki Kiosk'larda Kötü Amaçlı Yazılımlar: Kötü amaçlı yazılımlar ile enfekte olmuş kiosk'lar ve online/offline mağazalarda dolandırıcılar tarafından ele geçirilmiş diğer sistemler, alışveriş sırasında hem perakendecileri hem de tüketicileri büyük mali zararlara uğratan bir diğer yaygın tehdit. Günümüzde satış noktalarındaki bir cihaz, kayıt defteriyle fiziksel bir temas kurulmadan dolandırıcılar tarafından ele geçirilebiliyor ve bu güvenlik açığı uzun süre kendini belli etmeden işletmeleri ve işletmenin müşterilerini büyük maddi zararlara uğratabiliyor.

• Online Sahtecilik ve Virüslü Perakende Siteleri: Perakende mağazacılıkta olduğu gibi online mağazacılıkta da e-ticaret sitelerini ve bu sitelerin kullanıcılarını bekleyen tehlikeler var. Kredi kartı bilgilerini çalmaya yönelik geliştirilen kötü amaçlı yazılımlar, bu sitelerden alışveriş yapan tüketicilerin bilgilerini doğrudan sanal hırsızlara ulaştırıyor. Aynı zamanda sahte online mağazalar, gerçek olamayacak kadar uygun fiyatlarla tüketicilerin önce aklını çelmeyi, ardından da banka hesaplarını boşaltmayı başarıyorlar.

Güvenli alışveriş için ne yapabilirsiniz?
• Yalnızca bildiğiniz ve güvendiğiniz online/offline mağazalardan alışveriş yapın.
• Sahtecilikten korunmak için alışverişlerinizde banka kartınızı kullanmak yerine kredi kartınızı kullanın.
• Tek kullanımlık, zaman kısıtı olan kredi kartlarını kullanmaya bakın ya da kendinize ait sanal kredi kartı numarası edinin.
• Online alışverişlerinizde banka ve kredi kartı bilgilerinizi, güvenli bağlantı için SSL üzerinden aktarın.
• Mobil alışveriş uygulamalarını yalnızca resmi uygulama mağazalarından indirin ve kayıt sırasında size gereğinden fazla soru sorup bilgilerinizi isteyen mobil uygulamaları kaydınızı tamamlamadan telefonunuzdan silin.
• Size bir e-posta ile gelen bağlantıları asla tıklamayın. Özellikle de bankanızdan gelmiş gibi görününen bir e-posta içindeki bağlantıyı dikkate almayın.
• Online alışverişlerinizde “Live CD” ya da güvenli bir tarayıcı kullanın.

Bu yıl, kış alışverişi sezonunda yeni teknolojileri kötü amaçlı kullanan dolandırıcıların yine iş başında olacağını belirten Fortinet Bölge Satış Direktörü Derya Aksoy, “Yüksek sezonda tüketicilerin kişisel ve finansal bilgilerini koruma altına alması çok önemli. Online, mobil ve perakende mağazalarda tüketicileri bekleyen tehlikeleri bilerek hareket etmek ve gerekli önlemleri alarak alışveriş yapmak bu tehlikelerden korunmak ve riskleri azaltmak için iyi bir başlangıç olacaktır” dedi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT