Maltepe’de Kadınlar Özel Kıraathane Açılıyor

Maltepe’de Kadınlar Özel Kıraathane Açılıyor

İstanbul Haberleri Maltepe’de Kadınlar Özel Kıraathane Açılıyor

İlk olarak Zümrütevler Mahallesi’nde açılacak olan kıraathanede kadınlara, ücretsiz kütüphane hizmetinin yanı sıra günlük gazete okuma, satranç ve domino gibi oyunlar oynama imkanı da sunulacak

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 23, 2016

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kadınlardan gelen talep üzerine, “Kadınlar Kıraathanesi” müjdesi verdi. İlk olarak Zümrütevler Mahallesi’nde açılacak olan kıraathanede kadınlara, ücretsiz kütüphane hizmetinin yanı sıra günlük gazete okuma, satranç ve domino gibi oyunlar oynama imkanı da sunulacak.

“Hemşehri Buluşmaları” kapsamında Sivas İmranli Kapıkaya Köyü Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği üyeleriyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, dernek başkanı Engin Durmaz, dernek yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve Zümrütevler Mahalle Muhtarı Serkan Aslan eşlik etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile yaptığı görüşmelerle ilgili vatandaşları bilgilendirerek konuşmasına başlayan Kılıç, kentsel dönüşüm sürecinden Cevizli’deki kurbanlık alanının park yapılmasına, Maltepe Cemevi’nin yenilenmesi sürecinden Küçükyalı’daki Karayolları arazisine kadar pek çok konuyla ilgili konuştu.

Kadınlara Ücretsiz Kıraathane

Toplantıya katılan mahalle sakini Selma Öztürk’ün, “Mahallemizde çocuklarımızla birlikte güzel zaman geçirebileceğimiz, sosyal aktiviteler yapabileceğimiz bir mekanımız yok. Neden bir kadın kıraathanesi olmasın?” talebi üzerine harekete geçen Başkan Kılıç, dernek başkanından söz aldı. Kılıç, “Bu derneği haftada iki gün sadece kadınlara açın, mahalledeki kadınlar çocuklarıyla gelsin gönüllerince eğlensin. Tutarsa Maltepe’de bu işi yaygınlaştıralım” dedi. Dernek Başkanı öneriyi kabul ederken, karara vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Zümrütevler Mahallesi’nde açılacak olan Kadınlar Kıraathanesi ilk olarak 25 Mayıs Çarşamba ve 26 Mayıs Perşembe günleri, saat 08.00 ile 18.00 saatleri arasında uygulamaya başlanacak. Tüm ikramların ücretsiz yapılacağı kıraathanede kadınlara, çay, kahve, poğaça ve tost ikram edilecek. Kütüphaneden ücretsiz olarak yararlanacak ve günlük gazeteleri okuma fırsatı bulacak kadınlara satranç, domino gibi oyunlar oynama imkanı da sunulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT