Rahmi M. Koç Müzesi’nde Nostaljik Haliç Turları

Rahmi M. Koç Müzesi’nde Nostaljik Haliç Turları

İstanbul Haberleri Rahmi M. Koç Müzesi’nde Nostaljik Haliç Turları

Turlar müzenin kapalı olduğu Pazartesi hariç, bahar ve yaz aylarında hava şartları uygun ise haftanın her günü düzenleniyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 20, 2015

Pek çoğumuzun güzelliğini eski fotoğraflardan görüp de uzaktan sadece bir göz attığımız Haliç’te, Rahmi Koç Müzesi’nden İstanbul’un sıcak yaz günleri için serinletici bir davet: Haliç Turları.

Rahmi M. Koç Müzesi, ziyaretçilerini sıcak yaz günlerinde, haftaiçi Kont Ostrorog balıkçı teknesi ile, haftasonları ise Liman 2 ve Rosalie buharlı römorkörleri ile Haliç’te unutulmaz ve serin anlar yaşatmak için müzeye davet ediyor. Farklı ve keyifli bir gün geçirmek isteyen herkes, müzenin rıhtımından kalkan ve yaklaşık 40 dakika süren turları ile Haliç’in eşsiz kıyılarını keşfetme fırsatını yakalayabilecek.

Kont Ostrorog’la denize açılın
Daha önce bir balıkçı teknesiyle denize açılmadıysanız ilginç bir deneyim sizi bekliyor. Müze rıhtımından pazartesi hariç haftaiçi her gün tarihi Kont Ostrorog Teknesi ile eşsiz Altın Boynuz kıyılarında 30 dakikalık gezi yapılabiliyor.

Liman 2 Römorkörü’yle tarihi bir gezi
Rahmi M. Koç Müzesi, İstanbul’da çalışır durumda bulunan son 2 buharlı gemiden biri olan, 1936 Hollanda yapımı tarihi buharlı römorkörle Haliç kıyılarını farklı bir gözle keşfetme tecrübesi sunuyor. Müze rıhtımından başlayan tur kapsamında haftasonu römorkörle 40 dakikalık gezi yapılabiliyor.

Rosalie buharlı römorkörle Haliç kıyılarının tadını çıkarın
1873 yılında, “Den Briel” adı altında, Kinderdijk J & K Smit Tersanesi tarafından, Torpedisten Birliği’nin talebi doğrultusunda inşa edilmiş olan ve dünyanın bilinen en eski buharlı römorkörlerinden biri olan Rosalie ile ise, yine haftasonlarında nostaljik bir gezi yapmak mümkün.

Fenerbahçe Vapuru’nda çay simit keyfi yapın
Ziyaretçiler, müzenin ayrıcalıklı atmosferiyle zaman tünelindeymişçesine adım adım ilerlerken muhteşem manzarasıyla gelenleri karşılayan tarihi Fenerbahçe Vapuru’nda verilecek molada simit ve çay keyfi yapılabiliyor.

Turlar müzenin kapalı olduğu Pazartesi hariç, bahar ve yaz aylarında hava şartları uygun ise haftanın her günü düzenleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT