Elgiz Müzesi

Elgiz Müzesi

Adres: Maslak, Meydan Sokak Beybi Giz Plaza B Blok, Sarıyer İstanbul

Telefon: 212 290 25 25

Faks: 212 290 25 26

Web: http://www.elgizmuseum.org/

E Posta: info@elgizmuseumistanbul.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 10, 2016

Elgiz Müzesi, 2001 yılında Türkiye’nin ilk çağdaş sanat müzesi olarak koleksiyoner Sevda ve Can Elgiz tarafından kuruldu. Çağdaş veya güncel sanat üzerine devlet ve vakıf müzelerinin olmadığı dönemde, ülkenin eksiğini gidermek ve çağdaş sanatın gelişmesini sağlamak misyonuyla hareket eden kurum, kar amacı gütmeyen, uluslararası kimliği ile 2000 m² alanda halka açılmıştır.

Eski adıyla Proje4L olarak tanınan özel müzede, çok sayıda genç sanatçı ve küratörün projesine yer verilmiş ve çağdaş sanatın gelişimi uluslararası platforma taşınmıştır. Müze misyonuna devam ederek, sürekli Elgiz Koleksiyonu sergisinin yanında dinamizmi ve güncelliği yakalamak üzere çeşitli süreli sergiler, eğitim ve sosyal programlarına yer vermektedir.

Maslak iş kuleleri arasında, “özel koleksiyon müzesi” süreli açık hava terasında heykel sanatçılarına sergilerine ve land art projelerine ev sahipliği yapıyor. Tripadvisor’un “saklı hazine” olarak adlandırdığı müze, Salı-Cuma 10-17:00, Cumartesi 10-16:00 arası ziyarete açıktır.

2013 yılında Elgiz Koleksiyonu’na IFEMA Amigos de ARCO Madrid tarafından Uluslararası Koleksiyonerlik Ödülü verilmiş; 2014 yılında ise Elgiz Müzesi, ÇAĞSAV Çağdaş Sanatlar Vakfı’ndan heykel sanatçısı Mehmet Aksoy’un imzasını taşıyan Onur Ödülü’ne layık görülmüştür. 2015 yılı itibariyle Global Private Museum Network’un kurucu üyesi ve Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) üyesidir.

“Güncel Sanat, bir toplumun geçmişinden aldığı kültür mirası ile ileriye bakan aydınlık yüzünün bir ifadesidir”
Can Elgiz

Ziyaret Gün ve Saatleri
Çarşamba, Perşembe, Cuma 10:00 – 17:00
Cumartesi 10:00 – 16:00
Salı, Randevu ile ziyaret edilebilir
Pazar-Pazartesi ve resmi tatil günlerinde kapalıdır

Giriş ücretsizdir

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

İstanbul Fotoğrafları İstanbul Tarihi İstanbul Müzeleri Dini Mekanlar Tarihi Eserler İstanbul İlçeleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT