İtalyan Mutfağına Glütensiz Lezzetler

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri İtalyan Mutfağına Glütensiz Lezzetler

Çölyak hastalarının zorunlu tercihi olurken, sağlıklı yaşamak ve kilo vermek isteyenler tarafından da rağbet görmeye devam ediyor.

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMart 13, 2018

Son zamanlarda yeni bir beslenme akımı olarak karşımıza çıkan glütensiz beslenme, Çölyak hastalarının zorunlu tercihi olurken, sağlıklı yaşamak ve kilo vermek isteyenler tarafından da rağbet görmeye devam ediyor. Hastalığı gereği glütensiz beslenmek zorunda kalan Çölyak hastalarının yanı sıra sağlığı için glüten tüketmemeyi tercih edenler de dışarıda kendilerine uygun yiyecekler bulmakta zorlanıyor. Anadolu Yakası’nın Ödüllü İtalyan Restoranı La Mia Luce, mutfağına ekleyeceği glütensiz lezzetleri ile bu soruna çözüm olmayı hedefliyor.

Glüten hassasiyeti olan Çölyak hastaları dışında sağlıklı yaşamak ve zayıflamak isteyenlerin de son zamanlarda beslenme alışkanlığı haline gelen glütensiz beslenme, kısa sürede birçok kişi tarafından tercih edilmeye başladı. Diyet listelerinden sağlık programlarına, market raflarından yemek kitaplarına kadar etkisi hızla yayılan bu akım, çoğu kişiyi menüsünde ‘’glütensiz yemek bulunduran’’ restoran arayışına soktu.

Yemeklerde iştah açıcı bir etkisi olduğu bilinen glüten; yulaf, çavdar, arpa, ekmek, kek, makarna, buğday gibi tahıl grubuna giren birçok gıda içerisinde yer alıyor. Bu gıdalara kattığı lezzet ile damak tadına uygun ve sağlıklı görünen glüten Çölyak hastaları için büyük risk taşıyor. Glüten hassasiyeti yüksek olan bireylerde hemen hemen her yaşta ortaya çıkabilen bir hastalık olan Çölyak hastalığı, beslenmeye dikkat edilmediği takdirde bağışıklık sisteminde de çeşitli sorunlar doğuruyor.

Çölyak hastalarının yanı sıra sağlığı için glüten tüketmemeyi tercih edenler de dışarıda kendilerine uygun yiyecekler bulmakta zorlanıyor. Gidilen birçok restoranda yoğun glüten içeren alternatifsiz gıdaların yer alması hem Çölyak hastaları hem de bu gruplar için büyük sorun teşkil ediyor.

İtalyan Mutfağı'nda Glütensiz Beslenme Dönemi Başlıyor

Çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden misafirleri için İtalyan mutfağına yeni bir soluk getirecek olan İtalyan Hükümeti tarafından İstanbul’un en iyi İtalyan restoranı seçilen La Mia Luce’nin İşletme Müdürü Abdullah Ardal : “Glütensiz beslenmeyi tercih eden misafirlerimiz için uzman desteği alarak deneyimli şeflerimiz eşliğinde glüten içermeyen İtalyan yemeklerine menümüzde yer vereye karar verdik. Özellikle İtalyan Mutfağı'nın favori lezzetleri arasında yer alan pizza ve makarnaları glütensiz şekilde sunarak memnun ayrılmaları sağlayacağız. ‘’

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu