Kafamızın İçindeki Yalanlar

Etkinlik Atölye Kurs Kafamızın İçindeki Yalanlar

Tarihler: 13 Şubat 2019 Çarşamba ~ 13 Şubat 2019 Çarşamba 13 Şubat 2019 19:30

Biletix: Bilet Al

Yer: Joint İdea Arnavutköy

Ücret: - 150.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trŞub 13, 2019 ~ Şub 13, 2019
*Bu etkinlik serisi birbirini takip eden içeriklerden oluşmakla birlikte, her bir etkinliğe ayrıca katılım mümkündür.
"Tüm dünyada kadınların kutsal kitabı haline gelen Kurtlarla Koşan Kadınlar’ı, bu kez kitabın yazarı Estes’le birlikte çalışan Esra Sert’ten dinleyeceğiz.


“İşine yaramayan şeyi, düşünceyi, kimseyi bırak!” Kurtlarla Koşan Kadınlar’ın yazarı Estes, kafamızın öğrenilmiş yalanlarla dolu olduğunu söylüyor. Bu yalanlar bizimle yaşam arasında duruyorlar. Bu eğitimde Estes’in kendisiyle çalışan Esra Sert ile yalanları bir bir devirip gerçek “ben”i arıyoruz.   

"Kurtlarla Koşan Kadınlar (KKK) kitabı, son 26 yıldır dünyada kadınlara bilgece yaşamanın el kitabı olarak hizmet ediyor. Kadınlara özünde oldukları “şeyi” vahşi benliklerini hatırlatarak; üreten, besleyen, beslenen doğal hallerine dönmeleri için yardım ediyor. 
Yazarı Jung’çu analist Clarisa Estes’e göre; bu yolda atılacak ilk adım kafamızın içindeki yalanları fark etmektir. Besleyici bir yaşamın önündeki en büyük engelleri, bilmeden yanımızda gezdirir dururuz. Bu yalanlar kendi sesimiz, kendi zihnimiz olup, kulağımıza fısıldanırlar. 

Yalanlar bize ait değiller. Estes’e göre “Sonradan öğrenilmiş her şey geri çevirilebilir”.

Çalışmanın odağında katılımcıların iç dünyalarına yönelmeleri var, ruhsal bir çalışma ve keşif teşvik ediliyor. Estes sık sık sorar; “işine yarıyor mu?" Doyurucu bir yaşam için işe yarayanları yaramayanlardan ayırmaya başlıyoruz. 

Katılmak için kitabı okumuş olmanız ya da giriş seminerine katılmış olmanız gerekmiyor. Faydalanacağımız Estes hikayelerini, Esra sınıfa aktaracak ve kitapta yer almayan ama Estes’in inzivalarında yer verdiği pratikler uygulanacak. KKK’daki Vasalisa (sf 88) hikayesinin okunmasını ise sadece tavsiye ederiz."

"Sinir sistemi üzerine üç senelik bir eğitim olan Organic Intelligence eğitimi yaşamımı kökünden etkiledi. Mindfulness, sinir sistemi regülasyonu ve esnek dayanıklılık alanlarında gruplarla ve bireylerle çalışıyorum.  Travma entegrasyonu ve yaratıcılık  konularında Kurtlarla Koşan Kadınlar Kitabı’nın yazarı Clarisa Pinkola Estes’in kendisi ile yaptığım çalışmalar ışığında gruplara kolaylaştırcı rolüyle destek veriyorum.

İstanbul Üniversitesi’nde Gazetecilik okudum ve Londra Üniversitesi ‘nde İngiliz Devleti’nin Chevening Bursu ile antropoloji masterı (MA) yaptım.  On altı yıllık televizyon haberciliği kariyerimin büyük bir kımını NTV’de geçirdim. 

Yirmi iki yıldır yoga ve meditasyon yapıyorum. Yoga ve meditasyon hocalığına eğitmen eğitimi vererek devam ediyorum."

- Yeterli katılım sayısına ulaşılamaması durumunda, organizatör firma etkinliği iptal etme ya da erteleme hakkına sahiptir.- Etkinlik ile ilgili her türlü değişikliğin tarafınıza bildirilmesi için, bilet alımı yaptıktan sonra info@jointidea.com ile iletişime geçmenizi rica ederiz.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu