Katmanlı Hamurlar eğitimi ile evinizde ya da işletmenizde kusursuz reçeteler hazırlayacaksınız. Bu dört günlük yoğun ve detaylı teknik bilgi içeren eğitim boyunca katmanlı (laminalı) hamurların nasıl hazırlandığını, bu hamurlara nasıl tur verildiğini, iyi bir katmanlı hamurun kriterlerini, nasıl işlenip nasıl mayalandığını, en doğru şekilde, en doğru dolgu malzemeleriyle nasıl pişirildiğin ve nasıl saklanması gerektiğini öğreneceksiniz.
Kimler Katılabilir?*Katmanlı hamurlar konusunda uzmanlaşmak isteyen mutfak meraklıları
*Café, coffee shop gibi işletme sahipleri ve mutfak personelleri
*Katmanlı hamurlar alanında tecrübe edinmek aşçılık öğrencileri ve mezunları
Program detayları:* Eğitim süresince katılımcılar MSA’nın özel ‘Artisan Ekmek’ mutfağında, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
* Tüm katılımcılara önlük seti ve reçeteleri içeren “Katmanlı Hamurlar” kitabı verilecektir.
* Eğitim süresince sabah ve öğle atıştırmalıkları ile gün boyu çay-kahve ve içecekler MSA’nın ikramı olacaktır.
* Eğitimin sonunda MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
*Program 4 gün sürmektedir.**Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.18-21 Ocak 10.00-16.001. GünKruvasan hamurunun hazırlanması ve mayalanmasıDanish hamurunun hazırlanmasıDanish hamurunun işlenmesi (kafes, örgü, rüzgârgülü ve kayık şekil işlemeleri)Badem kreması yapımıMarzipan yapımı Pastacı kreması yapımıFondan ve icing kullanımıBugünün sonunda kruvasan hamurunun nasıl hazırlandığını, tekniğini, nasıl doğru mayalanacağını, Danish hamurunun nasıl hazırlandığını, farklı işleme tekniklerini ve dolgu çeşitlerini öğrenmiş olacaksınız.
18 Ocak Pazartesi, 10.00-16.002. GünKruvasan hamurunun işlenmesi ve pişirilmesiPain au chocolat yapımıSultana roll yapımıCronut yapımıDiplomat kremasının hazırlanmasıFondan ve icing kullanımıBu dersin sonunda kruvasan hamurunu en doğru şekilde pişirmeyi, çeşitlerini, fondan ve icing'in en doğru şekilde kullanılışını öğrenmiş olacaksınız.
19 Ocak Salı, 10.00-16.003. GünMilföy hamurunun hazırlanmasıRough puff hamurunun hazırlanmasıRough puff hamuru ile çikolatalı ve mevsim meyveli tart yapımıPastacı kremasının yapımıEğitimin 3. gününde milföy ve rough puff hamurlarının hazırlanışı, pastacı kremasının yapımı ve bu hamurlarla nasıl tart yapılacağı konularında uzmanlaşacaksınız.
20 Ocak Çarşamba, 10.00-16.004. GünMilföy hamurunun işlenmesiNapolyon yapımı, Vol-au-vent yapımı, Armutlu tart yapımıFrangipane yapımıFlaky, cronut hamurun hazırlanması ve işlenmesiSosisli rulo yapımıElmalı turn-over yapımıLorlu patatesli pasty yapımıEğitimin son gününde milföy hamurunun nasıl doğru işleyeceğinizi, flaky hamurunu kullanarak neler yapabileceğinizi ve farklı işleme tekniklerini öğreneceksiniz.
21 Ocak Perşembe, 10.00-16.00 - Biletler tek kişiliktir.- 17 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 17 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tradresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.