Küçük Kara Balık (Çocuk Oyunu)

Etkinlik Tiyatro Küçük Kara Balık (Çocuk Oyunu)

Tarihler: 30 Mayıs 2009 Cumartesi ~ 31 Mayıs 2009 Pazar Her Cumartesi-Pazar Saat 11:15 - Saat: 11:15

Yer: Profilo Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Profilo Alışveriş Merkezi, Mecidiyeköy İstanbul Mecidiyeköy İstanbul

Telefon: 0212 216 43 69

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMay 30, 2009 ~ May 31, 2009
İYİYİ VE DOĞRUYU ARAYAN “KÜÇÜK KARA BALIK” PINAR KİDO ÇOCUK TİYATROSU’NDA!
Bu yıl 22’nci yılını kutlayan ve bugüne dek yaklaşık 2 milyon 200 bin çocuğu tiyatro ile ücretsiz buluşturan Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, “Küçük Kara Balık” oyunu ile yeni sezona perdelerini açtı. İranlı ünlü yazar Samed Behrengi’nin aynı adlı öyküsünden sahneye konan oyun, kendisi küçük ama yaşam yolculuğundaki mücadelesi büyük bir balığı anlatıyor. Karşılaştığı yanlışları doğruya, kötüyü iyiye çevirmeye çalışan Küçük Kara Balık’ın sürprizlerle dolu, heyecanlı hikayesini çocuklar ilgiyle izliyor.

Pınar, sunduğu sağlıklı, besleyici ürünlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine verdiği büyük önemi, değeri yansıtıyor. 22 yıldır aralıksız sürdürdüğü eğitici, öğretici ve eğlenceli oyunları ile Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon 200 bin çocuğa tiyatro sevgisi aşılayan; bazı çocukları tiyatro ile ilk kez tanıştıran “Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu”, yeni sezona perdelerini muhteşem bir oyunla açıyor.

Yazdığı öyküleriyle halkın dilinde ölümsüzleşen İranlı ünlü yazar Samed Behrengi’nin sevilen öyküsü “Küçük Kara Balık”dan yorumlanarak sahneye konan oyun; yaşam yolculuğunda kolay yolu değil, zor yolu seçmenin önemli ve değerli olduğunu aktarıyor. Karşılaştığı yanlışları doğruya, kötülükleri de iyiye çevirmeye çalışırken tüm bedelleri karşılamayı yüreklice göze alan “Küçük Kara Balık”ın sürprizlerle dolu heyecanlı öyküsü, çocuklara yaşam yolunda önemli öğretilerde bulunuyor.

Yaşam içinde, kendi sınırlarını zorlamadan, bir şeyleri değiştirmeye çalışmadan yoluna devam edenlerle; bütün sınırları zorlayan, yaşamı yeniden sorgulayıp yorumlayarak daha iyiye ulaşmaya çalışanların arasındaki önemli farkı yaptıklarıyla ortaya koyan “Küçük Kara Balık”ın mücadelesi, çocuklara doğruya, iyiye ulaşmanın yollarını gösteriyor.

Küçük Kara Balık
Yazar: Samed Behrengi
Uyarlayan-Yöneten: Nilbanu Engindeniz
Yönetmen Yardımcısı: İlayda Arsoy
Müzik:Cem İdiz
Dekor - Kostüm: Malike Başkan
Kareografi: Yasemin Gezgin
Işık Tasarımı: Cafer Hekim
Oyuncular: Fatih Ateş, Işık Yönt, Hayrullah Kazak, Dünya Sevinç Yazgan, Lara Aysal, Yeliz Ateş, Damla Ekin Tokel
Yapımcı: Şakir Demirpehlivan
istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu