Liselerarası 9. Kısa Film Yarışması

Etkinlik Yarışma Liselerarası 9. Kısa Film Yarışması

Tarihler: 09 Ocak 2012 Pazartesi ~ 04 Mayıs 2012 Cuma

Yer: İstanbul Lisesi Sinema Kulübü - www.ielsinema.com

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trOca 9, 2012 ~ May 4, 2012

Türkiye'nin köklü okullarından olan İstanbul (Erkek) Lisesi, gelenekselleşen Liselerarası Kısa Film Yarışması'nın bu sene 9.sunu düzenliyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin 4 Mayıs 2012’ye kadar İstanbul Lisesi Sinema Kulübü’ne başvurmaları gerekiyor.

Türkiye’de ilk kez düzenlenme özelliği taşıyan “Liselerarası Kısa Film Yarışması”, genç yönetmen adaylarına birçok fırsat sunuyor, gençlerle ustaları bir araya getiriyor ve tüm liseli gençleri kısa film çekmeye, sinemaya ilk adımlarını atmaya davet ediyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin dört bir yanından toplam 137 filme ev sahipliği yapan yarışma, daha çok gence ulaşmayı amaçlıyor.

Yarışma jürisinde; oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, Ruhi Sarı, Bennu Yıldırımlar, Sezin Akbaşoğulları, Ahu Türkpençe, Murat Cemcir; yönetmen Selim Demirdelen; senarist Mehmet İlker Altınay; İstanbul Liseliler Eğitim Vakfı Müdürü Orhan Bulman ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhan Kandemir yer alıyor.

Jüri değerlendirmesi sonucunda birinci seçilen filmin yönetmenine HD Video Kamera, ikinciye dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye iPod ve mansiyon olarak DivX DVD Oynatıcı gibi ödüller veriliyor. Animasyon kategorisinde katılacak olan filmler ayrı bir değerlendirmeye tabii tutuluyor.

Yarışmaya Son Katılım Tarihi 4 Mayıs 2012

Yarışma sonuçları, genç sinemacı öğrencilerin ustalar ile bir araya geleceği ve ödüllerin sahiplerini bulacağı, haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek olan ödül gecesinde açıklanıyor. Yarışma süreci, katılım şartları, ön başvuru ve iletişim için tüm bilgi ve gelişmelere İstanbul Lisesi Sinema Kulübü internet sitesinden ulaşılıyor.

Önerilenler
istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu