Luz Casal

Tarihler: 18 Mayıs 2010 Salı ~ 18 Mayıs 2010 Salı - Saat: 21:00

Yer: Aya İrini

Adres: Topkapı Sarayı Avlusu, Sultanahmet Fatih İstanbul

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMay 18, 2010 ~ May 18, 2010
Avea, dünya müziğinin devlerini müzikseverlerle buluşturuyor:
İspanyol Diva Luz Casal, “Avea ile Dünya Müziğinin Sıra Dışı Sesi” Konserleri kapsamında Aya İrini’de!

Hayata değer katan her alanı olduğu gibi evrensel tek dil olan müziği de farklı boyutlarıyla sahiplenen Avea, “Avea ile Dünya Müziğinin Sıra Dışı Sesi” konserler serisini, dünya müziğinin önemli seslerinden Luz Casal ile başlatıyor
Avea’nın gerçekleştireceği “Avea ile Dünya Müziğinin Sıra Dışı Sesi” konser etkinlikleri, kendi kültürlerinden kopmadan dünya çapında üne kavuşmuş sanatçıları dinleme olanağı sunuyor. “Avea ile Dünya Müziğinin Sıra Dışı Sesi” konserleri, dünyaca ünlü İspanyol sanatçı Luz Casal ile başlıyor.
Bu kapsamda Luz Casal, 18 Mayıs Salı günü Aya İrini’de sevenleriyle buluşacak.

“Avea olarak, müşterilerimizin hayatının her alanında olmayı hedefleyen bir yaklaşımı benimsiyoruz. Hayata değer katan, kültür, sanat, spor gibi çeşitli alanlarda, onlarla birlikte oluyoruz. Müzik de en önem verdiğimiz alanlardan biri… Avea olarak, müziğin birleştirici gücünün önemini bilen ve müziğin en seçkin örneklerini dinleyicilere ulaştırma misyonuyla, alanının önde isimlerini 2010’da müzikseverlerle bir araya getirmeyi amaçlıyoruz” diyen Avea CEO’su Erkan Akdemir, sözlerine şöyle devam etti; “Konserler serimizi dünyaca ünlü sanatçı Luz Casal ile başlatacağız. Luz Casal’ı Türk müzikseverlerle buluşturacak olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Eminim ki; Casal’ın muhteşem sesi ve özel yorumlarıyla tüm müzikseverlerin büyük keyif alacağı bir gece yaşayacağız” dedi.

İspanya’nın Yükselen Sesi Luz Casal...
Sanatçı, son albümü “La Pasion” piyasaya çıkar çıkmaz yine Fransa ve İspanya’da bir numara olmayı başardı. Bu albümde Casal, “Historia de Un Amor” (Bir Aşk Hikayesi) gibi büyük klasikleri yeniden yorumluyor.

Luz Casal, unutulmaz Pedro Almodovar filmi “Yüksek Topuklar” için seslendirdiği “Piensa En Mi” (Beni Düşün) şarkısına yaptığı enfes yorumdan bu yana, İspanya’nın tüm dünyaya ulaşan en özel seslerinden biri olarak kabul ediliyor. 2009 Kasım’ında Fransa’nın en prestijli ödüllerinden biri olan devlet sanat nişanı ile ödüllendirilmesi de bunu kanıtlıyor.

Con Otra Mirada ve Sencilla Alegria albümleriyle uluslararası prestijini Fransa ve İspanya’nın dışına taşımaya karar veren sanatçı, tarzını daha evrensel şarkılara yöneltti. 2007 yılında, web sitesinde kanser olduğunu duyuran Casal, kanserle savaşırken tedavinin ortasında ünlü Glastonbury Festivali’ne katıldı. Hastalığını yenip iyileştikten sonra kemoterapiye gönderme yaptığı Vida Toxica (Zehirli Hayat)albümündeki Se Feliz (Mutlu Ol) kariyerinin yeni hit şarkısı oldu.

İspanya’nın ünlü sinema ödülleri; Goya Ödülleri’nde EL Bosque Animado filmi için yaptığı şarkısıyla En İyi Şarkı Ödülü’nü alan sanatçı, aynı zamanda ünlü yönetmen Alejandro Amenabar’ın Oscar alan filmi Mar Adentro (İçimizdeki Deniz) için Negra Sombra (Siyah Gölge) şarkısını seslendirdi.

18 Mayıs Salı akşamı saat 21.00’da Aya İrini’de müzik severlere unutulmaz dakikalar yaşatacak olan Luz Casal, yepyeni şarkıları ve Ciudad Sin Ley (Kanunsuz Şehir), Te Deje Marchar (Gitmene İzin Veriyorum), Un Nuevo Dia Brillara ( Yeni Bir Gün Parlayacak) gibi unutulmayan hitleriyle zamanı durduracak.

Biletix’ten satışa sunulan konserler hakkında ayrıntılı bilgiyi www.aveamuzik.com internet adresinden bulabilirsiniz.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu