Maltepe Üniversitesi Broadway Müzikallerini İstanbul`a Getiriyor

Etkinlik Konser Parti Maltepe Üniversitesi Broadway Müzikallerini İstanbul`a Getiriyor

Tarihler: 07 Ocak 2010 Perşembe ~ 09 Ocak 2010 Cumartesi - Saat: 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trOca 7, 2010 ~ Oca 9, 2010
Maltepe Üniversitesi “Footloose” müzikali ve “Broadway’den İstanbul’a” konserini Avrupa Kültür Başkenti’ne getiriyor. Gösterimler 7-8-9 Ocak tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

Toplumun yaşam kalitesinin zenginleşmesi için sanat ve kültür etkinliklerini önemseyen Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2010 yılını bir konser ve bir müzikalle açıyor. Üniversite, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ünlü “Footloose” müzikali ve Türk-Amerikan sanatçıların ortak performansıyla sergilenecek olan “Broadway’den İstanbul’a” müzikal ve film müzikleri konserini sanatseverlerle buluşturuyor.

Footloose*
Broadway sahnelerinde 700 defadan fazla sergilenmiş olan “Footloose”, aralarında Fame’in de bulunduğu birçok müzikalin altında imzası bulunan, Akademi Ödülü ve Altın Küre sahibi ayrıca üç Oscar, iki Altın Küre, beş Grammy ve iki Tonys’e aday gösterilmiş Dean Pitchford ve Amerikalı ünlü yönetmen/koreograf Walter Bobbie tarafından sahneye uyarlandı. Müzikalin yönetmeni ve koreografı Ann Aiko Bergeron olan Footloose’un şarkı sözleri Dean Pitchford’a ait. Müzikleri ise Tom Snow tarafından bestelendi. Büyük kent Chcago’dan batıdaki küçük bir kasaba olan Bomont’a taşınan ve burada rock müziğin ve dans etmenin yasak olduğunu gören Ren Mc Cormack’in Bomont’u tekrar hayata döndürebilmek için düzenlediği balonun bir özgürlük mücadelesine dönüşmesini konu alan Footloose, ‘I Need a Hero’ , ‘The Girl Gets Around’, ‘Let’s Hear it for the Boy’ gibi hit parçaları ve danslarıyla ‘Footloose’ tam bir müzikal ziyafet sunuyor. “Footloose” müzikali 7 ve 9 Ocak 2010 tarih aralığında Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

“Broadway’den İstanbul’a” konserinde seçkin müzikallerden eserler seslendirecek olan solistlere, 50 kişilik bir koro eşlik edecek. All that Jazz – Chicago, Belle – Notre dame de Paris, Move – Dreamgirls, Hasretim - Ayrılık ve Yemen Türküsü Potbori, Lets hear it for the boy – Footloose, Beyoğlu ve Nihavent Longa seslendirilecek eserlerden sadece birkaçı. Konser, 08 Ocak 2010’da Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Dr. Reşit Galip Sahnesi’nde izleyenlerin beğenisine sunulacak.

Footloose
7 ve 9 Ocak 2010
20:30
Caddebostan Kültür Merkezi
Broadway’den İstanbul’a
08 Ocak 2010
19:00
Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Dr. Reşit Galip Sahnesi


istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu