Ekşi maya konusunda tecrübe edinmek isteyen aşçılık ve pastacılık öğrencileri, işletme sahipleri, mutfak personelleri ve tabii ki ekşi mayalı ekmek tutkunları için tasarlanan bu özel eğitim MSA’da sizi bekliyor. “%100 Ekşi Maya”dan çıktığınızda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu eğitimde, ekşi maya ve nohut mayasının oluşturulması, mayalama ve katlama teknikleri, maya çeşitlerinin arasındaki farklar gibi ekşi mayaya dair her şeyi öğreneceksiniz. Öğrenmekle kalmayıp yoğurma ve pişirme tekniklerini deneyimleyecek, böylece pratiğinizi de geliştireceksiniz. Sadece ekşi maya kullanarak yapılan ekmek çeşitlerinin yanı sıra; köy ekmeği ve francala gibi birçok ekmeği de ekşi mayayla nasıl yapabileceğinizi göreceksiniz.
1. Gün Francala
Alman çiftçi ekmeği
Rustik ekmek
4 Mayıs Pazartesi, 10.00-16.00 2. Gün %100 tam buğday ekmeği
Nohut mayalı ekmek
Danimarka çavdar ekmeği
5 Mayıs Salı, 10.00-16.00 3. Gün: Pide
Sokak Simidi
6 Mayıs Çarşamba, 10.00-16.00 Workshopta öğrenilecek teknikler: Ekşi maya hakkında teorik bilgi ve ekşi maya yapımı
Mayalama, katlama, yoğurma ve pişirme
* Eğitim 8 kişiliktir. * Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarda tek başına çalışmaktadır. * Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
*Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz. - Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- Biletler tek kişiliktir. - İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.