MSA'nın "Artisan Çikolata" adlı workshop etkinliğinde öğreneceğiniz tekniklerle ister evinizde, ister kendi pastanenizde uygulayabileceğiniz çikolata reçeteleri geliştirin. Orman meyveli trüf çikolatadan nugaya kadar birbirinden farklı çikolataların yapımını ve çikolatayla ilgili tüm incelikleri Artisan Çikolata’da öğrenin.
Bu programda, çikolata yapımının temel taşı olan tabling, blok, chunk gibi temperleme tekniklerini öğrenecek, kalıplama, ganajdan trüf yapımı, kaplama, kesme, transfer kâğıdı kullanma ve renklendirme gibi işleme teknikleri keşfedecek, program boyunca her gün farklı çikolata reçetelerini yaratacaksınız.
Artisan Çikolata’da ayrıca kendi marzipan ve krokanınızı yaparak, çikolatayla nasıl birleştireceğinizi öğreneceksiniz.
Kimler katılabilir?• Tüm çikolata tutkunları
• Butik pastane, restoran, café gibi işletme sahipleri ve mutfak çalışanları
• Çikolata konusunda kendini geliştirmek isteyen aşçılık ve pastacılık öğrencileri ile mezunları
Program detayları:• Eğitim süresince katılımcılar, MSA’nın özel "Artisan Çikolata" mutfağında, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
• Artisan Çikolata Seti katılımcılara hediye edilecektir.
• Tüm katılımcılara önlük seti ve reçetelerin yer aldığı "Artisan Çikolata" ders kitabı verilecektir.
• Eğitim süresince sabah ve öğle atıştırmalıkları, çay-kahve ve içecekler MSA'nın ikramı olacaktır.
• Eğitimin sonunda katılımcılara MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
* Program 3 gün sürmektedir.
* Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
11-12-13 Ocak, 10.00-16.00
1.GünÇikolatanın tarihçesi, çekirdekten başlayıp işlenebilir çikolata formuna gelebilmesi, farklı çeşitleri, kakao-yağ oranları, bitter, sütlü ve beyaz çikolatanın içerikleri Tuzlu karamel pralinOrman meyveli trüf çikolataAhududu jelliesBu dersin sonunda karamel yapımı, kalıplama, dolgu ve kaplama tekniği, ganajdan trüf yapılması, jellie ve pralin yapımı konularına hakim olacaksınız.
11 Ocak Pazartesi, 10.00-16.00
2. Gün Limon Dolgulu Beyaz Kalıp ÇikolataÇubuk PralinNugaMeyveli Krokan RochesBu dersin sonunda renklendirme, lemon curd yapımı, kalıplama, stick çikolata yapımı, nuga, roches tekniği, krokan yapımı konularına hakim olacaksınız.
12 Ocak Salı, 10.00-16.00
3. Gün Marzipan çikolataRakılı kesme çikolataBlueberry pralinBu dersin sonunda kesme tekniği, tranfer kâğıdı kullanımı, marzipan yapımı, çikolata ile süsleme teknikleri konularına hâkim olacaksınız.
13 Ocak Çarşamba, 10.00-16.00
- Biletler tek kişiliktir.- 17 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 17 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tradresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.