Etseverler bu workshop'ta buluşuyor. Bir ay. Dört hafta. Dört gün. 20 saat. Bu mutfağın eti de kemiği de artık sizin. Dana ve kuzu eti hakkında bilgi sahibi olacağınız “Etler 4x4”te, önce et satın almayı, ardından hazırlık aşamasından saklama yöntemlerine, sunum tekniklerinden hangi etin hangi tariflerde nasıl kullanılabileceğine dair birçok detayı öğreneceksiniz. Slice ve kıyma makinelerini kullanmayı göreceğiniz bu eğitimde, ağır ateşte pişirme, ızgara tava, dry aging, sous vide ve tütsüleme gibi hem geleneksel hem de yenilikçi pişirme tekniklerini de deneyimleyeceksiniz. Yani adından da anlayacağınız gibi, bu 4x4 programda hem kasap hem de şef olacaksınız. “Et yoksa ben de yokum” diyecek kadar iddialı et severleri bekliyoruz.
1. GünKahverengi kemik suyuBeyaz kemik suyuDry aging tekniğiyle dana pirzola hazırlığıBonfile temizleme (Demo)İnce dilimleme tekniğiyle temizlenmiş bonfile ve dana carpaccio; roka ve parmesan ileSteak tartare; trüf yağlı, maydanozlu, parmesanlı patates kızartması ile2. GünKemikli kuzu sırtı temizleme ve porsiyonlamaSous vide tekniğiyle kuzu karski; demiglace sos, baharatlı taze patates ileTütsüleme tekniğiyle tane hardal marineli kuzu pirzola; sote mevsim sebzeleri ileYahni tekniğiyle sebzeli ve kırmızı şaraplı dana yahniBun ekmeğinde ızgara tavada kuzu küşleme; köz biber sos, kırmızı soğan ve chili biber turşusu ile3. GünDana ve kuzunun farklı kısımlarından değişik yağ oranları ile kıyma çekme (Demo)Izgara tavada kasap köfteFırında mozzarella ve taze fesleğen dolgulu köfte rulo; domates sos ileGeleneksel bolonez sos; bolonez soslu linguniChili con carne; burrito, avokado püresi ve domates salsa ile4. GünDry aging tekniğiyle dana pirzola; gravy sos, parmesanlı fırın baby patates ileFırında ağır ateşte pişirilmiş bütün dana kaburga; firik pilavı ile (Demo)Sebzeli dana dil haşlama; turşu ve jus sos ileDeep fry tekniğiyle yaprak ciğer; sumaklı maydanozlu kırmızı soğan salatası, acı yağ, tereyağında kızartılmış kuru biber ileDana yanak risotto17 Mart Cumartesi 10.00 - 15.00
- Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir