Fermente İçecekler workshopu'na davetlisiniz!Kombucha, kefir, sirke, kvass… Doğanın hazinesini yeniden keşfetmeye var mısınız? Günlük hayatımızda çok kullanmadığımız bir terim olsa da, fermantasyon aslında yüzyıllardır gıdaların sağlıklı bir şekilde muhafazası için kullanılan bir yöntem. Bugün ise cildimize iyi gelen, metabolizmayı hızlandıran, bağırsak floramıza sağlık aşılayan bir mucize olarak hayatımızda. Fermentasyonu geçmişin derinliklerinden alıp tüm detaylarıyla ve MSA’ya özel çeşitli reçeteleriyle mutfağa taşıdığımız “ Fermente İçecekler” eğitiminde yerinizi alın, süt kefirinden kombucha’ya birçok fermente içeceğin yapım sürecini, kurma aşamalarını ve muhafaza yöntemlerini öğrenip evinizde devam ettirin.
NELER ÖĞRENECEĞİM?• Süt kefiri• Su kefiri (Demo)• Kombucha• Kombucha- böğürtlen (Demo)• Kombucha- lavanta (Demo)• Elma sirkesi• Üzüm sirkesi (Demo)• Kvass• Shrub*Kefir mayası ve Kombucha mantarı (scoby) katılımcılara verilecektir.
*Katılımcıların ürünlerini muhafaza edebilmeleri için 4 adet 1’er litrelik ve 1 adet 200 ml’lik cam kavanoz hediye olarak verilecektir.
10.00-13.30 - Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- Biletler tek kişiliktir. - İstasyonlarda iki kişi çalışılmaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.