Kombucha, kefir, sirke, kvass... Doğal ve sağlıklı yaşamın sırlarını içinde barından isimlerle karşınızdayız. "Kulağa yabancı gelse de, aslında yakından tanıdığınız bir terim olan fermantasyon, yüzyıllardır gıdaların sağlıklı bir şekilde muhafazası için kullanılan bir yöntem. Bugün ise cildimize iyi gelen, metabolizmayı hızlandıran, bağırsak floramıza sağlık aşılayan bir mucize olarak hayatımızda. Biz de bu mucizeyi geçmişin derinliklerinden alıp tüm detaylarıyla ve bize özel çeşitli reçetelerle MSA mutfağına taşıyoruz. Süt kefirinden kombucha’ya birçok fermente içeceğin yapım sürecini, kurma aşamalarını ve muhafaza yöntemlerini öğrenip artık evinizde kendi fermente içeceklerinizi hazırlayacağınız “Fermente İçecekler” eğitimine bekleriz."
Menü:
·
Süt kefiri
·
Su kefiri (Demo)
·
Kombucha
·
Kombucha - böğürtlen (Demo)
·
Kombucha - lavanta (Demo)
·
Elma sirkesi
·
Üzüm sirkesi (Demo)
·
Kvass
·
Shrub
*Tatlı ve tuzlu kurabiyeler ikramımızdır.Workshop'ta öğrenilecek teknikler; -İçeceklerin fermantasyon süreçleri
-Kurma aşamaları
-Muhafaza yöntemleri
* Eğitim 14 kişiliktir. * Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarda tek başına çalışmaktadır.* Süt kefiri mayası ve kombucha mantarı (scoby) katılımcılara verilecektir.* Katılımcıların ürünlerini muhafaza edebilmeleri için 4 adet 1’er litrelik cam kavanoz hediye olarak verilecektir.
19.00-23.00 - Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- Biletler tek kişiliktir. - İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır. - MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.