MSA mutfağında bir sanat eseri yaratmaya hazırsanız başlayalım. Tıpkı usta bir sanatçı gibi eserinizin her detayı için çok emek harcayacaksınız. Ama eserinizin son halini gördüğünüzde hayranlıkla bakacaksınız. Evet, eser diyoruz. Çünkü kruvasan ve danish yapımını öğreniyoruz. Adeta bir sanat olan kruvasan ve danish yapımını mutfağın tezgahına taşıyor, farklı reçetelerle size sunuyoruz. İçindeki sanatçıyı ortaya çıkarmak isteyenleri şöyle alalım.
28-29 Kasım Cumartesi,Pazar 12.00-18.001. Gün
Kruvasan hamurunun hazırlanması ve turlanması
Badem kreması ve pastacı kreması yapımı
Marzipan yapımı (Demo)
Danish hamurunun hazırlanması
28 Kasım Cumartesi 12.00-18.002. GünDanish hamurunun işlenmesi (kafes, örgü, rüzgârgülü ve kayık şekil işlemeleri)
Kruvasan hamurunun işlenmesi, mayalanması ve pişirilmesi
Pain au chocolat yapımı
Sultana roll yapımı
29 Kasım Pazar 12.00-18.00Workshopta öğrenilecek teknikler:Kruvasan ve danish hamuru hazırlama, tur verme, mayalama ve pişirme teknikleri
Farklı türde dolgu hazırlama ve kullanımı
* Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
- Mutfak Sanatları Akademisi’ne giriş için HES kodu zorunludur. Lütfen gelmeden önce HES kodunuzu almayı unutmayın.- Covid-19 pandemi süreciyle birlikte alınan tedbirler doğrultusunda MSA bünyesinde hayata geçirilen genel uygulamalar için tıklayın.- Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- Biletler tek kişiliktir. - İstasyonlarda tek kişi çalışılacaktır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.