MSA - Mutfakta 8 Hafta

Etkinlik Atölye Kurs MSA - Mutfakta 8 Hafta

Tarihler: 06 Mart 2018 Salı ~ 06 Mart 2018 Salı 06 Mart 2018 19:00

Biletix: Bilet Al

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 1950.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMar 6, 2018 ~ Mar 6, 2018
Dünyayı kendi evinin mutfağına taşımak, kendi mutfağının sınır tanımayan şefi olmak isteyenler için Mutfakta 8 Hafta workshop'u sizler için...

Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz. “Mutfakta 8 Hafta”da temel mutfak tekniklerini profesyonellerden öğrenecek, kendinizi bu teknikleri çeşitli yemekler üzerinde uygularken bulacaksınız. Kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler için ideal olan bu eğitimde, hem pratiğinizi hem de tekniğinizi geliştirerek kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza döneceksiniz.

*Eğitim 14 kişiyle geçekleşir. İstasyonlarda tek kişi çalışmaktadır. 
*Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.

1.Hafta - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
Minestrone Çorbası
Fırında Tavuk
Patates Risotto

2. Hafta - Ana ve türev soslar, çorbalar, hazırlama ve kullanma metodları
Tavuk suyu (Demo)
Kahverengi et suyu (Demo)
Mayonez (Demo)
Beşamel sos
Veloute sos (Demo)
Fransız soğan çorbası
Rosto domates çorbası

3. Hafta - Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
T-Bone steak (Demo)
Roast beef (Demo)
Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
Kuzu karski; patates püresi, demi glace sos, sote mantar ile

4. Hafta -Tüm detaylarıyla tavuk pişirme yöntemleri
Çıtır tavuk kanatları; ev yapımı acılı barbekü sos ile
Germolata marineli tavuk but; chili garlic sos ile
Parmesan kaplı tavuk göğüs; beurre blanc sos ile
Röşti patates

5. Hafta - Pilavlar ve pirinç çeşitleri, pişirme teknikleri ve püf noktaları
Özbek pilavı
Yaban mantarlı risotto 
Firik pilavı

Kurutulmuş meyveli basmati pilavı

6. Hafta - Uzak Doğu wok yemekleri, pad thai ve noodle pişirme teknikleri
Pad thai
Dana etli egg noodle
Yeşil körili tavuk; yasemin pilavı ile
Sıcak udon noodle salata

7. Hafta - Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleri
Ahtapot (Demo)
Düz balıkların ayıklanması (Levrek)
Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)
Istakoz thermidor (Demo)
Akdeniz usulü levrek
Dil balığı tempura; tatlı chili sos ile

8. Hafta - Taze makarna hamuru hazırlama ve makarna sosları
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettucine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Bolognese soslu lazanya

6 Mart Salı 19.00 - 23.00

- Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerinibiletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu