Dünyayı kendi evinin mutfağına taşımak, kendi mutfağının sınır tanımayan şefi olmak isteyenler için Mutfakta 8 Hafta workshop'u sizler için...Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz. “Mutfakta 8 Hafta”da temel mutfak tekniklerini profesyonellerden öğrenecek, kendinizi bu teknikleri çeşitli yemekler üzerinde uygularken bulacaksınız. Kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler için ideal olan bu eğitimde, hem pratiğinizi hem de tekniğinizi geliştirerek kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza döneceksiniz.
*Eğitim 14 kişiyle geçekleşir. İstasyonlarda tek kişi çalışmaktadır.
*Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
1.Hafta - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıklarıMinestrone ÇorbasıFırında TavukPatates Risotto2. Hafta - Ana ve türev soslar, çorbalar, hazırlama ve kullanma metodlarıTavuk suyu (Demo)Kahverengi et suyu (Demo)Mayonez (Demo)Beşamel sosVeloute sos (Demo)Fransız soğan çorbasıRosto domates çorbası3. Hafta - Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktalarıBonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)T-Bone steak (Demo)Roast beef (Demo)Kestane mantarlı ve kremalı bonfileKuzu karski; patates püresi, demi glace sos, sote mantar ile4. Hafta -Tüm detaylarıyla tavuk pişirme yöntemleriÇıtır tavuk kanatları; ev yapımı acılı barbekü sos ileGermolata marineli tavuk but; chili garlic sos ileParmesan kaplı tavuk göğüs; beurre blanc sos ileRöşti patates5. Hafta - Pilavlar ve pirinç çeşitleri, pişirme teknikleri ve püf noktalarıÖzbek pilavıYaban mantarlı risotto
Firik pilavıKurutulmuş meyveli basmati pilavı6. Hafta - Uzak Doğu wok yemekleri, pad thai ve noodle pişirme teknikleriPad thaiDana etli egg noodle Yeşil körili tavuk; yasemin pilavı ileSıcak udon noodle salata7. Hafta - Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleriAhtapot (Demo)Düz balıkların ayıklanması (Levrek)Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)Istakoz thermidor (Demo)Akdeniz usulü levrekDil balığı tempura; tatlı chili sos ile8. Hafta - Taze makarna hamuru hazırlama ve makarna soslarıTaze makarna hamuru yapımıPesto soslu fettucineKöz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sosBolognese soslu lazanya
6 Mart Salı 19.00 - 23.00
- Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerinibiletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.