Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz.Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz. “Mutfakta 8 Hafta”da temel mutfak tekniklerini profesyonellerden öğrenecek, kendinizi bu teknikleri çeşitli yemekler üzerinde uygularken bulacaksınız. Kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler için ideal olan bu eğitimde, hem pratiğinizi hem de tekniğinizi geliştirerek kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza döneceksiniz.
17 Mart-12 Mayıs Pazar, 10.00-14.00
1. Hafta - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıklarıMinestrone çorbasıPatates risottoFırında tavuk 17 Mart Pazar, 10.00-14.00
2. Hafta - Ana ve türev soslar, çorbalar, hazırlama ve kullanma metodlarıTavuk suyu (Demo)Kahverengi et suyu (Demo)Mayonez (Demo)Beşamel sosHollandez Sos (Demo) (Yeni)Fransız soğan çorbasıRosto domates çorbası24 Mart Pazar, 10.00-14.00
3. Hafta - Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktalarıBonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)Roast beef (Demo)Kestane mantarlı ve kremalı bonfileKuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile7 Nisan Pazar, 10.00-14.00
4. Hafta - Kümes hayvanları ve pişirme yöntemleri (Yeni)Rosto hindi (Demo)Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ileÇıtır tavuk butları, elma chutney ileIzgara tavuk kanatları, közlenmiş sebze salatası ile14 Nisan Pazar, 10.00-14.00
5. Hafta - Pilavlar ve pirinç çeşitleri, pişirme teknikleri ve püf noktalarıÖzbek pilavıYaban mantarlı risotto Firik pilavıZerdeçal ve garam masalalı, sebzeli basmati pilavı (Yeni)21 Nisan Pazar, 10.00-14.00
6. Hafta - Uzak Doğu wok yemekleri, pad thai ve noodle pişirme teknikleriPad thaiDana etli egg noodle Yeşil körili tavuk; yasemin pilavı ileTom Kha Gai (Yeni)28 Nisan Pazar, 10.00-14.00
7. Hafta - Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleriAhtapot (Demo)Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı)Akdeniz usulü levrekGüveçte sebzeli dil şiş, sarımsaklı zeytinyağı ile (Yeni)Kalamar tava, tarator sos ile (Yeni)5 Mayıs Pazar, 10.00-14.00
8. Hafta - Taze makarna hamuru hazırlama ve makarna soslarıTaze makarna hamuru yapımıPesto soslu fettuccineKöz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sosBolognese soslu lazanya
12 Mayıs Pazar, 10.00-14.00
*Eğitim 14 kişiliktir.
*Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarda tek başına çalışmaktadır.
*Derslerin telafisi yoktur. Yerinize bir başkası katılamaz.
*31 Mart Pazar günü yerel seçimler nedeniyle ders yapılmayacaktır. - Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.