Kendi evinin executive chef’i olmak isteyenler için tüm mutfak tekniklerini profesyonel şeflerden öğreneceğiniz kapsamlı bir mutfak eğitimi… Mutfağın temeli olan Bıçak Kullanma Tekniklerinden Sos ve Çorba yapımına, Et Pişirme Tekniklerinden Deniz Ürünlerine ve Wok Yemek Tekniklerine kadar mutfağın inceliklerini 8 hafta boyunca her Pazar günü keşfedeceksiniz. Eğitim süresince kendi özel istasyonunuzda çalışacak ve profesyonellerin teknikleriyle gerçek bir şef gibi yemek pişirmenin keyfine varacaksınız.
Program detayları;•
Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
•
Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
•
Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitabı verilecektir.
•
Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
*Program 8 hafta sürmektedir.*Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur. 6 Mart-24 Nisan Pazar, 10.00-14.00 Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-up ve Hazırlıkları Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti hediye.
6 Mart Pazar, 10.00-14.00Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma MetodlarıTavuk suyu (DEMO)Kahverengi et suyu (DEMO)Mayonez (DEMO)Bechamel sosVeloute sos (DEMO)Fransız soğan çorbasıMinestrone çorbası13 Mart Pazar, 10.00-14.00Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf NoktalarıBonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)T-Bone steak (DEMO)Roastbeef (DEMO)Porçini mantarlı ve kremalı bonfileKuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar20 Mart Pazar, 10.00-14.00Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme YöntemleriÇıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sosGermolata marineli tavuk but, chili garlic sos ileParmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sosRöşti patates27 Mart Pazar, 10.00-14.00Pilavlar ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf NoktalarıÖzbek pilavıPorçini mantarlı risotto Firik pilavıKurutulmuş meyveli basmati pilav3 Nisan Pazar, 10.00-14.00Uzakdoğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri Pad thaiKaridesli egg noodleYeşil körili tavuk, yasemin pilavı ileSıcak soba noodle salata10 Nisan Pazar, 10.00-14.00Deniz ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme TeknikleriAhtapot (DEMO)Düz balıkların ayıklanması (levrek)Yassı balıkların ayıklanması (dil balığı)Istakoz thermidor (DEMO)Akdeniz usulü levrekDil balığı tempura, tatlı chili sos17 Nisan Pazar, 10.00-14.00Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları Taze makarna hamuru yapımıPesto soslu fettucineKöz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sosBolognese soslu lazanya24 Nisan Pazar, 10.00-14.00 - Biletler tek kişiliktir.- 17 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 17 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tradresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.