Kendi evinin executive şefi olmak isteyenler için tüm mutfak tekniklerini profesyonel şeflerden öğreneceğiniz kapsamlı bir mutfak eğitimi...Mutfağın temeli olan bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemek tekniklerine kadar mutfağın inceliklerini 8 hafta boyunca perşembe günü keşfedeceksiniz. Eğitim süresince kendi özel istasyonunuzda çalışacak ve profesyonellerin teknikleriyle gerçek bir şef gibi yemek pişirmenin keyfine varacaksınız.
Program detayları:•
Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
•
Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
•
Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitabı verilecektir.
•
Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
*Program 8 hafta sürmektedir.
*Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
6 Aralık 2016, 24 Ocak 2017 Salı, 19.00-23.00Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti hediye.
6 Aralık 2016, Salı, 19.00-23.00Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma MetodlarıTavuk suyu (DEMO)Kahverengi et suyu (DEMO)Mayonez (DEMO)Bechamel sosVeloute sos (DEMO)Fransız soğan çorbasıMinestrone çorbası13 Aralık 2016, Salı, 19.00-23.00Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf NoktalarıBonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)T-Bone steak (DEMO)Roastbeef (DEMO)Porçini mantarlı ve kremalı bonfileKuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar20 Aralık 2016, Salı, 19.00-23.00Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme YöntemleriÇıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sosGermolata marineli tavuk but, chili garlic sos ileParmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sosRöşti patates27 Aralık 2016, Salı, 19.00-23.00Pilavlar ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf NoktalarıÖzbek pilavıPorçini mantarlı risotto Firik pilavıKurutulmuş meyveli basmati pilav3 Ocak 2017 Salı, 19.00-23.00Uzakdoğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri Pad thaiKaridesli egg noodleYeşil körili tavuk, yasemin pilavı ileSıcak soba noodle salata10 Ocak 2017 Salı, 19.00-23.00Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme TeknikleriAhtapot (DEMO)Düz balıkların ayıklanması (Levrek)Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)Istakoz thermidor (DEMO)Akdeniz usulü levrekDil balığı tempura, tatlı chili sos17 Ocak 2017 Salı, 19.00-23.00Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları Taze makarna hamuru yapımıPesto soslu fettucineKöz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sosBolognese soslu lazanya24 Ocak 2017 Salı, 19.00-23.00 - Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.