Mutfakta 8 Hafta, 16 Mart'ta MSA'da!Mutfağın temeli olan bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemeklerine kadar mutfağın tüm inceliklerini 8 hafta boyunca haftanın bir günü olmak üzere, tüm mutfak tekniklerini keşfedeceksiniz.
16 Mart-8 Mayıs Perşembe, 10.00-14.00
Mutfağın temeli olan bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemeklerine, mutfağın tüm inceliklerini 8 hafta boyunca haftanın bir günü olmak üzere keşfedeceksiniz.
KİMLER KATILABİLİR?Temel mutfak tekniklerini profesyonel şekilde öğrenip, bu tekniklerle bir çok çeşitten oluşan yemekler yapmak ve mutfak konusunda pratiğini geliştirerek kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler katılabilir.
PROGRAM DETAYLARI;Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitabı verilecektir.
Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
*Program 8 hafta sürmektedir.
*Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
1. Hafta - Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-Up ve HazırlıklarıProfesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti
hediye.
16 Mart Perşembe, 10.00-14.002. Hafta - Ana Ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma MetodlarıTavuk suyu (DEMO)Kahverengi et suyu (DEMO)Mayonez (DEMO)Bechamel sosVeloute sos (DEMO)Fransız soğan çorbasıMinestrone çorbası23 Mart Perşembe, 10.00-14.003. Hafta- Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf NoktalarıBonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)T-Bone steak (DEMO)Roastbeef (DEMO)Porçini mantarlı ve kremalı bonfileKuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar30 Mart Perşembe, 10.00-14.004. Hafta -Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme YöntemleriÇıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sosGermolata marineli tavuk but, chili garlic sos ileParmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sosRöşti patates6 Nisan Perşembe, 10.00-14.005. Hafta - Pilavlar Ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf NoktalarıÖzbek pilavıPorçini mantarlı risottoFirik pilavıKurutulmuş meyveli basmati pilavı13 Nisan Perşembe, 10.00-14.006. Hafta -Uzak Doğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme TeknikleriPad thaiBeef egg noodleYeşil körili tavuk, yasemin pilavı ileSıcak udon noodle salata20 Nisan Perşembe, 10.00-14.007. Hafta -Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme TeknikleriAhtapot (DEMO)Düz balıkların ayıklanması (Levrek)Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)Istakoz thermidor (DEMO)Akdeniz usulü levrekDil balığı tempura, tatlı chili sos27 Nisan Perşembe, 10.00-14.008. Hafta- Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna SoslarıTaze makarna hamuru yapımıPesto soslu fettucineKöz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sosBolognese soslu lazanya8 Mayıs Perşembe, 10.00-14.00 - Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.