Mutfakta 8 Hafta eğitimleri ile profesyonel aşçılığa adım atın.
Mutfağın temeli olan bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemeklerine kadar mutfağın tüm inceliklerini 8 hafta boyunca haftanın bir günü olmak üzere, tüm mutfak tekniklerini keşfedeceksiniz.
3 Aralık-28 Ocak Pazar, 16.00-20.00*31 Aralık Pazar günü ders yapılmayacaktır.
Mutfağın temeli olan bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemeklerine, mutfağın tüm inceliklerini 8 hafta boyunca haftanın bir günü olmak üzere keşfedeceksiniz. Kimler Katılabilir? Temel mutfak tekniklerini profesyonel şekilde öğrenip, bu tekniklerle bir çok çeşitten oluşan yemekler yapmak ve mutfak konusunda pratiğini geliştirerek kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler katılabilir.
Program Detayları• Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
• Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
• Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitabı verilecektir.
• Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
*Program 8 hafta sürmektedir.
*Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
1. Hafta - Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-Up ve HazırlıklarıProfesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti hediye.
3 Aralık Pazar, 16.00-20.00
2. Hafta - Ana Ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma MetodlarıTavuk suyu (DEMO)Kahverengi et suyu (DEMO)Mayonez (DEMO)Bechamel sosVeloute sos (DEMO)Fransız soğan çorbasıRosto Domates Çorbası10 Aralık Pazar, 16.00-20.00
3. Hafta- Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf NoktalarıBonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)T-Bone steak (DEMO)Roastbeef (DEMO)Kestane mantarlı ve kremalı bonfileKuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar17 Aralık Pazar, 16.00-20.00
4. Hafta -Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme YöntemleriÇıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sosGermolata marineli tavuk but, chili garlic sos ileParmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sosRöşti patates24 Aralık Pazar, 16.00-20.00
5. Hafta - Pilavlar Ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf NoktalarıÖzbek pilavıYaban mantarlı risotto Firik pilavıKurutulmuş meyveli basmati pilavı7 Ocak Pazar, 16.00-20.00
6. Hafta -Uzak Doğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme TeknikleriPad thaiDana Etli Singapur Noodle Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı ileSıcak udon noodle salata14 Ocak Pazar, 16.00-20.00
7. Hafta -Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme TeknikleriAhtapot (DEMO)Düz balıkların ayıklanması (Levrek)Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)Istakoz thermidor (DEMO)Akdeniz usulü levrekDil balığı tempura, tatlı chili sos21 Ocak Pazar, 16.00-20.00
8. Hafta- Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna SoslarıTaze makarna hamuru yapımıPesto soslu fettucineKöz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sosBolognese soslu lazanya28 Ocak Pazar, 16.00-20.00
- Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.