Sadece Çikolata, Mutfak Sanatları Akademisi'nde..."Zengin aroması ve karşı konulmaz lezzeti sebebiyle çikolata her zaman listemizin 1. sırasında olmuştur. Biz de bu enfes lezzeti 5 hafta boyunca odağımıza alıyor, tarihçesinden başlayarak kakao çekirdeğinin yapısından, temel işleme tekniklerine kadar çikolata ile birlikte çalışabileceğiniz nefis reçeteler hazırlıyoruz. Özellikle kurabiye, kek ve pastalarda severek kullandığımız bu lezzetin tüm inceliklerini öğrenmek isterseniz sizi “Sadece Çikolata” programına bekliyoruz."
1. KURABİYELERÇikolatalı çatlak kurabiyeFıstıklı amadeus kurabiyeÇikolata temperleme teknikleriBu dersin sonunda Çikolatanın tarihçesi, çekirdekten başlayıp işlenebilir çikolata formuna gelebilmesi, farklı çeşitleri, kakao-yağ oranları, bitter, sütlü ve beyaz çikolatanın içerikleri ile ayrıca iyi bir kurabiye hamurunun nasıl yapılması gerektiği ve kurabiye hamurlarında çikolatayı nasıl kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.
8 Şubat Perşembe, 10.00-14.002. KEKLER3 çikolatalı brownieÇikolatalı cupcakeÇikolatalı frostingRenklendirilmiş beyaz çikolatalı sosu ile kekpopBu dersin sonunda çikolata renklendirme ve frosting yapım tekniğini öğreneceksiniz. Ayrıca çikolatanın keklere verdiği doku hakkında da bilgi sahibi olacaksınız.
15 Şubat Perşembe, 10.00-14.003. ÇİKOLATALARRochersBlueberry pralinTarçınlı truffleBu dersin sonunda ganajdan trüf yapılması, kaplama ve dolgu tekniğini öğreneceksiniz.
22 Şubat Perşembe, 10.00-14.004. MOUSSEMousse au chocolatBavarian creamKakaolu dacquoiseBu derste çikolata ile kremanın uyumunu ve farklı malzeme ve tekniklerle nasıl işlenmesi ve zenginleştirilmesi gerektiğini öğreneceksiniz.
1 Mart Perşembe, 10.00-14.005. ÇİKOLATALI PASTA YAPIMIÇikolatalı pandispanya yapımıÇikolatalı pastacı kremasıŞurup yapımıÇikolatalı sıvama kremasıPandispanya yapım tekniği, pastacı kreması ve butter cream yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaları en ince ayrıntılarıyla görerek, bu dersin sonunda pasta yapımı ile ilgili tüm aşamaları detaylıca öğrenmiş olacaksınız.
8 Mart Perşembe, 10.00-14.00KİMLER KATILABİLİR?Çikolata merakını ve sevgisini bir ileri seviyeye taşımak, çikolata içerikli pastacılık hünerlerini hem teorik hem de pratik olarak geliştirmek isteyenler katılabilir.
- Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.