Yemek tutkunlarına ve profesyonel olarak mutfağa ilk adımını atmak isteyenlere yönelik hazırlanan Mutfağa İlk Adım eğitimine katılabilir hem aşçılık hem de pasta ve ekmekçilik alanında teknik ve uygulama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.Konusunda uzman profesyonel eğitmen şefler tarafından hazırlanan program kapsamında temel kesim teknikleri, pişirme teknikleri, kümes hayvanları, dana, kuzu, balık ve deniz ürünleri, baklagiller ve tahıllar, temel ekmekçilik ve pastacılık yer almaktadır. Program 4 hafta boyunca her pazartesi ve çarşamba günü 19:00-23:00 saatleri arasında profesyonel mutfakta gerçekleşecektir. Katılımcı sayısı minimum 6, maksimum 15 kişi olup, her katılımcı kendi istasyonunda tek kişi olarak çalışacaktır.
Katılımcılara USLA aşçı ceketi, önlüğü ve ders kitapçığı verilecektir.
* Tüm katılımcılar, program sonunda USLA katılım sertifikası alacaktır.
* Tüm eğitimler USLA Mecidiyeköy Electrolux mutfağında yapılmaktadır.
1. Ders / Temel Kesim Teknikleri: Brunoise – Julienne – ChiffonadePişirme Teknikleri: Kuru Pişirme – Sote/Stir-fry – Izgara/Broil – Fırın/Roasting Kızartma – Islak Pişirme – Tıkırdatma – Poşeleme – Buharda Pişirme – Kombinasyon Pişirme – Yahni- Braising
Reçeteler
-Minestrone
-Patates Püresi
-Izgara Tavuk
-Sebze Suyu
2. Ders / Tavuklar: Tavuk Açma Teknikleri – Tavuk Suyu – Tavuk Pişirme TeknikleriReçeteler
-Pollo Picatta Milanese
-Tavuk Schnitzel
-Tavuk Suyu
3. Ders / Kırmızı Etler: Bonfile Açma ve Pişirme – Mühürleme ve Basting Kaburga – Braising – AntrikotReçeteler
-Pepper Steak
-Cafe De Paris Soslu Antrikot
-Kırmızı Soğan Reçeli
-Dana Kaburga Yahni (Demo)
4. Ders / Kuzu: Kuzu But Açma ve Pişirme – Kuzu PirzolaReçeteler
-Kuzu Navarin
-Kuzu Persillade
-Kaplama
-Kuzu tandır (Demo)
5. Ders / BalıkReçeteler
-Sote Levrek, Chimichurri İle
-Chimichurri Sos (Demo)
-Levrek Marine
-Gambas Al Ajillo
6. Ders / MakarnalarReçeteler
-Taze Makarna Hamuru
-Risotto Alla Parmigiana
-Labne Dolgulu Adaçaylı Angelotti
7. Ders / EkmeklerReçeteler
-Foccacia
-Hamburger Ekmeği
-Baget
8.Ders / TatlılarReçeteler
-Çilekli Panna Cotta
-Vişneli Cheesecake
-Yoğun Çikolatalı Kek
19:00-23:00 - Yemek workshopları pratik kullanımlı 20 kişinin aynı anda eğitim alabileceği tam donanımlı workshop mutfağında gerçekleşmektedir.- Talepleriniz doğrultusunda birbirinden farklı dünya mutfaklarından yemekler, tatlılar ve fırın ürünleri menüye göre içecek ikramlarıyla sunulmaktadır.- Workshoplar esnasında kullandığınız önlükler sizlere hediyemiz olup, hazırlamış olduğunuz ürünleri paketleyip evde sevdiklerinize tattırabilirsiniz.- Çocuk misafirlerimize yönelik workshoplarımız 8-12 yaş arasındadır ve yanlarında refakat edecek bir yetişkin olması gerekmektedir.- Kahve eğitim ve workshopları, pratik kullanımlı 8 kişinin aynı anda eğitim alabileceği tam donanımlı USLA barista sınıfında gerçekleşmektedir..- Kahve eğitimlerimiz, SCA (Specialty Coffee Association) eğitmenlik ve sertifikalandırma yetkisi olan Ömer Aydın tarafından verilmektedir.- Tüm workshoplarımızda USLA workshop katılım sertifikası verilmektedir.- USLA gerekli gördüğü ya da minimum katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde, katılımcıların ödemiş olduğu hizmet bedellerini iade ederek organizasyonu iptal etmek hakkını saklı tutar.