Yemek tutkunlarına ve profesyonel olarak mutfağa ilk adımını atmak isteyenlere yönelik hazırlanan Mutfağa İlk Adım eğitimine katılabilir hem aşçılık hem de pasta ve ekmekçilik alanında teknik ve uygulama becerilerinizi geliştirebilirsiniz."Konusunda uzman profesyonel eğitmen şefler tarafından hazırlanan program kapsamında temel kesim teknikleri, pişirme teknikleri, kümes hayvanları, dana, kuzu, balık ve deniz ürünleri, baklagiller ve tahıllar, pilavlar ve mezeler yer almaktadır.
Program 4 hafta boyunca her pazartesi ve çarşamba günü 19:00-23:00 saatleri arasında profesyonel mutfakta gerçekleşecektir. "
1. Ders/ Temel Kesim Teknikleri: Brunoise – Julienne – Chiffonade
Pişirme Teknikleri: Kuru Pişirme – Sote/Stir-fry – Izgara/Broil – Fırın/Roasting Kızartma – Islak Pişirme – Tıkırdatma – Poşeleme – Buharda Pişirme – Kombinasyon Pişirme – Yahni - Braising
Reçeteler
- Minestrone
- Patates püresi
- Izgara tavuk
- Ispanak sos
- Sebze suyu
2. Ders/ Tavuklar: Tavuk Açma Teknikleri – Tavuk Suyu – Tavuk Pişirme Teknikleri
Reçeteler
- Pollo picatta milanese
- Tavuk schnitzel
- Hardallı patates
- Tavuk suyu
- BBQ soslu tavuk kanatları
3. Ders/ Kırmızı Etler: Bonfile Açma ve Pişirme – Mühürleme ve Basting Kaburga – Braising – AntrikotReçeteler
- Pepper steak
- Cafe de Paris soslu antrikot
- Balkabaklı bademli iç pilav
- Dana kaburga yahni (Demo)
4. Ders/ Kuzu: Kuzu But Açma ve Pişirme – Kuzu Pirzola
Reçeteler
- Kuzu Navarin
- Kuzu persillade
- Kaplama
- Kuzu tandır (Demo)
5. Ders/ BalıkReçeteler
- Sote levrek, chimichurri ile
- Chimichurri sos(Demo)
- Paella
- Kimyon tohumlu havuç püresi
- Deniz börülceli mor salata
6. Ders/ MakarnalarReçeteler
- Domates soslu spaghetti
- Taze makarna hamuru
- Fettucini Alfredo
- Labne dolgulu adaçaylı angelotti
7. Ders/ Pilav ÇeşitleriReçeteler
- Parmesan Rissotto
- Zerdeçallı Basmati Pilavı
- Nohutlu Firik Pilavı
- Meyhane pilavı
8.Ders/ MezelerReçeteler
- Girit ezme (Demo)
- Tahinli patlıcanlı yoğurt
- Fava
- Barbunya pilaki
- Muhammara
- İstasyonlarda iki kişi çalışılmaktadır. - Yemek workshopları pratik kullanımlı 20 kişinin aynı anda eğitim alabileceği tam donanımlı workshop mutfağında gerçekleşmektedir.- Talepleriniz doğrultusunda birbirinden farklı dünya mutfaklarından yemekler, tatlılar ve fırın ürünleri menüye göre içecek ikramlarıyla sunulmaktadır.- Çocuk misafirlerimize yönelik workshoplarımız 8-12 yaş arasındadır ve yanlarında refakat edecek bir yetişkin olması gerekmektedir.- Kahve eğitim ve workshopları, pratik kullanımlı 8 kişinin aynı anda eğitim alabileceği tam donanımlı USLA barista sınıfında gerçekleşmektedir..- Kahve eğitimlerimiz, SCA (Specialty Coffee Association) eğitmenlik ve sertifikalandırma yetkisi olan Ömer Aydın tarafından verilmektedir.- Tüm workshoplarımızda USLA workshop katılım sertifikası verilmektedir.- USLA gerekli gördüğü ya da minimum katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde, katılımcıların ödemiş olduğu hizmet bedellerini iade ederek organizasyonu iptal etmek hakkını saklı tutar.