Nelipide’ye Özgü Enfes Lezzet

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Nelipide’ye Özgü Enfes Lezzet

Nelipide Gurme, sunumu ve tadıyla eşsiz bir lezzet olan Cotyora tatlısını denemek isteyen herkesi Bağdat Caddesi ve Beylikdüzü’ ndeki şubelerine davet ediyor.

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trEylül 18, 2018

Tariflerinde Ordu’ya özgü lezzetleri kullanarak bu yörenin mutfak kültürünü daha geniş coğrafyalara tanıtmayı hedefleyen Nelipide Gurme, pideleri haricinde özenle hazırladığı tatlı menüsüyle de göz dolduruyor. Sadece Nelipide’de bulunan, el açması yufkaların, pekmez ve bal ile birleşiminden oluşan Cotyora tatlısı, fındık ve kaymak eşliğindeki sunumuyla misafirlerini eşsiz bir lezzetle buluşturuyor.

Yöresel lezzetlere ulaşmanın zorlaştığı milenyum çağında Karadeniz lezzetlerini özleyenlerin ilk uğrak yeri Nelipide Gurme oluyor. Menüsündeki pidelerin yanı sıra tatlı çeşitleriyle de tercih edilen Nelipide, enfes tatlısı Cotyora’yı İstanbullularla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyor.

El açması kuru yufkaların saf Ordu pekmeziyle doğurduğu harmoniyi fındık, bal ve kaymak ile taçlandıran Cotyora tatlısı, ismini Ordu’nun tarihteki eski isminden alıyor. Çıtır çıtır yufkaların yapay şeker içermeyen pekmez ve balla tatlandırılması bu tatlının katkısız ve doğal olmasını sağlıyor.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu