Nişantaşı, III. Restoran Haftası’nı Bekliyor

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Nişantaşı, III. Restoran Haftası’nı Bekliyor

Bu sene üçüncüsü gerçekleşecek olan ve şehirdeki gastronomik buluşmayı sağlamak amacı ile hayata geçirilen Restoran Haftası, lezzet meraklılarını Nişantaşı’na bekliyor.

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMart 10, 2011

10.03.2011

Bu sene üçüncüsü gerçekleşecek olan ve şehirdeki gastronomik buluşmayı sağlamak amacı ile hayata geçirilen Restoran Haftası, lezzet meraklılarını Nişantaşı’na bekliyor. Şişli Belediye’sinin şehir kültürel yaşamına katkı sağlama projesi olan “Restoran Haftası”, Kayra Şarapları sponsorluğunda 10 – 20 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek. 10 gün boyunca Nişantaşı sokakları ve restoranları yeme-içme kültürü, eğlence ve sanatla ilgili etkinliklerle dolacak.

Gelenekselleşen Restoran Haftası, daha çok insanı Nişantaşı’nda rafine lezzetlerle buluşturmayı amaçlıyor. Hafta boyunca tüm restoranlar aynı fiyat üzerinden kendi lezzetlerinden oluşturdukları fiks menüleri uygulayacaklar. 10 gün boyunca restoranların bu etkinlik için özel olarak hazırladıkları bu yepyeni lezzetler ile buluşmak isteyenler, uygun fiyatlarla menüleri deneyebilecekler.

Restoran Haftası, bu sene ilk kez gerçekleşecek “Celebrity Chef’s” etkinliği kapsamında, dünyanın en sevilen 10 şefi arasında gösterilen ve pek çok önemli ödülün sahibi Alan Coxon’u ağırlayacak. Geçtiğimiz yıl Fransız Mutfak Konseyi tarafından “Maitrise Escoffier 2010” ödülüne layık görülen Coxon, eski yemek tariflerini ve mutfaktaki malzemelerin kökenlerini araştırdığı, kimi zaman tarih sahnesinden silinmiş tarifleri yeniden hayata geçirdiği için, dünyada `gıda arkeoloğu` olarak biliniyor. Alan Coxon, Restoran Haftası kapsamında, 2 gün boyunca özel tarifleriyle farklı menüler hazırlayacak.

Katılımcı Restoranlar:

37, Aşşk Kahve, Beymen Brasserie, Cafe Inn, Cafe Wien, Cafe Zone, Casita, Cento Per Cento, Corridor, Delicatessen, Den Cafe, Galata, Hünkar, Kırıntı, Köşebaşı, Mania Gourmet, Midpoint, Nisantasion, Park Hyatt İstanbul “The Prime”, Park Şamdan, Passage 55, Piyasa, Ranchero, Maybe Salomanje, Sushico, The House Cafe Teşvikiye, Therapy, Tribeca, Touch Down, Zanzibar, Creperie ve Food Factory.

Restoran Haftası’nda Neler Var?
• Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış ve dünyanın en sevilen 10 şefi arasında sayılan Alan Coxon özel menüler hazırlayacak.
• Nişantaşı sokaklarının 10 gün boyunca adeta bir sergi salonuna dönüşeceği haftada, Nişantaşı’ndaki seçkin mağazalar da VIP Lounge davetleri gerçekleştirilecek.
• Sokak enstalasyonları konusunda farklı uygulamalarla dikkatleri çeken Nişantaşı, bu kez de fıçılarla uygulanacak konsept eserlere ev sahipliği yapacak. Ayrıca, ünlü tasarımcılar ve Türkiye’nin önde gelen dergileri kendi tasarladıkları sofralarla katılımcılara görsel bir şölen sunacaklar.
• Yine hafta boyunca, restoran ve cafelerin ev sahipliği yapacağı yemek sohbetlerinde ise gurmeler, etkinliğe katılan dergilerin yazarları ve sosyal hayatın önde gelen isimleri buluşup, birbirinden keyifli sohbetlere imza atacaklar.
• Hafta kapsamında Nişantaşı City’s Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek olan şefler yarışmasının yanı sıra; stil ve lezzet sohbetleri ile tasarımcılarla birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleşecek.
• Unilever Foodsolutions da Knorr ve Lipton markalı profesyonellere yönelik ürünleriyle bu etkinlikte menülere lezzet katacak.

Restoran Haftası ile ilgili tüm bilgilere www.restoranhaftasi.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Web: www.restoranhaftasi.com

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu