Ödüllü Yönetmen Merve Gezen’in Yeni Filmi ‘Scrabble’

Ödüllü Yönetmen Merve Gezen’in Yeni Filmi ‘Scrabble’

Sinema Sinema Haberleri Ödüllü Yönetmen Merve Gezen’in Yeni Filmi ‘Scrabble’

“Scrabble” kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele gününe dikkat çekiyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Aralık 5, 2016

Merve Gezen’in, sosyal ve ekonomik açıdan birbirinden farklı dört kadını, Scrabble oyununun başına oturtarak kaderlerini ve trajik sonlarını masaya yatıran filmi “Scrabble”, bu yıl 23-29 Kasım tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenen “Uluslararası Antakya Film Festivali” Kısa Film bölümünde “Altın Defne” için yarışıyor.

Önceki filmi “Nerdesin Aşkım?” ile katıldığı festivallerden başarı ile dönen Merve Gezen, bu yıl “Uluslararası Antakya Film Festivali” Kısa Film bölümünde “Altın Defne” için yarışan yeni filmi “Scrabble” ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili şunları söylüyor:

“Kadına şiddet sadece Türkiye’de olan bir sorun değil. Bu sorun maalesef bütün dünyada var. Birleşmiş Milletler’in yapmış olduğu araştırmaya göre, dünyada her üç kadından biri fiziksel yada cinsel şiddete maruz kaliyor. Yine dünyada 250 milyondan fazla kadın 15 yaşının altında evlendiriliyor ve birçoğu eşleri tarafından şiddet görüyor.

Şiddeti okumuş insan da yapıyor, okumamış insan da. Zengini de, fakiri de... Yani sadece ekonomik durumları iyi olmayan insanlarda olmuyor. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün olması bile bütün dünyada böyle bir sorunun olduğunun göstergesidir. Türkiye’de bu sene başından beri 250 kadın öldürüldü. “Scrabble” adlı filmimde de 4 farklı kadın karakterini (CEO, hayat kadını, köylü kadını ve öğrenci) scrabble oyununun başına oturtarak her türlü kadının şiddete maruz kaldığını göstermeye çalıştım. Bu tür sorunların çözülmesi için öncelike toplumun bilinçlenmesi ve caydırıcı yasaların etkili bir şekilde uygunlaması gerekmektedir.”

Türkiye’deki kadın sorunlarını, dört kadın karakter üzerinden başarıyla eleştiren “Scrabble”ın başrollerinde ise Janset Paçal, Defne Halman, Kadriye Kenter ve Özge Erdem gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Başarılı dört kadın oyuncuya filmde Asyak Akınhay ve Cemre Naz Derin adlarında iki çocuk oyuncu da eşlik ediyor. Film, son olarak 1-6 Kasım tarihlerinde düzenlenen 17. İzmir Kısa Film Festivali seçkisinde yer almıştı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT