Okullararası Kürek Boyama Yarışması Sergisi

Etkinlik Sergi Okullararası Kürek Boyama Yarışması Sergisi

Tarihler: 02 Eylül 2010 Perşembe ~ 17 Eylül 2010 Cuma

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trEyl 2, 2010 ~ Eyl 17, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın destekleriyle, Türkiye Kürek Federasyonu tarafından organize edilen, “FISA Deniz Küreği Dünya Şampiyonası 2010” 22-24 Ekim tarihlerinde, Caddebostan sahilinde düzenleniyor.

Deniz Küreği Dünya Şampiyonası hazırlıkları hızla sürerken dev etkinliğin iletişim çalışmaları çerçevesinde düzenlenen kürek tasarım ve boyama yarışmasına katılan orta dereceli okulların ortaya koyduğu eserler 31 Ağustos’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başlıyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın destekleriyle Türkiye Kürek Federasyonu tarafından hayata geçirilen “FISA Deniz Küreği Dünya Şampiyonası 2010” için geri sayın devam ediyor. 40’ın üzerinde takımın, 1000’e yakın sporcunun ve yöneticinin katılması beklenen şampiyona bu spor dalında Türkiye’de düzenlenen ilk dünya şampiyonası olma özelliği taşıyor.

Şampiyona öncesinde orta dereceli okullarda okuyan gençlerimizin kürek sporuna ilgisini arttırmak ve şampiyonayı yakından izlemelerini sağlamak amacı ile, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın destekleriyle, Türkiye Kürek Federasyonu tarafından “Kürek Tasarım ve Boyama Yarışması” düzenlendi.

Bu programın ilk aşaması olan kürek tasarım ve boyama yarışması için seçilen okullardan yarışmaya katılmayı kabul eden 40 okuldan gelen çalışmalar 2 ay boyunca 6 farklı merkezde sergileniyor.

İlk Sergi 31 Ağustos 2010 Tarihinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde
Spor organizasyonlarında, kültür boyutunun da önemi dikkate alınarak düzenlenen resim yarışmasının çıktıları sergi açılışı, 31 Ağustos Salı günü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve TKF Başkanı İlhami İşseven’in katılımlarıyla gerçekleştiriliyor.

Yarışmaya katılan eserleri sergi merkezlerinde ve şampiyonanın resmi sitesinde inceleyenler wcrc2010istanbul.comadresli internet sitesine girerek oylayabilecekler.

Birinci olan okula oy verenler arasından 10 çift şampiyona VIP paketi ile ödüllendirilecek. Bu pakette; etkinliğin resmi kapanış yemeğine katılım, VIP akreditasyon, VIP teknesinden yarışları izleme ve VIP hediye çantası gibi hediyeler bulunmakta.

Sonuçlar ise şampiyona öncesi 19 Ekim 2010 tarihinde yapılacak basın toplantısında açıklanacak.

Sergi Programı:
30 Ağustos- 5 Eylül Caddebostan Kültür Merkezi
6-12 Eylül Capitol Alışveriş Merkezi
13-19 Eylül Marine Türk, Pendik
20-26 Eylül Optimum Outlet
27 Eylül- 3 Ekim Tepe Natilius Alışveriş merkezi
4 – 10 Ekim Metro Group Meydan Ümraniye
11-17 Ekim Bağdat Caddesi

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu