Outistanbul / 2 Ekim Alkazar Sineması Programı

Etkinlik Film Gösterileri Outistanbul / 2 Ekim Alkazar Sineması Programı

Tarihler: 02 Ekim 2004 Cumartesi ~ 02 Ekim 2004 Cumartesi 2 Ekim Cumartesi Seanslar: 16:30 - 19:00 - 21:00 - 22:00

Yer: Beyoğlu Alkazar Sineması

Ücret: Tam: 12.000.000 TL Öğrenci: 10.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları ve Alkazar & Sinepop Sinemaları

Adres: İstiklal Caddesi, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 24 66

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trEki 2, 2004 ~ Eki 2, 2004
OUTİSTANBUL 1. ULUSLARARASI GAY & LEZBİYEN FİLM FESTİVALİ (1-6 Ekim 2004)

2 EKİM CUMARTESİ ALKAZAR SİNEMASI PROGRAMI:
16:30 Ye Bitir Beni
19:00 Şeker Şey
21:00 Babam Hakkında Herşey
22:00 İkinci Bahar

YE BiTiR BENi
Allan Brocka
Yapılı vücudu ile çekici bir üniversite öğrencisi olan Celeb, gay’lere sempatisi olup aynı zamanda da biraz huysuz olan Gwen için çıldırmaktadır.Celeb’in gay ev arkadaşı Kyle, Gwen’in kalbine giden yolun onun son derece seksi gay kankası Mark’tan geçtiğini söyler. Tabii ki de Mark, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi, Kyle’nın vazgeçilmez ilgi odağıdır. Planları yürüyecekmiş gibi gelir, ta ki telefondaki ateşli bir seks seansın-dan sonra en iyi arkadaşların bile yakışıklıyı kapmak için yapmadık- arını bırakmadıkları akıl karıştıran bir aşk dörtgeni ortaya çıkıncaya kadar.Madem ki olan oldu, bazı sırların açığa çıkmaması daha mı iyi olur acaba? İster gay ister heteroseksüel olsun, tüm erkeklerin istedikleri kişiyi yatağa atmak için işi nerelere vardırabilecekleri konusunu açık ve sert bir dille anlatırken sizleri gülmekten kırıp geçirecek bol ödüllü bir film.
(ABD, video, 90 dk.İngilizce, 2004)
2004 Phoneix GLBT Film Festivali “En iyi Gay Film” ödülü
2004 San Francisco GLBT Film Festivali “Jüri özel” ödülü
2004 Outfest GLBT Film Festivali “Özel Seyirci” ödülü

ŞEKER ŞEY
Desiree Lim
Yönetmen adayı Niomi, lezbiyen pornoları çekerek hayatını kazanmaktadır. Bu çabaları arkadaşlarından sert eleştiriler alır. Heteroseksüel erkek olan film yapımcısı patronları, çektiği filmleri, fantezi peşinde koşan erkeklere değil de; gerçek lezbiyenlere hitap ettiği için fazla gay bulurlar ve yapımcılığını üstlenmeyi reddeder-ler. Tam bu dönemde Niomi, bir çöpçatan şovunun lezbiyenlere ayrılan ilk bölümünü çekme teklifi alır.Ama tabi ki de bu programda katılımcılar, gerçekten de lezbiyen bir çift olup, çıkmaya başlamaya-caklardır.Gerçek lezbiyenler tarafından, gerçek lezbiyenler hakkında yapılan ilk Japon filmi olan Şeker Şey;hem seksi, hem romantik, hem de taptaze senaryosu ve kadın cinselliği hakkındaki heyecan verici bakış açısıyla son derece ilginç bir film.
(Japonya, video, 67 dk, Japonca)
2003 Miami GLBT Film Festivali “En iyi Senaryo” Ödülü
2003 London GLBT Film Festivali “En iyi Yönetmen” Ödülü
2003 New York GLBT NewFest “Özel Jüri” Ödülü

BABAM HAKKINDA HER ŞEY (Alt om min Far)
Even Benestad
Esben Benestad, Norveç’te küçük bir kasabada doktordur ve cinsel eğitim hakkında iki kitap yazmıştır. Ayrıca bir erkek dergisinde kendine ait köşesi vardır. Ancak, Esben’in farklı bir kişiliği daha vardır. O aynı zamanda, cinsel sorunlar danışmanı olan ve ara sıra oyunculuk da yapan Esther Pirelli’dir. Benestad kendini çift cinsiyetli olarak tanımlar. O hem bir erkek hem de bir kadındır ve Esben Esther adını alır. Oğlu Even tarafından hazırlanan bu kişisel belgesel bizi Benestad ailesinin yaşantısına ortak eder. Baba kimliğinin ailesinin üzerinde yarattığı etkiyi araştırır.Bu ödüllü belgesel Esther’in hikayesini sıcaklık ve espri ile dile getiriyor. Baba Benestad bu filmi, farklı oldukları için toplum tarafından dışlanan insanların haklarını savundukları bir platform olarak görür. Ama baba oğul arasındaki keskin diyaloglara bakıldığında filmin aslında çok daha fazlasını anlattığı ortaya çıkıyor. Babanın cinsel kimliğindeki sıradışılık filmin merkezini oluştururken sonuçta bu ailenin içindeki çatışmaların diğer ailelerin yaşadıklarından hiç de farklı olmadığını görüyoruz. İzledikten sonra ailenize bakış açınız asla eskisi gibi olamayacak ve derinden etkileneceksiniz.
(Norveç, 35mm, 77 dk, Norveççe)

İKİNCİ BAHAR (GIORNY)
Laura Muscardin
AIDS ve eşcinsellik konularını takdire şayan bir samimiyet ve hassasiyetle işleyen son derece etkileyici bir dram olan İkinci Bahar, İtalyan sinemasını, çoktandır beklenen bir gerçeklik darbesiyle sarsıyor. On yıldır HIV + olan 35 yaşındaki saygıdeğer ve kendisinden emin bankacı Claudio’nun tıkır tıkır bir düzen içindeymiş gibi görünen hayatını mercek altına yatırıyor.Beklenmedik bir aşkın böyle bir hayatı nasıl alt üst ettiğini de gözler önüne seriyor.Claudio’nun hayatı, sıkı bir ilaç tedavisi, egzersiz ve iş döngüsünde geçmektedir. Genel olarak hayatından ve sevgilisi Dario ile olan ilişkisinden memnundur. Ne var ki, Andrea ile olan tesadüfi karşılaşmasından sonra, Claudio mesleki ilgi alanlarını ve Dario ile olan uzun süreli ilişkisini sorgula-maya başlar. Claudio, Andrea ile bir araya geldikten sonra ise Dario’yu tamamen ihmal etmeye ve uyanık olduğu her anı Andrea ile geçirmeye başlar.Bu karmaşayı daha da beter hale getiren gerçek ise Claudio’ nun HIV + hastası olduğu için attığı her adıma son derece dikkat etmesi gerektiğidir. Tabi ki kaçınılmaz gerçekler eninde sonunda devreye girer ve Claudio tüm hayatını gözden geçirmek zorunda kalır.
(İtalya, 35 mm, 80 dk, İtalyanca)
2003 Seattle GLBT Film Festivali “Best Feature Film” Ödülü

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu