Özel Yetkili Mahkemeler Çağlayan'a Taşınıyor

İstanbul Haberleri Özel Yetkili Mahkemeler Çağlayan'a Taşınıyor

Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'nde görev yapan iki mahkeme daha Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na taşınıyor.
05.01.2012 istanbulajansi.com

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trOcak 5, 2012

Beşiktaş`ta bulunan İstanbul Adliyesi`nde görev yapan iki mahkeme daha Çağlayan`da bulunan İstanbul Adalet Sarayı`na taşınıyor.

İstanbul 13. ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri, önümüzdeki günlerde Çağlayan`da bulunan İstanbul Adalet Sarayı`na taşınacak.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülmesine devam edilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in öldürülmesine ilişkin dava ise bu aşamada Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`nde görülmeye devam edecek.

İş yükünün azaltılması için HSYK tarafından geçtiğimiz yıl açılan İstanbul 15, 16 ve 17. Ağır Ceza Mahkemeleri yer yokluğundan dolayı Çağlayan`da bulunan İstanbul Adalet Sarayı`nda hizmete başlamıştı. Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`nde görev yapan İstanbul 13 ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri de, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na Çağlayan Adliyesi`nde görev yapmak için başvurdu. Yer yokluğundan ötürü her odanın üç hakim tarafından kullanıldığı Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`nde duruşma salonunun azlığından dolayı haftada iki kez duruşma yapabilen iki mahkeme Çağlayan`da bulunan İstanbul Adalet Sarayı`na geçerek, duruşmalarını daha seri bir şekilde yapabilecekler.

İki mahkemenin taşınmasının ardından Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`nde görev yapan mahkeme sayısı 4`e düşecek. Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`nde 9, 10, 11 ve 12. Ağır Ceza Mahkemesi görev yapacak.

İstanbul 13, 14, 15, 16 ve 17. Ağır Ceza Mahkemeleri ise Çağlayan`da bulunan İstanbul Adalet Sarayı`nda duruşmalarına devam edecek.

05.01.2012 istanbulajansi.com

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu