Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi

Alışveriş Alışveriş Rehberi Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi

Tarihler: 28 Mayıs 2018 Pazartesi ~ 28 Temmuz 2018 Cumartesi

Firma: Tadım

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMay 28, 2018 ~ Tem 28, 2018

Paketli kuruyemiş pazarının öncü markası Tadım, Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Beslenme uzmanları, özellikle ceviz, fındık, badem ve hurma olmak üzere, çiğ kuruyemiş ve kuru meyvelerin iftar ve sahur sofralarında yer alması gerektiğine işaret ediyorlar.

Türkiye’nin tadı tuzu Tadım, Ramazan sofralarına da sağlık ve lezzet katıyor. Tadım’ın çiğ kuruyemiş ve kuru meyve ailesi, gerek tok tutması, gerekse de içerdiği vitamin ve minerallerle, aç kalınan uzun saatler boyunca vücudun sağlıklı ve dengeli kalmasını sağlıyor.

Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Beslenme Uzmanı Ferin Batman, yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı meyveler, protein kaynağı kurubaklagiller, yumurta ve kuruyemişlerin Ramazan sofralarında mutlaka bulunması gerektiğini söyledi. Ferin Batman “Ramazan’da en önemli öğün sahur. Mutlaka sahura kalkılmalı ve hafif yiyecekler yenmeli. Uzun açlıklarda kan şekeri ve tansiyon düşer, boş midede asit salgısı artar, metabolik hız düşer, halsizlik ve baş ağrısı görülür. Tüm bunları engellemek için sahur önemli bir öğündür. Sahurda protein içeriği yüksek olan yumurta, peynir ve süt gibi besinlerin yanında ceviz, fındık ve kuru meyve yenmeli” dedi.

İftarda orucun mutlaka su ile açılması gerektiğini belirten Ferin Batman “Suyun ardından 2 adet hurma ya da zeytin yendikten sonra çorba ve bir dilim çok tahıllı ekmekle devam edilebilir, 15-20 dakikalık aranın ardından ise, etli sebze yemeği veya ızgara et, salata, kurubaklagil ve yoğurtla devam edilmeli” diye konuştu.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu