SCAE Barista Temel Eğitimi

Etkinlik Atölye Kurs SCAE Barista Temel Eğitimi

Tarihler: 10 Mayıs 2016 Salı ~ 10 Mayıs 2016 Salı 10 Mayıs 2016 10:00

Biletix: Bilet Al

Yer: İstanbul Kahve Akademisi

Ücret: 1. Kategori - 900.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMay 10, 2016 ~ May 10, 2016
Barista becerileri ile tanışmak için, İstanbul Kahve Akademisi'nde gerçekleşecek olan "SCAE Barista Temel Eğitimi" workshop etkinliğinde siz de yerinizi alın.

"Bu eğitim hiç barista tecrübesi olmayan kişileri temel barista becerileri ile tanıştırmak için tasarlanmıştır. Başarılı katılımcıların temel standartlara uygun espresso ve cappuccino yapabilmek için espresso değirmenini doğru şekilde ayarlayabilecek seviyeye gelmesi hedeflenmektedir.

Bu eğitim Istanbul Kahve Akademisi'nde 10:00-16.00 saatleri arasında olacaktır. Program saatlerine sertifika almak isteyen katılımcılar için yazılı ve pratik uygulamalı sınavlar da dahildir. Katılımcıların en geç 09.30’da eğitim sınıfında olmaları gerekmektedir."

Bu eğitimdeki konu başlıkları;
- Arabica Robusta çekirdeklerinin arasındaki lezzet farklılıklarını anlama
- Kahvenin tazeliği
- Kahve değirmeninin ana parçalarını tanıma
- Espresso yapımında doz ayarlama teknikleri
- ‘On Demand’ ve geleneksel espresso değirmenlerini kalibre edebilmek ve doğru ekstraksiyon süresinde espresso yapabilmek
- ‘Fazla Ekstraksiyon’ ve ‘Eksik Ekstrasyon’un sebepleri
- Espresso değirmenine ne zaman mikro-ayar gerektiğini anlama
- Tamping
- Espresso Makinesinin ana parçalarını tanıma, açma ve kullanıma hazır hale getirmek
- Espresso hazırlamanın basamakları
- Sütün tazeliği, sutte hijyen, doğru süt ısısına ulaşma teknikleri
- Sütü köpürtürken kullanılan etkili yöntemler
- Latte ve cappuccino hazırlamak için gerekli süt döküm teknikleri
- Cappucino hazırlamanın basamakları
- Espresso bazlı içecekler hazırlanırken güvenliğin hijyenin sağlanması
- Espresso değirmeninin ve espresso makinesinin temizliği ve bakımı

Eğitimin gün içi işleyişi:
10.00 - 11.45 Teori, soru & cevap.
11.45 - 12.30 Yazılı sınav
12.30 - 13.00 Yemek (akademide ikram edilecektir)
13.00 - 15.15 Uygulamalı bölüm: espresso makinesi ve espresso değirmenini tanıma ve doğru espresso ve cappuccino yapımı. Pratik sınav için ön hazırlık aşamasıdır.
15.15 - 16.00 Pratik sınav

Eğitim Öncesi tavsiye edilen referans kitaplar :
1. Barista Bible, Christine Cottrell
2. The Ultimate Coffee Book for Beginners & Professionals, Johanna Wechselberger, Tobias Hierl
3. Coffee with Tim Wendelboe, Tim Wendelboe
4. Coffee: Beans, barista & latte art, Coffee Community
5. Espresso Quest, Instaurator

- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu